Shimano Ultegra ci4 XSA vs Ultegra XSC

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns

Eu as alege

Ultegra ci4 XSA
66
46%
Ultegra XSC
78
54%

Voturi totale: 144

Ciuchi
Puncte: 0

Re: Shimano Ultegra ci4 XSA vs Ultegra XSC

Mesaj de Ciuchi »

Multumesc pentru ajutor baieti.
Multam mult Razvan Ulmeanu ;)
Daniel Ciuchendea

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Folosesc 14000 Ci4 XTA de la data aparitiei , nu am bobinat niciodata fire mai groase de 30 si sunt extrem de incantat , am numai pareri la superlativ , am achizitionat insa , recent , si 10000 XSC , lasand la o parte faptul , de necontestat , al noii tehnologii pot spune ca sunt facute "mai din economie" , fustele de plastic , cele care impiedica firul sa se infasoare pe ax , au jocuri mari fapt pentru care firul intra la cea mai mica neatentie intre tambur si si fusta. In mod cert eu nu le voi utiliza pe timp de noapte. Acum daca este sa iau in balanta echivalenta preturilor si faptul ca nu folosesc la aruncare fire groase as alege fara sa-mi para rau varianta Ci4 XSA , mult mai robusta , mai inchegata , mai durabila si fara plastice ieftine ( vezi capacul tamburului si fusta de protectie ) . Cei ce doresc insa aruncari la super distante vor aprecia probabil noua tehnologie , in mod clar in pescuitul obisnuit , la aceiasi bani Ci4 ii da clasa la XSC.
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu pana la urma le-am luat pe ambele, si dupa mai multe teste, am ajuns la concluzia ca Ci4 XSA este mult peste XSC la toate capitolele posibile, incepand de la aspect si pana la constructie.
Ci4 XSA ruleaza mult mai fin, si se simte mult mai compacta fata de XSC care iti lasa impresia de ieftin. Se cunoaste clar ca s-a facut rabat de calitate. Un minus foarte mare pt XSC este faptul ca sistemul care ridica si coboara tamburul, este actionat de o rotita care nu este metalica, precum la Ci4 XSA.

Mihai Victor

Mesaj de Mihai Victor »

Eu am xsc si vreau sa zic ca e super-mulineta, recomand!
- Vicote-

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Mihai Victor scrie:Eu am xsc si vreau sa zic ca e super-mulineta, recomand!
Ma bucur ca iti place si esti multumit dar poate ca nu ai termen de comparatie , te rog sa ma crezi ca atunci cand compari XSC cu Ci4 , cu Daiwa Emblem Pro , cu Entoh , cu BBLC realizezi ca XSC este doar o jucarie care nu merita banul.
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Allen Besnovich scrie:Eu pana la urma le-am luat pe ambele, si dupa mai multe teste, am ajuns la concluzia ca Ci4 XSA este mult peste XSC la toate capitolele posibile, incepand de la aspect si pana la constructie.
Ci4 XSA ruleaza mult mai fin, si se simte mult mai compacta fata de XSC care iti lasa impresia de ieftin. Se cunoaste clar ca s-a facut rabat de calitate. Un minus foarte mare pt XSC este faptul ca sistemul care ridica si coboara tamburul, este actionat de o rotita care nu este metalica, precum la Ci4 XSA.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

vioril

Mesaj de vioril »

cate saibe sa pun sub tamburul de 14000 de la ultegra xsc ,pentru a rula bine firul de 0,40 ? dar pentru tamburul de 10000 pentru a pune fir de 0,20 ?
catch & release DOAR DACA E CAZUL

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

vioril scrie:cate saibe sa pun sub tamburul de 14000 de la ultegra xsc ,pentru a rula bine firul de 0,40 ? dar pentru tamburul de 10000 pentru a pune fir de 0,20 ?
PT PRIMA VARIANTA - iti trebuie maxim o saiba, iar pt a doua cel putin 2.
sper ca pui umplutura sub 0.20, altfel pregateste-te sa iti intre cel putin 800 mt :shock:
catch&release

dan19911

Mesaj de dan19911 »

eu am cumparat o mulineta de la total xsc de 10000....cand am vazut cat plastic e am maritat'o imediat :)) si am reusit sa iau 4x bblc ci4 xtr-a lc.......nu stiu daca pot sa compar una cu alta dar varianta ci4 este exagerat de mult peste...mai ales fiabilitate...m'am jucat cu multe dar cu ci4 indiferent care din ele nu poti sa compari mai nimic de la shimano (nu bagam in calcul aerotehnium...) ....

sorinD

Mesaj de sorinD »

Am un CI4 XTB 14000. A adunat mai spre varf firul de 0.24. Aveti idee cate saibe sa pun sub tambur ca sa o nimeresc din prima? MA gandeam la 2 bucati, dar poate imi dati vreo idee, voi cei care v-ati lovit deja de problema asta.
Sorin

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”