Moderatori: odoctee, Irinel Nitu
Asta e parerea ta , daca te uiti atent o sa vezi ca nu sunteti singurii cu 4 echipe , tot ce vreau eu este sa avem toti aceleasi sanse si sa nu beneficiem de avantaje ....the mover scrie:
Ai tu ce ai cu Gl-ul,propune si aici sa nu mai primeasca atatea echipe ,chiar nu pot sa te-nteleg .
Foarte buna ideea lui Iulica, si nici nu modificam regulamentul....Dan Mitranescu scrie:Nu este rea deloc ! Bravo !petre iulian scrie:hai ca inchisesem netul si mi-a venit inca o idee![]()
Dane in loc de grile mai bine incearca la extragere sa gandesti ceva cu urne valorice...
Se noteaza standurile valorice cu 1- bun ,2-de mijloc si 3- prost .....aici trebuie sa calculezi matematic tu cate faci de 1,2 si 3 ca sa iasa la final sa treaca toti prin 1-2- si 3 si prin toate sectoarele![]()
Dupa prima mansa cine a avut stand 1- bun, trage din urna cu 3-prost si 2-de mijloc ,cine a avut stand 2 (de mijloc) trage din celelalte urne ..binenteles ca in sectoare diferite
si tot asa pana la final![]()
o zi buna si spor la calcule
Este ceva de gandit mai departe, dar sunt sigur ca se poate .
Tot un fel de grile , dar amestecate.
Hai ca mi-ai dat de lucru .
P.S. Pe cuvantul tau ca nu te-ai uitat pe organizarea valorica a standurilor pusa de mine si asa ti-a venit ideea ?
In teorie e ok si pare usor de realizat, in practica e f. greu ptr. ca atata timp cat nu pastrezi o ordine simpla de tragere (A trage din B, B trage din C, C trage din A) si te duci catre o combinatie mai complexa, or sa fie niste probleme legate de completarea grupelor valorice ... ca exemplu, daca intamplator toate A-urile aleg numai B-uri iar toate B-urile aleg numai A-uri, C-urile raman in urna cu C-uri. Erau discutii si oameni nelamuriti cand aveam doar 3 urne cu bile si incercam sa le combinam exact prin restrictionarea unuor echipe pe un anumit sector, pai mi-e groaza sa-mi inchipui ce iese daca incerci sa controlezi combinatiile din 9 urne cu bile ! Ideea in sine e buna dar faptul ca ai prea multe criterii de combinare ( 3 sectoare, 3 grupe valorice si numar par de standuri pe un sector(chestia asta complica lucrurile enorm)) face totul prea complex si prea greu de controlat (ca sa iasa ok).Dan Mitranescu scrie: "Grilele" sunt facute de fiecare in parte , cu manuta lui :
1. In prima mansa se extrage la liber.
2. In mansa doi , se fac 9 saculeti ( gen mulinete) notati cu fiecare grupa : AB ( A bune ) , AM ( A medii ), ... ,CM ( C medii ) , CS ( C slabe ).
Se extrage in ordinea valorica a standurilor din fiecare sector. Prima data trag A-urile bune in ordinea crescatoare a standurilor, pe urma A-urile medii , A slabe , B bune, B medii , ... , C slabe.
A-urile bune extrag astfel : Se pun intr-un sacotei mai mare cei 4 saculeti ce contin : BM,BS,CM,CS . Se trage un saculet din sacul mare si apoi un "ou" din saculetul respectiv.
A-urile medii extrag din: BB,BS,CB,CS. ( saculetii BS si CS raman cu bilele lipsa de la extragerea anterioara )
A-urile slabe din : BB,BM,CB,CM
B-urile bune din: AM,AS,CM,CS.
B-urile medii din : AB,AS,CB,CS.
B-urile slabe din : AB,AM,CB,CS.
C-urile bune din : AM,AS,CM,CS.
C-urile medii din : AB,AS,BB,BS.
C-urile slabe din : AB,AM,BB,BM.
3. In etapa 3 se extrage dintr-un singur saculet .
Exemplu : cine a avut AB si BS extrage din saculetul CM.
CM si BB extrage din saculetul AS .
... si tot asa.
[/size]
Eu zic ca este super buna metoda, atat ca echilibrare a concursului cat si prin eliminarea suspiciunilor.
Este mai simplu atunci ( numai ca se merge cu acelasi sector 3 manse ).gor965 scrie:In teorie e ok si pare usor de realizat, in practica e f. greu ptr. ca atata timp cat nu pastrezi o ordine simpla de tragere (A trage din B, B trage din C, C trage din A) si te duci catre o combinatie mai complexa, or sa fie niste probleme legate de completarea grupelor valorice ... ca exemplu, daca intamplator toate A-urile aleg numai B-uri iar toate B-urile aleg numai A-uri, C-urile raman in urna cu C-uri. Erau discutii si oameni nelamuriti cand aveam doar 3 urne cu bile si incercam sa le combinam exact prin restrictionarea unuor echipe pe un anumit sector, pai mi-e groaza sa-mi inchipui ce iese daca incerci sa controlezi combinatiile din 9 urne cu bile ! Ideea in sine e buna dar faptul ca ai prea multe criterii de combinare ( 3 sectoare, 3 grupe valorice si numar par de standuri pe un sector(chestia asta complica lucrurile enorm)) face totul prea complex si prea greu de controlat (ca sa iasa ok).Dan Mitranescu scrie: "Grilele" sunt facute de fiecare in parte , cu manuta lui :
1. In prima mansa se extrage la liber.
2. In mansa doi , se fac 9 saculeti ( gen mulinete) notati cu fiecare grupa : AB ( A bune ) , AM ( A medii ), ... ,CM ( C medii ) , CS ( C slabe ).
Se extrage in ordinea valorica a standurilor din fiecare sector. Prima data trag A-urile bune in ordinea crescatoare a standurilor, pe urma A-urile medii , A slabe , B bune, B medii , ... , C slabe.
A-urile bune extrag astfel : Se pun intr-un sacotei mai mare cei 4 saculeti ce contin : BM,BS,CM,CS . Se trage un saculet din sacul mare si apoi un "ou" din saculetul respectiv.
A-urile medii extrag din: BB,BS,CB,CS. ( saculetii BS si CS raman cu bilele lipsa de la extragerea anterioara )
A-urile slabe din : BB,BM,CB,CM
B-urile bune din: AM,AS,CM,CS.
B-urile medii din : AB,AS,CB,CS.
B-urile slabe din : AB,AM,CB,CS.
C-urile bune din : AM,AS,CM,CS.
C-urile medii din : AB,AS,BB,BS.
C-urile slabe din : AB,AM,BB,BM.
3. In etapa 3 se extrage dintr-un singur saculet .
Exemplu : cine a avut AB si BS extrage din saculetul CM.
CM si BB extrage din saculetul AS .
... si tot asa.
[/size]
Eu zic ca este super buna metoda, atat ca echilibrare a concursului cat si prin eliminarea suspiciunilor.
Intr-adevar, desi mai alternezi valoarea standului, ramane sa te bati la fiecare mansa cu aceleasi echipe pe sector. In rest, la tragere, tot va trebui facut un control ptr. ca spre exemplu, dupa ce trag cei din AB si AM, din urna trebuie sa fi iesit toate BS !Dan Mitranescu scrie:.....
Este mai simplu atunci ( numai ca se merge cu acelasi sector 3 manse ).