Pareri Attack tournament 6500

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mrs
Puncte: 0

Re: Pareri Attack tournament 6500

Mesaj de mrs »

Allen Besnovich scrie:In general, calitatea mulinetelor se reflecta in pret.
Iti recomand mai bine mai strânge ceva bani si ia-ti un set de bblc sh. Te vor tine mai mult decat un set de navi. Eu as alege oricând , in loc de navi xsb , un set de Ultegra XT cu conditia sa scrie pe ele JAPAN !
Eu zic ca pretul se reflecta mai mult in brand decat in calitatea mulinetelor.
Chiar dumneavoastra ati afirmat ca okuma pl este mai buna decat daiwa croscasst (sunt de aceeasi parere) iar la raportul calitate/pret okuma nu prea are concurent.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Vorbeam de produsele aceleași firme. Decat cel mai ieftin produs al unei firme mari (cum e Shimano) mai bine cel mai scump, sau printre cele mai scumpe produse, ale unei firme mai putin mare (exemplul de fata fiind okuma, care nu e asa mica).
Dar decat sa ne luam produse ieftine si in fiecare an, mai bine ceva de calitate si ne va tine mai mult si ne vom face treaba mai bine. Probabil tot aceiasi bani îi cheltuim, adunati in timp ;-)

Ps: spune-mi Allen! :)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Allen,
Urmaresc de ceva vreme posturile tale cu privire la parerea ta despre mulinete. Vad ca esti foarte documentat in domeniu si in general iti sustin si eu punctul de vedere. Un singur lucru nu inteleg insa... cum poti sa recomanzi o mulineta ca Okuma PL?
Sunt foarte multi pescari care folosesc OKuma PL. Deja mi-au trecut si mie prin mana ceva mulinete in zona bugetului de 300 lei/buc. Pot enumera cateva mulinete care din toate punctele de vedere sunt peste PL. PL aranjeaza firul prost, are foarte multe jocuri, se uzeaza repede, si am vazut foarte multa lume care are probleme cu clapeta de la br.
dpmd in bugetul de 300 lei/buc se gasesc mulinete mult mai bune decat PL si imi permit sa si enumar cateva: Banax Helicon 5600nf, Axeon V2 60/80, Spector st60/65a, distance carp pro 60/80, hakuyo td6000.. ca sa nu mai vorbim de mulinete care nu se mai fabrica si nici nu se mai gasesc de ceva vreme de la okuma axeon modelul vechi, synex, oryx.
Critic echilibrat

mrs

Mesaj de mrs »

osc1or scrie:Allen,
Urmaresc de ceva vreme posturile tale cu privire la parerea ta despre mulinete. Vad ca esti foarte documentat in domeniu si in general iti sustin si eu punctul de vedere. Un singur lucru nu inteleg insa... cum poti sa recomanzi o mulineta ca Okuma PL?
Sunt foarte multi pescari care folosesc OKuma PL. Deja mi-au trecut si mie prin mana ceva mulinete in zona bugetului de 300 lei/buc. Pot enumera cateva mulinete care din toate punctele de vedere sunt peste PL. PL aranjeaza firul prost, are foarte multe jocuri, se uzeaza repede, si am vazut foarte multa lume care are probleme cu clapeta de la br.
dpmd in bugetul de 300 lei/buc se gasesc mulinete mult mai bune decat PL si imi permit sa si enumar cateva: Banax Helicon 5600nf, Axeon V2 60/80, Spector st60/65a, distance carp pro 60/80, hakuyo td6000.. ca sa nu mai vorbim de mulinete care nu se mai fabrica si nici nu se mai gasesc de ceva vreme de la okuma axeon modelul vechi, synex, oryx.
osc1or esti intr-o eroare totala... daca tu ai intlnit o mulineta care sa nu aibe jocuri inseamna ca aceea era macheta sau sudata (orice angrenaj cu rulmenti trebuie sa aiba putin joc). Singura problema (minora) care apare la okuma pl este ca la un moment dat o sa cada acea tablita de la baitrunner se poate repara cu 10 lei. Sunt curios daca ai folosit banax modelul china care se fabrica acum. Am prieteni care folosesc okuma pl de foarte mult timp fara sa intmpine nici cea mai mica problema.

Alin Galbenu
Moderator

Pareri Attack tournament 6500

Mesaj de Alin Galbenu »

Probleme exista la multe modele, neplacerile apar atunci cand prețul mulinetei depășește 100€.
Depinde foarte mult de pescar, funcționalitatea unei mulinete. Vreau sa spun ca am vazut pescari pescuind la somn, aducând pestele din mulineta. Cine pescuieste la somn știe comportamentul unui somn in drill, pentru cine nu știe, spun eu :) se lipeste de fund o perioada si nu se misca, trebuie tractat. Fa asta de 10 ori cu orice mulineta low cost, si poți sa..faci ceva cu ea!
Am vazut mulinete shimano navi xsa cu pământ pe ele, uscat, încât nu se distingea culoarea. Oare proprietarul avea motive sa se plângă ? :)
Problema okumelor la baitrunner, este des întâlnită si la alte modele , chiar acum 2 luni am schimbat aceasta piesa la o daiwa regal bri. Atunci am realizat cât de mult detest Bite runner-ul :)

Am recomandat Powerline pentru ca le-am folosit si nu am avut probleme cu ele, cum am avut cu attack de exemplu. Axeonul este o mulineta de surfcast (la fel ca si Ultegrele), Powerliner este o mulineta de crap. Faptul ca noi le adaptam la ce ne trebuie, nu trebuie sa fie o regula. Plus ca mai intervin si gusturile....

Sistemul de asezare al okumelor poate fi modificat cu usurinta. Nu poți obține asezare ca la aerotechnium dar suficient de buna. Asta e o poza reala de cand foloseam PL.

Imagine

Avea si QD la juma de tura :)

După cum vezi, el a adus in discutie modelul Powerliner, eu doar i-am dat sfatul cu privire la modelele nominalizate de el, după care in postul următor i-am spus ce mi-as lua eu, personal, in situatia lui.

Si tot personal, nu mi-as mai lua mulineta cu baitrunner clasic, nici mort :D !
Il consider un mecanism in plus, o șansa de defectiune in plus. Un QD la 180grade rezolva orice problema.

Am 2 bucati mulinete, geologic, modificate, angrenajul unui grauvell s-a potrivit de minune, tamburul si fluturele franei de la okuma la fel, manivela de la alt model. Nu le-am forțat niciodată rau, dar au scos câțiva crapi trecuți de 10kg la Ebro si încă "trăiesc". Sunt cele din postarea cu râul Tajo.
Ce vreau sa spun este ca daca avem grija de mulinete, ne pot tine mult timp.

mrs

Mesaj de mrs »

Allen Besnovich scrie:Probleme exista la multe modele, neplacerile apar atunci cand prețul mulinetei depășește 100€.
Depinde foarte mult de pescar, funcționalitatea unei mulinete. Vreau sa spun ca am vazut pescari pescuind la somn, aducând pestele din mulineta. Cine pescuieste la somn știe comportamentul unui somn in drill, pentru cine nu știe, spun eu :) se lipeste de fund o perioada si nu se misca, trebuie tractat. Fa asta de 10 ori cu orice mulineta low cost, si poți sa..faci ceva cu ea!
Am vazut mulinete shimano navi xsa cu pământ pe ele, uscat, încât nu se distingea culoarea. Oare proprietarul avea motive sa se plângă ? :)
Problema okumelor la baitrunner, este des întâlnită si la alte modele , chiar acum 2 luni am schimbat aceasta piesa la o daiwa regal bri. Atunci am realizat cât de mult detest Bite runner-ul :)

Am recomandat Powerline pentru ca le-am folosit si nu am avut probleme cu ele, cum am avut cu attack de exemplu. Axeonul este o mulineta de surfcast (la fel ca si Ultegrele), Powerliner este o mulineta de crap. Faptul ca noi le adaptam la ce ne trebuie, nu trebuie sa fie o regula. Plus ca mai intervin si gusturile....

Sistemul de asezare al okumelor poate fi modificat cu usurinta. Nu poți obține asezare ca la aerotechnium dar suficient de buna. Asta e o poza reala de cand foloseam PL.

Imagine

Avea si QD la juma de tura :)

După cum vezi, el a adus in discutie modelul Powerliner, eu doar i-am dat sfatul cu privire la modelele nominalizate de el, după care in postul următor i-am spus ce mi-as lua eu, personal, in situatia lui.

Si tot personal, nu mi-as mai lua mulineta cu baitrunner clasic, nici mort :D !
Il consider un mecanism in plus, o șansa de defectiune in plus. Un QD la 180grade rezolva orice problema.

Am 2 bucati mulinete, geologic, modificate, angrenajul unui grauvell s-a potrivit de minune, tamburul si fluturele franei de la okuma la fel, manivela de la alt model. Nu le-am forțat niciodată rau, dar au scos câțiva crapi trecuți de 10kg la Ebro si încă "trăiesc". Sunt cele din postarea cu râul Tajo.
Ce vreau sa spun este ca daca avem grija de mulinete, ne pot tine mult timp.
Un comentariu care nu mai are nevoie de nici o adaugare.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

osc1or scrie:Allen,
Am avut si eu o gramada de mulinete de 150-300lei + ce am vazut si testat de la altii.
Axeon, Spector si Synex si Distance sunt alt tip de mulineta decat Pl, nu ai cum sa le compari. La fel si Hakuyo(e singura care nu am avut-o in mana).
Cu Banax treaba e in felul urmator, modelul vechi Korea era foarte bun dar NF e o porcarie. Adica nu ca nu e buna dar nu mai e ce a fost odata. Tu stii ca am PL si am avut si NF-uri noi noutze. Oare de ce crezi, cand am avut de ales intre PL si NF, am vandut NF-urile ? Powerliner chiar si sh merg mai bine decat Banax NF. Daca le-ar mai face la nivelul calitativ din 2005-2006 ar fi o mulineta extraordinara pentru pretul cerut...si nu stiu de ce am eu impresia ca Helicon Korea inca se mai gaseste pe piata...si chiar noi ! :? Ia uita-te atent la mulineta urmatoare => Anaconda Magic Runner III si IV ! Am citi multe review-uri despre ele de la utilizatori din Germania si Austria si lumea e foarte multumita de ele si sa ma scuipi daca ala nu e vechiul Helicon 5600 ! 8)
Daca ai Powerliner si vrei altceva(tot cu BR) si vrei sa faci si un salt calitativ insemnat, atunci BBLC e raspunsul.

Ar mai fi si Avorunner, Regal Z si cum am zis Magic Runner ! :wink:

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

oscior, powrliner chiar este o mulineta fiabila
mai jos este in timpul unui dril cu un crap de dunare de aproape 20 kg

si apoi, o fotografie mai la subiect, cu felul in care aseaza firul un attak tounament 6500
Fişiere ataşate
a3.JPG
a3.JPG (24.82 KiB) Vizualizat de 1133 ori
--poze193.jpg
--poze193.jpg (140.46 KiB) Vizualizat de 1133 ori

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Principala problema care o reprosez PLului este ca infasoara foarte rau firul.. daca tragi putin mai mult textil ca inaintas pe tambur o sa vezi cum trage spirele la distanta de 1cm una peste alta. La aruncarile foarte lungi simti cum pleaca firul frecat de pe tambur iar asta iti dauneaza aruncarii.
Eu am si acum banax helicon 5600nf (nu am avut niciodata korea) si infasoara firul mult mult mai bine. Si pare si mult mai tapana. La PL pare ca se rupe si manerul ala de plastic cand o fortezi...
O mare problema la banax este cand schimbi tamburul, tre sa fii atent la acea clema cum intra in tambur si de cele mai multe ori sa o fixezi cu un accesoriu auxiliar (o surubelnita ceva).
Dupa experienta cu cele 2, am trecut si eu la bbrlc de 1 an.. alta treaba.. defapt, nu se pot compara cele 2 cu bbrlc care face fiecare banut!

Dar acum, daca as da timpul inapoi, si as avea de ales un set de mulinete de 2-300 lei buc nu mi-as mai alege in nici un caz PL, ci mai degraba mulinetele fara br de la Okuma, sau banax helicon daca as tine mortis sa am br.

p.s. chiar vad ca attack-ul acela infasoara foarte bine firul. dar tot nu m-a convins ca ar fi o mulineta fiabila care sa si forteze un peste de langa o agatatura...
Critic echilibrat

mrs

Mesaj de mrs »

Eu nu am vazut okuma pl cu maner de plastic pana acum.
Banax china nu are cum sa fie mai inchegata decat pl never... (fiecare cu parerea lui).
La problema cu asezatul firului ai vazut mai sus o poza... mi se pare acceptabila asezarea.
Problema cu frecatul inaintasului de tambur se poate rezolva daca asezi nodul de legatura (intre inaintas si linia principala) la baza tamburului, astfel incat la iesirea spirelor de pe tambur nici una nu va mai freca de nod.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”