HOBAIA

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
gigi
Puncte: 0

Mesaj de gigi »

Noutati ceva? Din surse telefonice Mosharu a pus dubleu si da la japca,are circa 300 grame de macrou si chefal,in rest bautura si voie buna ca pescuitul la crap nu e pt toti.

Dorin

Mesaj de Dorin »

Mircea Gheran a trecut de 350 kg si conduce. Pe sectorul C cantitatile aferente primelor 4 locuri, vineri ora 12: I-213,6; II-213,1; III-208,7; IV-208,05.
Informatii primite telefonic de la Dorin
Dorin Tutiu

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Sa lasam laba si restul de vrajeli tipice taxiurilor care au facut nenorociri pe baltzile din tara de nu mai vezi crapdecat in 3-4baltzi si acolo cu greu.

Sa lamurim cateva probleme legate de Hobaia si de calificarile la Campionatul Mondial de Pescuit Crap:

1. E normal Hobaia fiind inchisa si nefurajata Crapul sa se orienteze in anumite zone cu alimentatie naturala proprie.
2. Tenul este o specie admisa de FIPS daca Vladeanu nu o pescuieste nu ne intereseaza.
3. Cele 27 de echipe care constituie 9 loturi se intrec sa vada care lot este mai bun la PESCUIT nu care prinde mai mult crap sau ten
4. Daca cineva incearca sa boicoteze aceasta sedinta de calificari anuntata deja cu banii luati in avans cu 2 luni gen CAMATARI cu prostii gen nu se puncteaza tenul sau crapul matur sa termine ca vor raspunde financiar si multa lume le vrea capul deja.
5. Granele si nadirea grea sunt acceptate de FIPS iar pentru a fii mai bine intelesi la calificari standurile sunt de 8 metrii si distanta dintre mijlocul lor trebuie sa fie intre 70-100 metrii nadirea si pescuitul fiind admise in limita standului de 8 metrii in acest caz orice nadire grea nu va afecta vecinii.
6 Hobaia ramane una dintre cele mai bune piste de concurs daca au incaput 63 de echipe 27 vor fii in spiritul regulamentului FIPS.

Radu Badica participant la Campionat Mondial si calificat la cel in care s-a obtinut Argint Mondial.

Dan Marinita
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Marinita »

Da dar cum ramane cu densitatea de crap.Eu am fost ieri pe balta (in vizita) si multi pescari erau nemultumiti.La o asemenea balta ar fi trebuit sa se prinda de catre toti pescarii cantitati mari de crap.Cum explicati ca se prinde in cantitati destul de mici.La cele 90 de ore cat dureaza concursul ar fi trebuit sa se depaseasca da catre toti pescarii cantitatea de 200kg.Echipamente si celelalte accesorii nu duce nimeni lipsa.Deci cauza e in alta parte. :?: :wink:

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Anul acesta sau intimplat lucruri inexplicabile pe toate baltile.
Tincabestiul s-a schimbat in numai o luna. Si dau numai un exemplu. La nuci s-au prins la euroconcurs 320Kg, tot la nuci numai peste o luna la crapmania s-au prins doar 50 Kg.
Un loc consacrat care a fost productiv in fiecare an.
Pe Hobaia C4 care pina anul trecut era considerat cel mai bun loc si cine cadea acolo cistiga concursul, anul acesta in 48 de ore nu a dat un peste.
B7 care era un loc cu agatatura, Radu il cunoaste bine, acum abia a dat 4 pesti. Si exemplele pot continua.

Dupa parerea mea anul acesta pestele migreaza. Un factor de influienta cred ca a fost si iarna neobisnuit de calda.
O alta cauza cred ca primavara aceasta ziua a fost f. cald iar noaptea f. frig.
Din aceasta cauza nu a depus icrele.
Pe 6 iunie cind a inceput CC pestele era tras in coada baltii unde apa era mica si depunea.
Nu intimplator pe aceste sectoare se prinde peste f. bine.
Ieri am stat cam 2 ore pe C60 si C61, Unde pescuieste Soni cu Cipri si Mugur Mihaiescu.
Un adevarat spectacol. Cei 3 din fiecare echipa nu mai faceau fata.
Am prins si cintarul. In cele 2 ore Soni a cintarit 16 bucati cu o medie de 4 Kg, iar Mugur 11 bucati cu o medie de 5 Kg. Vreau sa precizez ca in aceasta perioada nu am vazut un ten.De altfel Mugur spunea ca el are 100% crap, iar Soni 80% crap si 20% amur. De asemeni Mugur pescuieste exclusiv cu boilies, iat Soni avea 2 lansete pe solubile fara momitor si 2 pe porumb cu momitor.

In concluzie baltile nu se mai comporta ca anul trecut.
Pt. calificari insa vom trage o concluzie la sfirsit.
Ca o paranteza, ieri vorbeam cu Guguianu si Val. ne gindeam sa alegem sectoarele cele mai productive pt. selectii. dar vorba lui Gogu, cine garanteaza ca peste 2 saptamini va fii la fel?
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

cornel rosioru
maestru emerit

@Radu

E adevarat ce spui. Amurul e permis in concurs. Tu insa ai fost in Portugalia si ai vazut ca aceasta specie nu exista. In situatia cind reprezinti RO mergeai acolo cu cei mai buni pescari de amur sau de crap?
Ai sa spui ca un pescar bun da la orice si face tot posibilul sa cistige.
Iar sunt deacord cu tine, numai ca nu poti conditiona inscrierile, se prezenta si pescari care abia au intrat in concursuri si sunt fierti pe porumb.
Ce faci acolo cu un lot de porumbari care nu stiu sa foloseasca bilele?
Cornel Rosioru ,

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Busse scrie:Sa lasam laba si restul de vrajeli tipice taxiurilor care au facut nenorociri pe baltzile din tara de nu mai vezi crapdecat in 3-4baltzi si acolo cu greu.

Sa lamurim cateva probleme legate de Hobaia si de calificarile la Campionatul Mondial de Pescuit Crap:

1. E normal Hobaia fiind inchisa si nefurajata Crapul sa se orienteze in anumite zone cu alimentatie naturala proprie.
2. Tenul este o specie admisa de FIPS daca Vladeanu nu o pescuieste nu ne intereseaza.
3. Cele 27 de echipe care constituie 9 loturi se intrec sa vada care lot este mai bun la PESCUIT nu care prinde mai mult crap sau ten
4. Daca cineva incearca sa boicoteze aceasta sedinta de calificari anuntata deja cu banii luati in avans cu 2 luni gen CAMATARI cu prostii gen nu se puncteaza tenul sau crapul matur sa termine ca vor raspunde financiar si multa lume le vrea capul deja.
5. Granele si nadirea grea sunt acceptate de FIPS iar pentru a fii mai bine intelesi la calificari standurile sunt de 8 metrii si distanta dintre mijlocul lor trebuie sa fie intre 70-100 metrii nadirea si pescuitul fiind admise in limita standului de 8 metrii in acest caz orice nadire grea nu va afecta vecinii.
6 Hobaia ramane una dintre cele mai bune piste de concurs daca au incaput 63 de echipe 27 vor fii in spiritul regulamentului FIPS.

Radu Badica participant la Campionat Mondial si calificat la cel in care s-a obtinut Argint Mondial.
Radule sa lasam VRAJEALA - pe sectorul B in secventa - Viorel Holban , eu cu Adi , Guguianu , Cornel Serbu , Darius, Mitzanu , samd - s-au prins fix 15 crapi romanesti . Nu eram toti handicapati !
Cine a vrut la cteno s-a bagat , cine nu , a facut ca mine ca Bibu si ca Darius - au plecat acasa . Cu method mix si mamaliga plus porumb , pescuiam acum 10 ani - parca acum doresti sa vii pe o balta la care taxa/zi e de 3 milioane si sa prinzi ceva crap romanesc , macar 20-30 kg pe orice stand .
In 2004 cind am inceput aceste calificari , cu stiinta si posibilitatile de atunci si un ciung prindea 30 kg de romanesc pe Hobaia . Nici dracu nu vorbea de cteno ! Concluzia e certa - romanescul e acum pasare rara pe Hobaia acum , cel putin pe canalul senal navigabil Sector B . Si sunt convins ca asta nu tine de locarea lui favorabila pe C ci de lipsa densitatii lui la Hobaia .

Daca nu ai fost la concurs ti se pare simplu , dar asa liniste iti doresc la calificari cit am avut eu cu Gogu , Mircea , Darius , Cornel ,Nea Tica , Mitzanu , Floreatza , Gil , Viorel si cu Adi pe sectorul B .

Ti-as dorii sa fii pe sectorul B la calificari , colegii tai sa mearga super si tu sa ai nevoie de un peste ( romanesc ) - si atunci sa vorbesti !

De aia nu te inteleg de ce insisti cu cteno la calificari ! Lapte praf si porumb nefiert sa stii ca sunt ieftine si se gasesc la tot pasul . E o mare strategie sa prinzi cteno atunci cind el este in proprtie de 80 % din balta . :lol:
La romanesc e mai greu !

Din pacate nu mai am cum sa ma sucesc dar pe o asa balta maine mi-as vinde locul la calificari ( sigur ca trebuie sa vrea si Cezar un partener ) , nu de alta dar ii respect prea mult pe colegii de echipa de 6 pescari , ca sa depinda de mine pe o balta care are 1/4 din crapii de acum 2 ani .

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Dan Marinita scrie:Da dar cum ramane cu densitatea de crap.Eu am fost ieri pe balta (in vizita) si multi pescari erau nemultumiti.La o asemenea balta ar fi trebuit sa se prinda de catre toti pescarii cantitati mari de crap.Cum explicati ca se prinde in cantitati destul de mici.La cele 90 de ore cat dureaza concursul ar fi trebuit sa se depaseasca da catre toti pescarii cantitatea de 200kg.Echipamente si celelalte accesorii nu duce nimeni lipsa.Deci cauza e in alta parte. :?: :wink:
Maestre propun la calificari sa ocolesti actualul sector B .
Ultima oară modificat Sâm Iun 09, 2007 16:15 de către EX-UL, modificat 1 dată în total.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

cornel rosioru scrie:Ca o paranteza, ieri vorbeam cu Guguianu si Val. ne gindeam sa alegem sectoarele cele mai productive pt. selectii. dar vorba lui Gogu, cine garanteaza ca peste 2 saptamini va fii la fel?
Maestre , astazi cind am strins , pe pichetul plasat in apa sa leg pestii - am gasit 2 kg de icre ! A spalat Adi la pichet 20 minute sa curete toata mizeria . Poate asta spune ceva !

cornel rosioru
maestru emerit

@val
Ieri cind am fost la Soni si prindea crap in draci, el avea alta teorie spre deosebire de tine.
Spunea ca numai o balta cu densitate de peste poate merge asa, ba mai mult, se vede diferenta intre capii mici de acum 2-3 ani si acum.
Mihai Barbosu si Gabi spuneau la fel, ca-i un concurs deosebit. Si ei prinsesera peste. :lol:
Fiecare priveste lucrurile din punctul lui de vedere si dupa cantitatea de peste prins.
Cornel Rosioru ,

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”