Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
razvan u.
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Mesaj de razvan u. »

Ce coincidenta deschirea topicului cu organizarea unui concurs de plantat.
Valiauto,
Ia scrie tu concret ce problema ai cu plantatul pe Tancabesti.
C. S. PELICANUL

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

dan _city_center scrie:
valiauto68 scrie: daca si pe tancabesti se organizeaza concursuri asa....

Atenție ! te intinzi prea mult :!:
multumesc.
Va rog sa ma scuzati daca am deranjat , totusi nu inteleg expresia "ATENTIE! TE INTINZI PREA MULT" ? chiar trebuia sa o scrieti? doamne...
Stiu ca ati organizat acel concurs cu succes si nu vreau sa intru in polemici cu d-voastra (sant mult prea mic pentru asa ceva)

Am pus acele poze pentru ca mi s-a parut ca au fost facute putin la caterinca.... Sant poate putin frustrat de faptul ca nu am prins peste pe un loc f bun (dr bradu), find la mijloc intre 2 pescari cu experienta care plantau pe bradu si stg planet, si vlad a zis ca sant singurul fraier care nu a prins pe cel mai bun loc din balta, ca aia de langa mine l-au rupt...

Ce am vrut sa spun este ca , pe o balta precum tancabestiul , unde am vazut cu ochii mei cu cat peste a fost populata si in toamna 2011), se opteaza din ce in ce mai des pentru pescuitul plantat, chiar si in concursuri!

De aceea am deschis subiectul asta! Daca si pe tancabesti invatam pestele sa stea numai sub plaur si sa-i ducem mancarica la bot, mai are vreun sens sa mergi pt 48 ore sa le arunci din mana in 70-80 m? sa bagi banii in bile aiurea? oare de aia nu mai mananca peste cum manca anii trecuti?

Noi ne batem sa se respecte zona de protectie a lacului! dar zona de protectie a pestelui o respectam?

Pana la urma e treaba fiecaruia, repet, ce stil de pescuit alege, de la undita pana la curent!

Daca vorbim de competitii, asa intr-o mare paranteza, sant multe de discutat pro si contra.
TOTI PLEACA DE LA LINIA DE START CARE E PERFECT DREAPTA, RESPECTIV MALUL BALTII!
Apoi regula este : NICIO REGULA!
Daca ai parte de un vecin de stand care face drifturi cu barca sau navo pe langa tine, daca el nu prinde si din greseala se apuca sa pleoscaie apa cu vaslele, atunci asta nu mai e joc!

VA ROG INCA O DATA SA MA SCUZATI PENTRU DIVAGAREA DE LA SUBIECT!
M-am aprins, desi nu imi sta in caracter.

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Vladut -
Te rog mult da un sfat si pentru pescarii impatimiti care au probleme de sanatate ce trebuie sa faca???
Sa stea acasa sa zaca de boala ce il macina sa nu deranjeze pescarii care nu suporta plantatul??? Pentru cel care detine balta ce este mai convenabil sa astepte la sf de saptamina sa vina citiva pescari infuriati dupa 5 zile de stat prin birouri care vor ei sa arunce din mina sau sa ne primeasca cu bratele deschise pe cei care le calcam pragul pe balta de 2-3 ori pe saptamina.
Deci un pescar impatimit operat la coloana care face naveata pe balta de 2-3 ori pe saptamina dupa parerea unora nu ar trebuii sa fie primit pe balta fiindca planteaza cu vaporasul in schimb ei care calca o data la 2-3 saptamini pe balta ar trebuii sa fie primiti cu aplauze ? In felul asta si cu asemenea pescari patroni de balti ar fi falimentari din start .
Nu inteleg de ce se mai poarta aceasta discutie este foarte simplu cei care vor sa merga sa arunce din mina merg la pescuit unde este interzis planatatul iar cei care planteaza merg la pescuit unde este permis plantatul. Si cum partea financiara primeaza peste tot e clar ca va fi foarte greu sa fie interzis plantatul , sunt putini patroni de balti care isi permit sa refuze citeva milioane bune de lei pe saptamina ca sa faca pe plac citorva pescari de sf de saptamina.
Fire cit mai intinse tuturor pescarilor care merg la pescuit pe balta .

claudiupascu

Mesaj de claudiupascu »

Am stat mult sa intervin sau nu in legatura cu subiectul topicului .Nu vreau sa polemizez cu nimeni dar grăitor este topicul care s-a deschis la doua zile dupa Boilesmania: Ponton Nae si Sec.Dupa ce ca in timpul concursului in patru zile s-a prins 6-7pesti de catre pescari cu concursuri la activ fara numar ,vedem in topicul respectiv niste frumuseţi de peste la care au visat toti concurenţii din concursul abia incheiat.E clar ca si pe Tancabesti va fi din ce in ce mai greu de prins peste mai ales pe locurile fierbinti de la plauri .Daca cei pro plantat spun ca patronii vor avea de pierdut daca vor interzice plantatul sar putea ca aceeasi patroni sa nu mai reusească sa faca concursuri cu casa inchisa datorită numărului redus de participanti.Dacă pe Sarulesti este de inteles datorita multiplelor structuri este dea dreptul caraghios sa te duci cu plantatul pe Moara unde este mai mult peste decât apa sau pe Tancabesti unde vrem cu totii sa ramana acea oaza de sălbăticie ptr.care ne luptam cu toţii !Cineva aducea in discutie problema celor ce nu reusesc din varii motive sa ajunga la anumite locuri decât cu barcuta .Dar acei cum pescuiau pana la aparitia navomodelelor?Închei aici sperând ca nu am deranjat pe multi dintre voi.

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

concursul a fost reusit si bine organizat,dar cred ca ar fi avut acelasi succes,chiar si mai mare,daca se facea ca de obicei.la niciun concurs de plantat, nu s-a prins peste mai mult ca la unul de aruncat din mana.n-am nimic cu cei care planteaza la partidele de placere,dar cred ca ar avea satisfactia mult mai mare sa-si demonstreze iscusinta fara barca.personal as interzice pescuitul la plantat pe tancabesti.
nu ma intereseaza daca deranjez pe cineva.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

bravo iohann. si eu as interzice pescuitul plantat la tancabesti, chiar am sa port o discutie cu vlad pe tema asta !

cine vrea sa planteze este liber sa se duca pe mihailesti sau alte balti unde se accepta asa ceva. ca scuze la faptul ca nu stiu sa lanseze din mana se gasesc destule... :mrgreen:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

iohann -

Se stie foarte bine ca esti un pescar desavirsit care la mai toate concursurile mai ales pe Tincabesti ai fost pe podium .
Am o mare nelamurire daca nu esti adeptul pescuitului plantat DE CE AI PARTICIPAT LA ACEST CONCURS ?
Daca esti impotriva acestui stil de pescuit ce te-a facut sa participi la un asemnea concurs???
Ai fost cumva obligat , fortat de cineva??? S-au ai vrut sa demonstrezi ceva???
Nu cred ca daca ai scris ca esti impotriva pescuitului plantat pe Tincabesti ai deranjat pe cineva dar participarea ta la un astfel de concurs te contrazice.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

popescu59 scrie:iohann -

Se stie foarte bine ca esti un pescar desavirsit care la mai toate concursurile mai ales pe Tincabesti ai fost pe podium .
Am o mare nelamurire daca nu esti adeptul pescuitului plantat DE CE AI PARTICIPAT LA ACEST CONCURS ?
Daca esti impotriva acestui stil de pescuit ce te-a facut sa participi la un asemnea concurs???
Nu cred ca daca ai scris ca esti impotriva pescuitului plantat pe Tincabesti ai deranjat pe cineva dar participarea ta la un astfel de concurs te contrazice.
Nea Popescule, daca se interzice plantatul pe Tancabesti trebuie sa cauti alt loc de campare??? :mrgreen:

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Stati voi linistiti ca nu se va interzice plantatul pe Tincabesti , nu cred ca Vlad vrea sa piarda o parte din abonamente numai sa faca pe plac la citiva pescari de concursuri. Am mai scris asta partea financiara are un mare cuvint de spus pentru orice patron de balta .Problema cu plantatul pe Tincabesti a fost propusa si sustinuta de cei care au abonamente pe acesta balta si nu cred ca propunerea citorva pescari care vin pe Tincabesti doar pe la concursuri va schimba ceva .
Aceeasi problema este si pe Mv2 nu cred ca va renunta Dl Petcu la citeva milioane bune pe saptamina care se aduna de la cei care planteaza pentru a face pe plac la citiva pescari care merg pe Mv2 o data la 2-3 saptamini.

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

popescu59 scrie:iohann -

am participat si nici nu regret ca am fost.am fost fortat si obligat de ''nebunia'' de a concura in regim de concurs,alaturi de pescari cu valoare,mai ales ca era ultimul concurs de pe tancabesti din acest an.
balta nu suporta sub nicio forma stilul plantat,iar ce se intampla mai ales in zona plaurilor,nu-mi place deloc.se intra cu barca in plaur,se scormoneste cu te miri ce picheti,bete,etc.de ce sa nu le lasam habitatul neatins?cum ar fi sa stai in pat in propria casa si sa vina altii sa te goneasca pe scari...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”