Moderator: Victoras Petcu
Si eu sunt de parere ca pestii mari au involuat, pentru ca balta nu are hrana naturala. Pe moara nu am vazut ca pe alte balti melci la suprafata apei, raci care sa atace momeala, scoici. Intr-adevar se arunca annual probabila ca 10-15 tone de bile in balta, dar mare parte sunt solubile sau prafuri, care sunt foarte greu de considerat hranitoare. O alta problema pe moara o reprezinta pestele de 8-9 kg care este majoritar si de care nu prea ai cum sa te feresti. Momeala nu sta destul in apa pentru a fi loata de un peste mare. Pe moara nu ai cum sa ai o tactica sa prinzi numai peste 10 kg, daca iti intra unul de 12 - 14 kg atunci este pur noroc.radu1985 scrie:Nea Petcu nu merge in pierdere, pentru ca nu baga navoade sa vanda peste! Cantiatea de nada folosita, atat in competitii cat si in pescuitul de placere, este "pistol cu apa", raportata la densitatea de peste din lac. Plus ca nu toata nada care se arunca in apa are si o valoare nutritiva mare...mai trebuie luat in calcul si ca balta nu este "fully booked" tot timpul, iar daca mai ai in vedere si populatia de novac, somn, caras, stiuca, etc, o sa vezi ca nada pe care o dau pescarii este aproape egala cu 0mircione scrie:eu pe asta nu o cred adica nea' Petcu merge in pierdere.......la cati pescari merge pe MV2 si cate bile intra in balta......pai numai eu cate kg de bile am lasat si nu ma consider profesionist.....gandeste-te la concursuri cate kg de bile se lasa in balta ....crapul pe mv2 are hrana din belsug...credema ...
O parte din raspunsuri le ai in postul anterior, majoritatea crapilor, au fluctuatii de greutate din diverse motive. Stiu un peste de pe Peris care a fost prins la 18,5 kg in primavera si in toamna avea doar 17 kg. Asta nu inseamna ca pestele a slabit neaparat, dar exista posibilitatea sa fi avut icre si sa fi depus. Sunt insa cazuri in care greutatea unui peste poate scadea, stiu pesti prinsi in ani diferiti care au cantarit mai putin cand au fost prinsi a doua oara, cu pana la 3 kg. Deci se poate intampla.mircione scrie:nu te contrazic....asta o poate face un inginer piscicol ....in baza unui calcul.....dar ce rost ar mai avea sa cumpere crapi ...peste 10kg...ca apoi ei sa stagneze sau sa scada in greutate...care-i spilu' ca eu nu inteleg ...reclama...MV2 nu are nevoie...mai avem o balta(aici pe forum) care este populata cu crap peste 10-15 kg si cresc pestii vazand cu ochii, tu spui ca pestii de 20+ ...cu care sa populat MV2 au slabit...asteptam si alte pareri...si de ce nu se hranesc daca...de ce nu ies la pozat...decat foarte foarte rar cate unul de 16-18 kg...cei de 20+...asta era intrebarea mea ????
Pe Siclau pestii sunt furajati intensiv pentru a lua cat mai repede in greutate si de asemenea sunt tinuti intr-un lac mic. Nu exista concurenta pe hrana. Cat despre bagatul pestilor, pe dl. Petcu nu cred ca il intereseaza daca pestele creste sau slabeste. E un numar pe o pagina de forum cu care se mandreste. Daca dl. Petcu vindea peste atunci il interesa sa creasca, dar balta e pt pescuit deci il intereseaza ca marketingul sa fie bun.mircione scrie:bine....dar care este probabilitatea ca atatia pesti de 20+ sa involueze...adica cati ?? 1-2,10 dar doar atatia are balta ce se intampla ...cu ceilalti...??? atunci de se tot populeaza....cu crapi peste 10kg....eram odata pe balta si a venit cineva cu peste undeva la limita de 10 kg...iar nea'Petcu a spus ca alta data daca mai vine sa vina cu over12-15kg ca sa-l mai primeasca.....de ce se mai ia crap de peste 14kg daca involueaza...problema asta nu se stie de catre patron sau ai place sa plateasca pestii ca sa-i vada cum "involueaza" ???si de ce nu se prind....chiar nu are nimeni "norocul" sa dea intr-unul(de 20+)...? stiu eu sunt toma necredinciosu.....dar pe siclau ...de ce cresc crapii ca nici acolo nu au hrana naturala...???
sper sa intervina si domnu Petcu sa ne lamureasca...!
mda...asa o fi deci daca vrem 20+ sa mergem pe siclau...dar de ce se furajeaza.....saky vrea sa vanda peste ???nit_matias scrie:Pe Siclau pestii sunt furajati intensiv pentru a lua cat mai repede in greutate si de asemenea sunt tinuti intr-un lac mic. Nu exista concurenta pe hrana. Cat despre bagatul pestilor, pe dl. Petcu nu cred ca il intereseaza daca pestele creste sau slabeste. E un numar pe o pagina de forum cu care se mandreste. Daca dl. Petcu vindea peste atunci il interesa sa creasca, dar balta e pt pescuit deci il intereseaza ca marketingul sa fie bun.mircione scrie:bine....dar care este probabilitatea ca atatia pesti de 20+ sa involueze...adica cati ?? 1-2,10 dar doar atatia are balta ce se intampla ...cu ceilalti...??? atunci de se tot populeaza....cu crapi peste 10kg....eram odata pe balta si a venit cineva cu peste undeva la limita de 10 kg...iar nea'Petcu a spus ca alta data daca mai vine sa vina cu over12-15kg ca sa-l mai primeasca.....de ce se mai ia crap de peste 14kg daca involueaza...problema asta nu se stie de catre patron sau ai place sa plateasca pestii ca sa-i vada cum "involueaza" ???si de ce nu se prind....chiar nu are nimeni "norocul" sa dea intr-unul(de 20+)...? stiu eu sunt toma necredinciosu.....dar pe siclau ...de ce cresc crapii ca nici acolo nu au hrana naturala...???
Hai sa incercam sa gasim raspunsuri la urmatoarele intrebari: Cam care e media unei partide de pescuit pe Moara? Care e nada preponderenta folosita de pescari? Cate partide au avut ca tinta capturarea de crap mare respectandu-se o strategie pentru pescuitul de crap mare? Care e media pestelui pe Moara? Care e densitatea de peste pe Moara? si intrebarile pot continua... Raspunzand la o parte din aceste intrebari cred ca ne putem da seama de ce nu apar "batranii" baltii la apel.mircione scrie:da oricum si cei de peste 16-17 care s-au bagat(nu au crescut?) ....anii trecuti plus cei de peste 20 bagati...si aici ma refer la crapi comuni si oglinda....dar mai sunt si teni de peste 17 18...din cate stiu eu ...sau poate ma insel....acesti pesti nu mananca sau si-au dezvoltat inteligenta incat nu se ating de firul de par manaca doar de langa....foarte ciudat ..
imagineaza-ti ce coada ar fi la intrarea pe baltapetre iulian scrie:Pesti +20 kg sigur sunt dar greu de prins si trebuie timp
Fi sigur ca daca se pune un premiu gen 5000 euroi cine prinde primul peste peste 20 kg in maxim 10 zile s/ar prinde
Nu ma intelege gresit, dar ca sa prinzi unul de 20 kg pe moara tre sa stai ceva pe balta si sa incerci ceva neincercat. Nu stiu cum sa iti explic, pe moara tre sa faci in asa fel incat sa nu ai trasaturi, daca ai nu e bine pt peste mare. Nu zic sa te duci la siclau ca poti sa iei unul si pe moara, dar e greu din cauza pestelui mai micmircione scrie:mda...asa o fi deci daca vrem 20+ sa mergem pe siclau...dar de ce se furajeaza.....saky vrea sa vanda peste ???nit_matias scrie:Pe Siclau pestii sunt furajati intensiv pentru a lua cat mai repede in greutate si de asemenea sunt tinuti intr-un lac mic. Nu exista concurenta pe hrana. Cat despre bagatul pestilor, pe dl. Petcu nu cred ca il intereseaza daca pestele creste sau slabeste. E un numar pe o pagina de forum cu care se mandreste. Daca dl. Petcu vindea peste atunci il interesa sa creasca, dar balta e pt pescuit deci il intereseaza ca marketingul sa fie bun.mircione scrie:bine....dar care este probabilitatea ca atatia pesti de 20+ sa involueze...adica cati ?? 1-2,10 dar doar atatia are balta ce se intampla ...cu ceilalti...??? atunci de se tot populeaza....cu crapi peste 10kg....eram odata pe balta si a venit cineva cu peste undeva la limita de 10 kg...iar nea'Petcu a spus ca alta data daca mai vine sa vina cu over12-15kg ca sa-l mai primeasca.....de ce se mai ia crap de peste 14kg daca involueaza...problema asta nu se stie de catre patron sau ai place sa plateasca pestii ca sa-i vada cum "involueaza" ???si de ce nu se prind....chiar nu are nimeni "norocul" sa dea intr-unul(de 20+)...? stiu eu sunt toma necredinciosu.....dar pe siclau ...de ce cresc crapii ca nici acolo nu au hrana naturala...???