si....... ma pusca rasul)))))
Sa nu fie ras "branconier" ala vaneaza cu "pusca magarului".

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
si....... ma pusca rasul)))))
Asta este toata neintelegerea.Claudiu Cutus scrie:Discutia asta poate continua la nesfarsit, ideea e ca pescari de c&r sunt. Am si filmari cu eliberari nu pe ape publice ci pe balti cu retinere. Nu vreau sa ma laud sau ceva si nici nu condamn pe cei ce pescuiesc cu retinere, ce ma deranjeaza e ca se promoveaza maxim stilul ieftin si se denigreaza pe nedrept oeiginalul. Ce mare smecherie pot vedea unii in a folosii niste imitatii ieftine si sa se mai creada si interesanti? Frate daca nu ai bani de prajitura nu te duce la cofetarie, sau daca iti faci prajitura acasa nu zice ca la cofetarie e naspa ca nu ai bani, nu mai promovati saracia ca nu e bine.
Plumbii ce au ? Prea ieftini, nu este asa !Claudiu Cutus scrie:Si sa stiti ca si mie mi-ar placea ieftin si bun asa ca am folosit aproape tot ce inseamna hakuyo de la plumbi la mtx14 dar in afara de plasa solubila de care am fost multumit de restu......... ma abtin.
Am facut referire la "saramuristi" acele persoane ce pleaca de pe balta cu portbagajul plin, in nici un caz un pescar care prinde 5 pesti si retine doar 2. Sa fim seriosi. Ati vazut ce platici se prind pe Dunare, in Ungaria? Sunt sigur ca si la noi sunt, dar extrem de rare. Acele platici care au scapat "saramuristi", de braconierii cu plase si cu curent. Am pescuit vreo 17 ani pe Dunare si cand eram pusti prindeam carasi de pareau a fi crapi. Acum nu se mai prind. Stiu prea bine ce spun. Sunt balti salbatice in Romania unde ar fi trebuit sa fie peste; peste foarte mult, dar abia daca prinzi o amarata de rosioara sau cativa carasei. Mentionati ca in Anglia sau Ungaria pescuitul inseamna/produce milioane de euro. Mie mi-ar fi convenit sa fie si in Romania asa si sa ne chinuim ca "obiectul muncii" sa fie in apa. Cand cheltui bani sa ma duc pe malul Dunarii sa nu imi para rau ca i-am cheltuit si ca mi-am pierdut timpul aiurea? Ce spune-ti, ar fi frumos, nu?Dan Mitranescu scrie:Numai ca nu-mi place sa ma faca cineva "saramurist" atat timp cat respect legea si cand el reprezinta un procent minuscul cu alegerea pe care o face.viper28 scrie:Nu inteleg cum de la o comparatie Velocity vs MTX14 s-a ajuns la discutii C&R? Suntem in Romania, intotdeauna vor exista saramursiti care nu realizeaza importanta pescuitului C&R. Niciodata nu vor realiza ca si nepotii lor ar trebui sa se bucure de pescuit, de pesti capitali. Niciodata. Am prieteni care au fost in concediu in Ungaria, la o pensiune pe malul Dunarii. Proprietarul pensiunii ii scoatea zilnic la pescuit pe Dunare. Prindeau zilnic, constant crapi peste 3kg, au prins exemplare de 8, 9 chiar si 10kg. Erau tentati sa ia cat mai multi acasa, dar propietarul lua cel mult 2 pesti din care le gatea diverse feluri de mancare. Le spunea ca si nepotii lui trebuie sa se bucure de pestii Dunarii. Cand o sa avem si noi asa ceva in Romania?
Ungaria si Anglia sunt tari care fac milioane de euro din pescuit. Normal ca promoveaza insistent pastrarea "obiectului muncii", chiar daca legea nu spune nimic nici la ei.
Claudiu Cutus scrie:Nu e adevarat si nu imi tot intoarceti cuvintele pentru ca eu nu sunt nici snob si nici absurd, pana la urma e o chestie de gusturi. Plumbii nu-mi plac mie, sare vopseaua, tijele ..... sau ce e obligatoriu sa-mi placa? Sunt altii cam la aceeasi bani mai reusiti de 10 ori.