gabize scrie:Prin fiabilitate înțeleg funcționare mai bună, cu costuri de întreținere mai mici în unitate de timp. Carburantul nu intra în discuție,
pai motorina spuneai ca are si avantajul unei ungeri superioare, acum aceasta motorina nu mai conteaza cand motoarele diesel consuma mult mai putin decat benzinarele? Cat timp imi face avantaj la buzunar motorul diesel este fiabil si daca cineva reuseste sa-l treaca pe apa de ploaie toti seicii s-au nenorocit cu religie si prozeliti.
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide) Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.
gabize scrie:Prin fiabilitate înțeleg funcționare mai bună, cu costuri de întreținere mai mici în unitate de timp. Carburantul nu intra în discuție,
pai motorina spuneai ca are si avantajul unei ungeri superioare, acum aceasta motorina nu mai conteaza cand motoarele diesel consuma mult mai putin decat benzinarele? Cat timp imi face avantaj la buzunar motorul diesel este fiabil si daca cineva reuseste sa-l treaca pe apa de ploaie toti seicii s-au nenorocit cu religie si prozeliti.
Am eu o banuiala, ca sunt facute si alea care merg pe apa
Dar mai am o banuiala ca inventatorii respectivi au disparut inexplicabil , asa ca nu are rost sa ne apropiem de subiect.
Ultima oară modificat Lun Feb 02, 2015 23:19 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.
gabize scrie:@Bogdan:
Nu e chiar aşa. Dar e târziu deja pentru a dezvolta subiectul.
Tema pentru acasa:iti dau exemple concrete de motoare diesel cu 500.000km la care nu s-a umblat la motor, poti sa-mi dai un exemplu cu o benzinara care a rezistat macar 250.000km? O fi fiabilitate ori ba?
Daca iau in calcul si consumul...ajungem...
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide) Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.
Am eu o banuiala, ca sunt facute si alea care merg pe apa
Dar mai am o banuiala ca inventatorii respectivi au disparut inexplicabil , asa ca nu are rost sa ne apropiem de subiect.
Motorul care mergea pe apa a existat. A fost inventat de un super baiat care lucra pentru Peugeot. Motorul se numea H2O si a fost montat prima data pe masina de pompieri a francezilor in faza de prototip. Cand au vazut tzitzeistii cum sta treaba, ca totul mergea "ca uns", i-au dat atatia bani, cati a vrut reapectivul, sa faca ce trebuie cu proiectele motorului...adica sa se evapore! Si asta s-a si intamplat!