Recomandari boilies ready-made

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

atb333atb
Puncte: 0

Re: Recomandari boilies ready-made

Mesaj de atb333atb »

Cele in punga sunt solubile obisnuite. Cele din galetusa au acelasi timp de dizolvara dar sunt mai aditivate, activate, pentru a atrage atentia asupra bilelor de pe firul de par in detrimentul celor cu care s-a nadit si astfel prinzi mai repede. O chestie foarte draguta sunt "bombele" adica bile fierte invelite in pasta solubila si lasate la uscat. Eu mereu aveam probleme ca pescuiam la solubile iar noaptea eram obligat sa pun bile tari pe carlig sau sa lansez mai des decat mi-as fi dorit cu solubile. "bombele" solutioneaza perfect problema asta.
Nu este un lucru rau sa pui bile de 24 pentru ca in scurt timp ajung de 20, dar vara iti recomand sa nadesti tot cu solubile de 24, o sa ai mai putine bile pe vad decat daca ai fi nadit cu 20 (daca nadesti aceeasi cantitate la o punga) dar trebuie intretinut mai rar patul de nada si nu risti sa iti plece pestele de pe vad fara sa-ti dai seama.
Oricum foloseste si bile tari ca alea sunt baza, cele solubile doar atrag mai repede dar nu mentin asa bine pestele. Eu as merge pe un raport de 1/3 solubile/fierte sau 1/2
Catre inceputul partidei solubile mai multe iar la sfarsit iar poti creste cantitatea de solubile (defapt sa nu mai nadesti multe bile tari ulimele 3-4 ore) daca nu vrei sa lasi nada tare pe vad urmatorului pescar.

PS: Raspunsul meu este unul general nu cunosc cu exactitate caracteristicele baltii pe care urmeaza sa pescuiesti.
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

iulian_i

Mesaj de iulian_i »

iulian_i scrie:Vladut, ce caracteristici consideri ca ar trebui sa aiba un pop-up pt. a fi atragator pt. crap ?
deci, eu intreb si pot tot eu sa raspund : din ce am invatat cu ani in urma de la tine si de la altii din echipa ta, am inteles asa : ca un pop-up tre' sa aiba flotabilitate, aroma, culoare si eventual diversi atractanti

ideea mea era ca n-ar fi rau, daca tot era vorba de retete furate, sa "furi" si tu retetele Mainline de pop-up, de exemplu......zilele trecute am avut ideea proasta de a cumpara pt. prima data pop-uri autohtone si am ales Senzor pt. eram obisnuit cu un anumit nivel de calitate si am ales Prunela Fluo si Ananas Fluo...ca pret, mai scumpe decat Mainline, Solar, CC Moore etc., dar la calitate nu pot concura decat cu Carp Zoom, Carp Expert si alte nenorociri d-astea...nu le-am incercat si nici nu le voi incerca vreodata dupa ce le-am mirosit : Prunela are un miros pregnant de cauciuc d-ala de mix ieftin, cu o aroma slaba de fructe neidentificabila pt. mine, iar la Ananas se poate cu greu, dupa mai multe incercari, distinge aroma de ananas odata cu mirosul de cauciuc...de curiozitate am cautat un borcanel uitat cu pop-upuri Mainline Ananas cumparat acum vreo cativa ani, atat de vechi incat nici burghiul nu mai intra in ele si vreau sa zic ca alea si acum sunt mai aromate decat ale tale, plus de asta, nu se simte absolut deloc mirosul ala de cauciuc ars

asa ca, atunci cand treci prin Ploiesti, da-mi un PM si ti le dau inapoi, ca eu n-am ce face cu ele...sucarul meu nu vine de la bani pt. ca tepe am luat de multe ori de la alti producatori si probabil ca o sa mai iau, dar la Senzor chiar nu ma asteptam

P.S...rog moderatorii, chiar daca nu le convine post-ul meu, sa nu-l stearga sau sa-l mute prin nu stiu care topic obscur, poate are si Vladut ceva de zis

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@iulian

esti rautacios. iti inteleg supararea, stiu ca intotdeauna este loc de mai bine. ideea este ca anul acesta nu am produs pop-up-uri deloc, tot ce se gaseste prin magazine este de anul trecut. referitor la calitate, pana acum nu am identificat probleme, mai ales ca pop-up-urile noastre sunt produse in Anglia, de catre unul dintre cei mai cunoscuti producatori(rulatori) de nada din Europa.

de anul acesta am hotarat sa preluam noi productia in romania, dar din pacate inca nu suntem 100% multumiti de calitate...dar se rezolva !

in final, imi cer scuze ptr ca te-am dezamagit, poti oricand trece sa-ti recuperezi banii...
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

iulian_i

Mesaj de iulian_i »

recunosc ca poate am fost mai acid decat era cazul, dar crede-ma, la observatiile asupra produsului n-am exagerat...poate ca e de vina faptul ca nu sunt proaspete, dar asta e problema ta ca producator sa ai grija sa scoti de pe piata produsele care si-au pierdut din conformitate sau sa te asiguri ca isi pastreaza caracteristicile o perioada mai indelungata (acum am vazut ca pe site-ul TotalFishing nu le mai au disponibile, probabil ca le-am cumparat eu pe ultimele)

referitor la locul unde se face productie, nu cred ca are importanta, conteaza reteta si conditiile tehnologice...stii foarte bine ca nu orice este produs in Anglia e de calitate superioara si ca in Romania se pot face foarte bine nade de calitate, cel mai bun exemplu fiind boiliesurile Senzor...acum multi ani am incercat niste pop-uri tot de ananas de la Dynamite si erau panarame rau, mai rele decat astea care au ajuns la mine acum si atunci mi-am dat seama, ca oricat de prestigios ar fi un brand de nade, exista diferente de calitate la produse din game diferite

P.S...daca tot vreti sa mutati productia in Romania, poate mai scadeti si un pic pretul...salve

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Peste 2 saptamani mi-am propus sa-mi incerc norocul pe vestita balta MV2. As dori un sfat legat de boiliesurile care merg pe aceasta balta. Cu ce ati avut rezultate bune pe MV2? Solubile, tari, 20mm, 24mm? Va fi o partida scurta de 12h.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Nu da banii pe bile pentru 12h, cumpara 2 pungi de pasture si baga porumb de plastic si prinzi toata ziua de te saturi. In 12 h nu isi fac efectul bilele chiar daca sunt solubile. Nu zic ca nu prinzi, dar nu are rost sa folosesti bile la partied atat de scurte.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Corect, bun sfatul.
Sau poti sa-ti iei doar bile de carlig, eventual invelite in pasta solubila ptr un efect rapid.... si saculeti solubili la fiecare lanseu, cu pelete sau cu sparturi furajere... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Multumesc de sfaturi. Am porumb artificial Enterprise cu aroma de capsuni. Sa-mi procur alt dip pentru porumb(alta aroma)? Vladut Mateianu ce bile de carlig imi recomazi?

venom

Mesaj de venom »

Salut.
Eu i-ti recomand solubilele si bombele 1016,Vali Bonto tot solubile si Carping Club Meat Rig Shot tari si de fiecare data sa pui si boaba de plastic.

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Multumesc pentru recomndarea boiliesurilor!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”