Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
nu doream sa va incriminez cu absolut nimic,nu era nici un apropo,cunosc destul de bine legislatia ca sa stiu ca nu erati obligat sa faceti nimic in calitate de participant,era pur si simplu o constatare ca nu ati luat atitudine atunci si luati acum...banuiesc ca aveti vre-un "cui" cu unul sau mai multi organizatori de concursuri de pescuit si ati rabufnit pe domnul Popescu,care mi se pare destul de nevinovat cu cele 4 concursuri organizate pana acum.Cristi Y scrie:probabil ca aveti dreptate dar asta nu ma incrimineaza cu nimic , conform legii obligatia de emitere a documentelor fiscale este a celui care incaseaza deci nu este datoria mea sa cer document fiscal ci sa i-mi elibereze organizatorul . Eu o pot arunca dupa ce o primesc dar la incasator trebuie sa ramana in casa de marcat ( contabilitate)DumiD scrie:in cei 10 ani de competitii i-ati luat la intrebari pe cei care organizau concursurile la care ati participat despre incasari,cheltuieli,impozite?ati cerut de fiecare data chitanta sau factura pe taxa pe care o plateati?nu stiu de ce am senzatia ca la toate intrebarile astea raspunsul este NU
nea Marin plateste impozit dupa ce va zugraveste apartamentul pentru ca a prestat niste servicii...nu a castigat banii aia la un concurs de zugravit la Popescu acasa.vorbim de bani obtinuti din premii la diverse concursuri,nu de bani primiti pentru prestari diverse serviciipopescu59 scrie:conform legii obligatia de emitere a documentelor fiscale este a celui care incaseaza-- Daca legea suna asa aici este interpretabila deci cel ce incaseaza o suma de bani indiferent din ce sursa provine aceasta , acela trebuie sa emita documente fiscale ,asta fiindca asa scrie la lege .
Ca doar traim in Roamnia si asta ne ocupa tot timpul.
De ce nea Marin zugravul dupa ce imi varuieste apartamenul si eu il platesc cu 500 Ron este obligat sa plateasca taxe ???
Fiindca a incasat o suma de bani si automat el trebuie sa faca cu mine o chitanta de mina cu care se prezinta la adminsitratia finaciara si achita taxele aferente sumei incasate . Adevarul este intodeauna la mijloc.Asa vor cei care intocmesc legile ca ele sa fie interpretabile .
Vorbim aici de persone fizice nu despre persoane juridice , cel care achita si cel care incaseaza sunt persoane fizice .
Dar in fine astea sunt alte probleme eu am dorit sa vad de la domnul acele facturi sau bonuri fiscale care i s-au eliberat cind a achitat o anumita suma pentru participarea la un concurs de pescuit fie singur sau in echipa organizat de o persoana fizica .Sunt curios sa vad si eu cum aratau acele acte in anii trecuti cind dinsul a participat la asemenea evenimente.
concursurile la care am participat au fost cu echipa din care faceam parte iar de inscrieri nu ma ocupam personalpopescu59 scrie: scrieti ca ati participat la multe , multe concursuri interne si internationale . Stau si ma intreb cum oare dv care va erijati aici in apartorul legilor fiscale ATI MAI PUTUT DORMI STIIND CA DUPA CE ATI DAT O SUMA PENTRU INSCRIEREA IN CONCURSURI NU ATI PRIMIT DOCUMENTELE FISCALE DESPRE CARE NE TOT POVESTITI PE AICI.
nu ! am fugit sa i-i beau sa sa i-i dau pe curve , taxele aferente impozitarii sunt retinute conform legii de catre emitentpopescu59 scrie:Cind ati cistigat atitea concursuri si ati primit in acele plicuri sumele aferente cistigarii concursului ATI FUGIT LA CIRCA FINANCIARA CU SUMA INASATA SI ATI DECLARAT-O SI ATI PLATITI TAXELE AFERENTE
pentru ca acel zugrav presteaza un serviciu si obtine un beneficiu ( aveti un mare ghiveci in minte la ceea ce inseamna legislatie )popescu59 scrie:De ce nea Marin zugravul dupa ce imi varuieste apartamenul si eu il platesc cu 500 Ron este obligat sa plateasca taxe .
atentie mare ce scrieti ca aici faceti cea mai mare greseala de pana acum !!!!! consultati-va cu un jurist sau un contabil si vorbiti dupa aceea , Vanessa si Melissa tot in cont propriu si privat lucraupopescu59 scrie:Aici discutam despre personae fizice adica persoana mea in asa ceva ne fiind implicat in nici un fel societatea , cu societatea este foarte simplu ce trebuie facut .