C&R vs. restul

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: Tribal velocity sau mtx14

Mesaj de gabi1 »

si....... ma pusca rasul :))))))

Sa nu fie ras "branconier" ala vaneaza cu "pusca magarului". :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Claudiu Cutus scrie:Discutia asta poate continua la nesfarsit, ideea e ca pescari de c&r sunt. Am si filmari cu eliberari nu pe ape publice ci pe balti cu retinere. Nu vreau sa ma laud sau ceva si nici nu condamn pe cei ce pescuiesc cu retinere, ce ma deranjeaza e ca se promoveaza maxim stilul ieftin si se denigreaza pe nedrept oeiginalul. Ce mare smecherie pot vedea unii in a folosii niste imitatii ieftine si sa se mai creada si interesanti? Frate daca nu ai bani de prajitura nu te duce la cofetarie, sau daca iti faci prajitura acasa nu zice ca la cofetarie e naspa ca nu ai bani, nu mai promovati saracia ca nu e bine.
Asta este toata neintelegerea.
Pescuitul pentru multi nu este o "smecherie" sau o forma de a iesi in evidenta, gen cat de gros este lantul de aur de la gat. Pescuitul pentru ei nu este o podoaba.
Unii vor sa pescuiasca practic. Practic inseamna ieftin si suficient de bun.
Tu vorbesti pe aici din placere pentru aceasta pasiune.
La mine, pe langa placere, este si munca mea in joc. Asta implica descrierea produselor si scoaterea in evidenta a calitatilor pe care se bazeaza, in special partea practica , pentru ca anii pe care i-am petrecut pe balti ma limiteaza in perceperea "frumosului" din pescuit. Deci pentru cei care doresc numai partea practica a unui produs, munca mea este sa o evidentiez.
Apare aceasta frustrare din partea celor care au avut alegeri diferite. Mai oamenilor , bucurativa de ele , ca nu va judeca nimeni.
Ca un MTX14 este mai ieftin si mai bun ca un Velocity din punct de vedere functional si practic nu va afecteaza cu nimic realizarile din pescuit si nici nu va stirbeste personalitatea.
Oricum sunteti praf pe langa cei cu HI-s 200. :D
Hai nu mai fiti asa incruntati , ca trebuia sa fim prieteni ... :wink:

Dan Mitranescu
Veteran

Claudiu Cutus scrie:Si sa stiti ca si mie mi-ar placea ieftin si bun asa ca am folosit aproape tot ce inseamna hakuyo de la plumbi la mtx14 dar in afara de plasa solubila de care am fost multumit de restu......... ma abtin.
Plumbii ce au ? Prea ieftini, nu este asa ! :D

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Nu e adevarat si nu imi tot intoarceti cuvintele pentru ca eu nu sunt nici snob si nici absurd, pana la urma e o chestie de gusturi. Plumbii nu-mi plac mie, sare vopseaua, tijele ..... sau ce e obligatoriu sa-mi placa? Sunt altii cam la aceeasi bani mai reusiti de 10 ori.

viper28

Mesaj de viper28 »

Dan Mitranescu scrie:
viper28 scrie:Nu inteleg cum de la o comparatie Velocity vs MTX14 s-a ajuns la discutii C&R? Suntem in Romania, intotdeauna vor exista saramursiti care nu realizeaza importanta pescuitului C&R. Niciodata nu vor realiza ca si nepotii lor ar trebui sa se bucure de pescuit, de pesti capitali. Niciodata. Am prieteni care au fost in concediu in Ungaria, la o pensiune pe malul Dunarii. Proprietarul pensiunii ii scoatea zilnic la pescuit pe Dunare. Prindeau zilnic, constant crapi peste 3kg, au prins exemplare de 8, 9 chiar si 10kg. Erau tentati sa ia cat mai multi acasa, dar propietarul lua cel mult 2 pesti din care le gatea diverse feluri de mancare. Le spunea ca si nepotii lui trebuie sa se bucure de pestii Dunarii. Cand o sa avem si noi asa ceva in Romania?
Numai ca nu-mi place sa ma faca cineva "saramurist" atat timp cat respect legea si cand el reprezinta un procent minuscul cu alegerea pe care o face.
Ungaria si Anglia sunt tari care fac milioane de euro din pescuit. Normal ca promoveaza insistent pastrarea "obiectului muncii", chiar daca legea nu spune nimic nici la ei.
Am facut referire la "saramuristi" acele persoane ce pleaca de pe balta cu portbagajul plin, in nici un caz un pescar care prinde 5 pesti si retine doar 2. Sa fim seriosi. Ati vazut ce platici se prind pe Dunare, in Ungaria? Sunt sigur ca si la noi sunt, dar extrem de rare. Acele platici care au scapat "saramuristi", de braconierii cu plase si cu curent. Am pescuit vreo 17 ani pe Dunare si cand eram pusti prindeam carasi de pareau a fi crapi. Acum nu se mai prind. Stiu prea bine ce spun. Sunt balti salbatice in Romania unde ar fi trebuit sa fie peste; peste foarte mult, dar abia daca prinzi o amarata de rosioara sau cativa carasei. Mentionati ca in Anglia sau Ungaria pescuitul inseamna/produce milioane de euro. Mie mi-ar fi convenit sa fie si in Romania asa si sa ne chinuim ca "obiectul muncii" sa fie in apa. Cand cheltui bani sa ma duc pe malul Dunarii sa nu imi para rau ca i-am cheltuit si ca mi-am pierdut timpul aiurea? Ce spune-ti, ar fi frumos, nu?

Dan Mitranescu
Veteran

Claudiu Cutus scrie:Nu e adevarat si nu imi tot intoarceti cuvintele pentru ca eu nu sunt nici snob si nici absurd, pana la urma e o chestie de gusturi. Plumbii nu-mi plac mie, sare vopseaua, tijele ..... sau ce e obligatoriu sa-mi placa? Sunt altii cam la aceeasi bani mai reusiti de 10 ori.
:D
Sunt convins ca toate nenorocirile, ai mei le au. :D

Dar macar sistemul ala de autointepare la interiorul plumbului, combinat cu tija rigida, recunosti ca este inovatia lu' baiatu' ? :wink:

andrei_81

Mesaj de andrei_81 »

Nu i lipseste nimic,am spus isi merita banii.....Dar fiecare isi alege lanseta in functie pe buget si stilul de pescuit pe care il practica....

andrei_81

Mesaj de andrei_81 »

Eu ma retrag de la comentarii,dupa parerea mea nu o sa se termine niciodata.....Concluzia e fiecare isi lauda lanseta ca e cea mai buna etc...Poate e cea mai buna la pescuitul care il practica acea persona etc

vasea

Mesaj de vasea »

Mie chiar imi place saramura de peste mai ales aia din peste prins de mine. Sunt saramurist scoate- ma de aici! Nu cred ca e o problema ecologica daca retii un peste ca sa il mananci problema e sa nu strici mai mult decat folosesti. Cei care se declara pentru c&r pentru a fi mai impacati sufleteste este alegerea lor dar daca apoi mananca porc tinut inchis in cotet de craciun, construiesc gard la vila cu lemne taiate ilegal sau cumpara telefoane furate atunci ...
On topic shimano supressa daca esti mai fițos mtx 14 daca esti mai econom.

viper28

Re: C&R vs. restul

Mesaj de viper28 »

Si mie imi place saramura de peste. Citeste mai bine la cine faceam referire si pe cine faceam "saramuristi" ( a se sesiza-am pus ghilimele). Sunt sigur ca Dan si alti pescari consacrati au pescuit pe dunare in urma cu 12-15 ani. Sunt sigur ca si ei vad diferentele dintre acei ani si ultimii ani. Nu realiazam nimic daca luam acasa mult mai mult decat poate natura sa produca sau in cazul pestelui sa se reproduca.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”