Cteno pe Dunare (amurul alb)

Cum pescuim la cteno? Cum prindem amur mare?
Scrie răspuns
DumiD
Pescar de competitie

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de DumiD »

GheorgheH scrie:
Sorin Ionescu scrie:@rdr
In curand voi scoate pe piata o gama de nada special conceputa pentru peste mare pe ape salbatice asa ca e mai greu sa-ti dau reteta, insa daca esiti interesat iti voi da gratis sa testezi acest produs in mai multe partide si sa spui public ce parere ai despre el.

Multumesc
dupa 2 teni prinsi pe dunare te si apuci sa scoti pe piata "o gama de nada special conceputa pentru peste mare pe ape salbatice"???? mai pune macar 10 poze cu pesti mari prinsi de tine pe dunare ca sa cumparam cu incredere nada ta speciala de peste mare pe ape salbatice.
clona sau nu are 100% dreptate. Am prins vara trecuta un over10 cu un amestec de spartura de porumb,pesmet home made din paine veche si sirop de capsuna de 3 lei kilu pe momitor,ma gandesc si eu sa incep sa produc aceasta nada pentru peste mare. Daca ma apuc sa fac si mamaliga deja il bag in faliment pe Mitranescu :P

gusti
Puncte: 0

Mesaj de gusti »

Fratilor ce fire folositi la legat cirligele ca pe mine mau disperat amurii astia la cite fire au reusit sa imi taie.
BP de 25lbs victima ,rig malone 25 lbs victima kriston mantis 15 lbs victima.Mai un pic si pun struna de stiuca.
Powered by 3 rods

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Ti le taie in scoicile din praguri?Cred ca la asta te referi.

rdr

Mesaj de rdr »

gusti scrie:Fratilor ce fire folositi la legat cirligele ca pe mine mau disperat amurii astia la cite fire au reusit sa imi taie.
BP de 25lbs victima ,rig malone 25 lbs victima kriston mantis 15 lbs victima.Mai un pic si pun struna de stiuca.
Eu folosesc un combi rig din mono de 0.50 si un textil de 25lb ii las doar maxim 1.5cm de textil restul mono si nu mai taie.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

DAN BERHECI scrie:Ti le taie in scoicile din praguri?Cred ca la asta te referi.
Nu cred ca se refera la scoici, ci la dintii faringieni ai tenilor, care taie firul textil !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Stiu la ce te referi cu "ferastraele" respective dar foarte rar amurul inghite cirligul(am prins zeci de amuri ,nu la Dunare, in balti si Siret) dar pe toti care i-am scos ,nu aveau cirligul in git ,iar cei pe care i-am ratat(cam stii cind ai amur la cirlig) nu aveam cirligul lipsa.Apropo de amuri , acum vreo 20 ani cind am prins primul amur "over ten" l-am priponit cu o sfoara in gros de 12 mm iar a doua zi dimineata a venit paznicul de la balta sa-i arate unuia de pe balta ca are balta peste( ala se plingea ca el nu aprins nimic mare niciodata) a ridicat de sfoara si un capat era liber iar celalalt mai era in git , a pus minciogul sub el si cind s-a zbatut amurul a iesit si celalalt capat.
Atunci am vazut si eu ce "moara" are amurul.Poti sa-ti faci trofee ca la dintii de tigru.

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Sorin Ionescu scrie:
Stai linistit ca pestii sunt eliberati intr-o fosta balastiera in apropierea Bucurestiului.
Daca vrei sa acuzi pe cineva....acuza-i pe aia care fura din lacurile cu sistem C&R......care nu sunt in stare sa prinda si sa retina un peste acolo unde acest lucru este permis.

Ps.Nu cumva tu ai fost la Green Lake.....dar nu mai esti...... pt ca n-ai prezentat filmulete cu eliberari dupa partidele de pescuit??? :D :D
Nu stiu cat de linistit pot sa stau atata timp cat niste animale salbatice sustrase din mediul sau natural se inghesuie in cea mai populata "balastiera" din jurul Bucurestiului dupa ce au fost tranzactionate pentru a acoperi cheltuielile partidei / partidelor de pescuit + eventuale alte beneficii.
Probabil ca aceasi mentalitate a existat si in randul vanatorilor de zimbri si dropii...Sunt foarte curios cum o sa te uiti peste 15-20 ani in ochii copilului tau cand te va intreba ce s-a intaplat cu pestele salbatic din Dunare... :oops:
Faptul ca voi,pescarii profesionisti,care in loc sa dati exemplu de conduita ecologica si atitudine civica,va pretati la mercenarism pe ape salbatice,denota caracterul pescarului C&R de fatada,care se da mare protector dar in realitate este un jepcar si un oportunist. :x Faptul ca iti este permis sa reti peste pe apele salbatice nu iti da dreptul sa abuzezi de faptul ca acolo nu sunt paznici din 10 in 10 metri si ar fi trebuit sa te ghideze regula bunului simt si a constiintei;ca sa nu mai spun ca la experienta ta este echivalentul unui preot shaolin care se duce in Dragonul Rosu si ia la bataie orice galbejit care ii iese in fata...deci reanalizeaza situatia si din punctul de vedere al precedentului creat pentru viitor,ca generatia ta este cea care decide viitorul apropiat si mai tarziu o sa strigati in fata la Intercontinentalului ca unul si altul v-au distrus tara ...sau poate ca nu o sa faci asta pentru ca pana atunci deja oportunismul a pus stapanire pe principiile tale. :(
Cat despre Green Lake,asa cum i-am spus si "partenerului tau de afaceri",decizia de parasire a clubului mi-a apartinut in totalitate si a venit in urma mustrarilor primite de la unii "colegi" pe fondul certurilor cu "academicianul" Victor Petcu,dar si pentru a-mi putea exprima liber opiniile fara a afecta clubul...

P.S:Nu cumva tu esti cel care apare dubios de frecvent in fotografiile din timpul popularilor de ocazie de pe o "balastiera" din jurul Bucurestiului ?!? :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

rdr

Mesaj de rdr »

eugen dragnea

Vad ca tu ai ceva cu toata lumea, "mercenari", "braconieri"....., cred ca esti cel mai ecologist din toti ecologistii de pe fata pamantului. Mereu ai ceva de comentat. Aici este un topic deschis pentru cei care pescuiesc cteno pe Dunare, indiferent daca elibereaza sau nu, este vorba de "tehnica si tactica" :wink: .
Daca ai ceva de adaugat despre tehnica si tactica te rog sa o faci, daca nu, baga capul la cutie. 8)
Chiar te rog sa deschizi un topic cu titlul "C&R Amurului pe Dunare" :wink: si sa scrii tot ce iti trece prin cap :D despre acest lucru.

"Sunt fericiiiiit,si ma simt bineeeee......." :wink:

lucifier1986

Mesaj de lucifier1986 »

aceasta practica de a-ti scoate parleala din vanzarea vreunei capturi se practica pe toate locatiile salbatice si chiar balti private unde vigilenta paznicilor e mai scazuta,deci tupeul romanilor nu-l are nimeni, si baiatul din videoclipul anterior ce elibereaza amurul inapoi e un caz iesit din comun printre pescarii romani....... dar atata vreme cat din salar doar supravietuiesti parca ii inteleg pe acesti oportunisti ce valorifica orice.din pacate....

rdr

Mesaj de rdr »

lucifier1986 scrie:aceasta practica de a-ti scoate parleala din vanzarea vreunei capturi se practica pe toate locatiile salbatice si chiar balti private unde vigilenta paznicilor e mai scazuta,deci tupeul romanilor nu-l are nimeni, si baiatul din videoclipul anterior ce elibereaza amurul inapoi e un caz iesit din comun printre pescarii romani....... dar atata vreme cat din salar doar supravietuiesti parca ii inteleg pe acesti oportunisti ce valorifica orice.din pacate....
Corect, nu ii suport pe patronii de balti jepcari, vor sa se imbogateasca peste noapte prin taxa si mai pun reguli de te doare capul, 100ron taxa 12ore, ai voie sa retii 5kg de crap(daca are sub 2kg il eliberezi daca are peste 4kg la fel si crapi intre 2kg si 4kg nu prea exista). Pe saracia asta 100ron /12h este foarte mult,
sa faca o taxa de 20ron pe zi si atunci vom pescuit C&R.
Sau sa intelegem ca pescuitul va deveni un sport doar pentru cei bogati !?
A venit un neamt la noi in zona si a cumparat o balta de pescuit, a populat-o, a facut un restaurant cu terasa pe malul baltii, este o frumusete. Nu are taxa de pescuit, pescuieste oricine vrea sa se relaxeze iar daca prinzi si vrei sa retii pestele il platesti cu 20ron/kg, daca nu, il eliberezi. In schimb face vanzare la terasa, mai vinde si pestele din balta, omul stie sa faca banul, castiga cat sa traiasca decent el si familia lui. Cinste lui.
In legatura cu patronii jepcari, vor japca pai le dam japca 8)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Ten”