Shimano sau Hakuyo

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Încuiat
tecsi78
Puncte: 0

Re: Shimano sau Hakuyo

Mesaj de tecsi78 »

Dan Mitranescu scrie:
tecsi78 scrie: 1. Tocmai ce-ti spuneam ca am incercat swingerele si nu mi-au placut, vreau sa incerc si firul. Daca nu poti accepta si critici, ai o mare problema.
2. Toata lumea care cumpara altceva decat "marca" ta e un nul pt. ca, vezi doamne, nu a prins n tone de peste, cu mamaliga, dintr-un lighean suprapopulat (asta e si motivul cantitatii si al succesului mamaligii), exemple gasesti destule chiar in acest topic.
3. N-am nici o cheltuiala nejustificata cu echipamentul, scuze, am una, cu swingerii hakuyo. :wink:
4. Legea iti da dreptul sa folosesti palma daca iei o palma, iar asta e stilul meu si ia-o ca atare (pe modelul tau)

Te superi degeaba si reactionezi aiurea.
Critici accept, dar nu acolo unde dreptatea este de partea mea, ca si in cazul acestui subiect. ( recapitulam imediat )
De criticat critic multe produse chiar din gama mea : rodpod IMITATIE Sky , chiar daca este la jumatate de pret, am spus intotdeauna ca balangane prea tare pentru cat costa. MTX11 ca este prea moale pentru banii ei , Pro Royale ca este impopotonata aiurea si asta ii ia din calitatile mecanice de lansare, ca minciogurile de la Hakuyo sunt praf deocamdata, .... si altele.
Arata-mi un singur comerciant care face asta macar cu un produs din cele pe care le comercializeaza !!! Ba mai mult , sunt unii care umfla si ultima "janghina" pe care o vand.
Tonele de peste poti sa le prinzi si in casa, tot tone se numesc. Referirile mele sunt la testul real de uzura facut unui produs. Pricepi asta ? In comparatie cu unul care spune ca are un produs de x ani si poate il foloseste de trei ori pe sezon, eu cred ca este un argument de bun simt.
Orice produs cumparat de la mine se poate returna. In situatia ta chiar te rog sa iti platesc swingerele , numai sa ma lasi in pace, daca asta este problema ta cu mine.
Ai dreptate mai sus, nu am o problema cu aceste afirmatii ci cu faptul ca, dupa parerea ta, nimic altceva nu este bun in afara de ce vinzi tu.

Nu trebuie sa-mi platesti swingerele, se mai intampla sa cumperi lucruri care nu-ti dau satisfactie.

Dpmdv discutia asta se opreste aici.

Ps. reincepem cand apar swingerii cu balamalele functionale si neaparat in culorile amintite de colegii de mai sus :D

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Buricu scrie: Mitranescule,
Fa tata niste swingere mai frumoase, are dreptate si tecsi78, partea cromatica ti-o sugerez eu daca tu nu esti capabil...
Imagine
Eventual ataseaza niste ciucuri sau pene :D :D[/quote]

Nu asta este solutia. Poate sa arate oricum , poate sa functioneze impecabil. Pana nu se numesc intr-un anumit fel, nu sunt bune.
Asta este singura problema si recunosc ca este peste limitele mele. Nu le am cu scrisul, eu sunt cu matematica. :)

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Dan Mitranescu scrie:Recapitulare subiect:
In urma comparatiei dintre cele doua mulinete de la inceputul topicului, am facut afirmatia ca mulineta de la Shimano este ultima din acest brand.
Am gresit facand acest comentariu si imi cer scuze celor care puteau sa tina cont de sfatul meu si sa mearga pe "ultimul Audi in defavoarea celei mai bune Dacii."
Asa ca rectific dupa ce am vazut pozele:
Mulineta aia nu este ultima de la brandul notat pe ea , este ultima din toate mulinetele de pe piata actuala, de la toate brandurile. Nici macar nu se mai fabrica, asa ca nu consideram ca poate sa fie un deranj pentru cei care o comercializeaza.
Nu mai exista pe piata mulinete de crap cu lagare din plastic pe pinionul mare. La Okuma sau Spro nici nu vreau sa ma gandesc, dar nu mai gasesti asa ceva in tot Niro. Nu exista !
Pinionul de zamac direct pe bucsa de plastic, duce viata mulinetei la maximum un an, in conditii de utilizare normala, cu un pescuit pe saptamana.

Eu ma refer la produsul in sine , putea sa fie al oricarui brand.
Cum poate cineva sa vina in conditiile aste cu argumentul ca brandul X este brandul X si cum imi permit eu sa spun asa ceva despre el, in conditiile in care am un produs mult mai bun, fiind SINGURA mulineta pe care am recomandat-o din gama Hakuyo si se pune semnul egal intre ele ?
Pai ce exemplu mai elocvent ca asta, in contrele pe care le am cu "cei 10 anti hakuyo", pot sa dau ?

P.S. ce pot eu sa le transmit acum este numai perceperea costului unui produs raportata la calitatea acestuia, cand lucrurile sunt maximum evidente.
Dane, nu iti dau dreptate la doua capitole.
1.Ai spus ca MTX 11 este o lanseta bleaga -> NU ESTE ADEVARAT ! :wink: Stii ca am asa ceva acasa si iti garantez ca e mai rapida decat cel putin 50, poate 60% din tot ce este pe piata la pret asemanator si este o lanseta chiar buna in banii aia. :) Cand am luat batul, l-am pus langa Beastmaster BX si...sincer nu inteleg cum batul ala poate sa coste aproape dublu, poi chiar nu are nimic special. :? O fi el ceva mai rapid dar de aruncat, amandoua arunca bine.
2.Am avut un set de mulinete Navi XTB care au fost ale lui Baboieru, cred ca aveau un sezon de pescuit(probabil si concursuri) si mergeau foarte bine. Chiar si cu lagare de plastic, mulineta merge mai bine decat majoritatea mulinetelor de 3-400lei ce le gasesti noi in magazine. Sa nu mai zic, ca, cu cativa lei aceste lagare se pot schimba cu rulmenti ceramici. :)
Inca o chestie, pinionul central sigur nu e din zamac, am avut destule. La Navi e din aluminiu toata ziua ! :)

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Am citit si comentariile baietilor , am pus in balanta doar argumentele ce ma intereseaza. Referitor la tachinari , ma amuza maxim...

Din ce a spus Dan, el sustine pana in panzele albe ca mulinetele lui , calitate pret sunt mult mai bune decat alta mulineta la un pret apropiat, aceea fiind top pe clasa/categoria/marca ei.

Referitor la bete, sunt in dubii,cred ca un Mtx14 este prea dur pentru mine.Iar un mtx 11 nu prea m-am documentat.Am sa fac posibilul sa ajung la concursurile de casting,la cel organizat de Dan si la cel organizat de shimano.Cu siguranta Dan o sa-si faca timp sa stea 3-4 minute de vb cu mine si cu siguranta am sa gasesc mai toate modelele de mtx la concurs.Asa cum am citit pe internet o lansare cu lanseta proprie si una oferita de Dan.Interesant.

Referitor la tachinari:
Baieti suntem oameni!!! Ce naiba este cu balacareala asa, am intrebat pe acest topic shimano sa hakuyo.Asteptam pareri pro si contra, plusuri si minusuri.
...

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

Concursul de pe varlaam nu e copie deoarece iti ofera la alegere mai multe tipuri de mulinete sau lansete shimano, nu e cu bani si premii si mai ales nu a fost inventat de tine, ai preluat-o de la altii care au avut initiativa dar ca intrecere amicala, dar ai uitat sa specifici.
Si pot completa ca pe langa infatuare si aroganta cu care ai fost catalogat, esti si de o ipocrizie crasa.
Si ma bucur enorm ca din ce in ce mai multi pescari au inceput sa te citeasca ce fel de om esti, eu am spus asta de acum cinci ani dar m-ai facut bolnav.

Dan Mitranescu
Veteran

tecsi78 scrie: Ai dreptate mai sus, nu am o problema cu aceste afirmatii ci cu faptul ca, dupa parerea ta, nimic altceva nu este bun in afara de ce vinzi tu.
Da-mi un exemplu din generalizarea asta !
Eu vand cinci produse. Atat. In alte discutii nu ma bag. Si cu produsele astea merg pana in panzele albe, pentru ca le-am gandit in amanunt atat functional cat si comercial.
Nu le iau de colo si le dau dincolo, in functie de comenzi.
Sunt investitii mari pe termen lung, atent gandite.
Ca sunt bune sau rele, nu pot sa-ti spun aici, dar te rog sa ma crezi ca nu-mi pierdeam timpul cu scrisul, daca sesizam ceva probleme comerciale.
Sunt oameni cu care discut aici, cu care chiar imi face placere si preferam cateva fraze inteligente cu ei pe privat, decat sa scriu romane cu altii.
Totusi, observand impactul pe care il au discutiile mele asupra oamenilor normali, fara interese sau gargauni , nu pot sa ma opresc din asta. Sunt foarte multi, te rog sa ma crezi.

Dan Mitranescu
Veteran

Lao scrie:Concursul de pe varlaam nu e copie deoarece iti ofera la alegere mai multe tipuri de mulinete sau lansete shimano, nu e cu bani si premii si mai ales nu a fost inventat de tine, ai preluat-o de la altii care au avut initiativa dar ca intrecere amicala, dar ai uitat sa specifici.
Si pot completa ca pe langa infatuare si aroganta cu care ai fost catalogat, esti si de o ipocrizie crasa.
Si ma bucur enorm ca din ce in ce mai multi pescari au inceput sa te citeasca ce fel de om esti, eu am spus asta de acum cinci ani dar m-ai facut bolnav.
Nu eu te-am facut bolnav, ci certificatul in baza caruia ai fost pensionat la o varsta destul de timpurie.
Ca este pe bune sau nu, nu pot sa spun si nu ma intereseaza, dar diagnosticul imi pune suficiente semne de intrebare, pentru a nu ma baga in discutii cu tine.

Cand ai venit sa ma intrebi de TD-uri acum 3 ani , erai interesat de ele. M-am oferit inclusiv sa te ajut si cu bucsile alea. De unde atata inversunare impotriva mea ?
Credeai ca nu te cunosc si am sperat sa ma intelegi asa cum sunt, dar nu am reusit.
Mitocaniile cu care abordezi foarte multi membrii ai forumului, ma fac sa ma simt chiar bine ca te rezumi la atat cu mine.

Alex Matea

Mesaj de Alex Matea »

Dan Mitranescu scrie:
Alex Matea scrie:Vad foarte bine, sunt inca tanar si nu port ochelari, decat de soare... ;)
Interventia mea se bazeaza pe faptul ca dupa repetate comentarii ale tale de-a lungul ultimilor saptamani, sau chiar luni, in care oamenii care isi pozeaza lansetele si mulinetele si le posteaza pe oriunde sunt fraieri si de neinteles pentru tine sau ca tot ce se prezinta prin filme si prin articole sau reviste e totul vanzare si marketing si reclama si in alt topic comentai ca boiliesurile sunt o vreajeala, mamaliga e forta, atunci de ce ai facut gama de boilies DM?
Foarte bine ca iti platesti dreptul de a vorbi despre produsele tale, la care ai muncit si etc apreciez asta, foarte bine, tot un fel de marketing se numeste si asta. Ok, mai sus vad ca faceai diferenta la pretul corect de la un TD si pretul incorect de la alta mulineta. Parca vorbeai doar de produsele tale? ( Stai linistit, ma plateste direct Prowess, am contract cu ei pe viata... :)) )
Mai sus afirmai ca tu spui totul din prietenie si ca nu ai interes...inseamna ca tu faci asta din dragostea pentru pescari si nu ca ai investit timp si bani si munca in Hakuyo, despre asta e vorba, astea sunt motivele pentru care am comentat sa stii...
Si stai linistit ca si eu am vorbit doar de produsele cu care am pescuit si daca m-a platit cineva, foarte bine, asta e unul dintre lucrurile pe care le fac, aduc in fata produse si le fac cunoscute oamenilor, daca se incadreaza in cerintele lor sau le cumpara ori nu, e decizia lor, despre asta este vorba, consumatorii trebuie sa spuna daca sunt multumiti sau nu de produse...
Poate ca topicul nu a fost cel mai inspirat ales, pentru asta imi cer scuze in fata baietilor din topic...

PS: Din pacate nu prea mai am timp sa vin sa filmez la Casting, nu are nici o legatura interventia mea cu asta sau cu produsele Hakuyo, am mai spus asta...
In primul rand, ce ai observat tu acum, eu fac de cel putin 8 ani.
2. Un exemplu in care am intervenit fara sa imi fie atacate produsele la care am muncit. Daca nu gasesti unul nu este frumos din partea ta.
3. Un exemplu cand am scos strict si general mamaliga in fata boiliesurilor. Daca nu gasesti, iar nu este frumos.
4. ai doi ani de pescuit si ai vorbit de 100 de produse pana acum. Cat le-ai folosit pe fiecare ? Eu am 6 ani si 40 de tone cu TD-urile, cand deschid gura despre ele. :wink: Parca iar nu este frumos sa ne dam sfaturi in acest sens. :wink:
Ma bucur ca faci asta de 8 ani, doar ai magazin si banner aici pe Crapmania, nu despre asta era vorba. Nu cred ca ai vazut banner pe Crapmania cu Alex Matea si magazinul sau produsele lui. Nu trebuie sa iti dau eu exemple despre topicurile pe care le-ai stricat, sau nu, sau despre alte postari ale tale de-a lungul timpului.
Ti-am scris mai sus motivele pentru care am intervenit in discutie, cred ca sunt destule. Da, majoritatea indirecte insa sunt destule...
Da, am vorbit de 100 de produse, poate chiar si de o mie in doi ani, da, le-am folosit pe toate destul de mult si nu doar eu ( da, nu am reusit sa scos 40 de tone cu ele cum spui ca ai facut tu ).
Le-am folosit mai multi oameni, pentru ca, nu stiu daca cunosti, insa asa se intampla la firmele mai mari, nu testeaza si foloseste doar unul produsele ci mai multi, s-a intamplat sa ies mai mult eu in fata, asta este. Nu am facut deloc comparatii intre produsele pe care le-am prezentat si a firmelor concurente cum fac altii...
Am vorbit de 100 sau 1000 de produse deoarece asta este job-ul meu, cu asta ma ocup, fac review-uri la revista, emisiuni si scriu articole.
Da, repet, am vorbit de peste 100 de produse pentru ca am avut acces la ele, la lucruri de calitate de la mai mai multe firme si le-am prezentat oamenilor.

Si asa ca un exemplu, Fox a scos acum un "Spomb" nou, denumit Impact Spod facut sub o licenta platita cu Spomb si printre altele nu denumite Spomb Fox sau altfel...asta doar asa ca un exemplu...
Repet pentru a nu stiu cata oara, nu am nimic cu produsele Hakuyo...

sebastis81

Mesaj de sebastis81 »

gabi1 scrie:
mare pescar tecsi78...ar trebui sa scrie o carte sa invatam si noi de la el...
Timp ar avea, in conditiile in care cred ca nu a trecut Carpatii decat de 2 ori.
Deci sa le luam pe rand.
1. Parerea mea este ca dl. Dan are dreptate in totalitate . Ii absolut normal sa isi apere produsul, fiindca a muncit la ele si le cunoaste. Sincer, inca nu l-am auzit pe Dan sa laude vreun produs de a lui care nu l-a convis pe el in primul rand. Faza cu copiatul ii deja de ras. Cate produse folositi voi originale? Pun pariu cu voi ca si la cel mai instariti dintre voi in garderoba voastra a noastra cel putin jumate ii Made in China si nu numai din cauza aspectului/calitate ca mai ales a pretului. Deci si aicea are dreptate dl. Dan. Ca eu nu vreau (si nu ca nu imi permit) sa arunc cu banii aiurea pe ceva numai pt. ca are un nume cand la jumate bani gasesc "chinazarii" la fel calitativ, poate in banii aia chiar mai bun. Banii ramasi mai bine ii dau la copii mei ca ei sunt mai importanti decat un brand de renume.

2. Pt. gabi1 . Tie ti se pare normal ca oriunde vezi un posibil ungur sa-l ataci?
Dar sa deie Dumnezeu sa nu treci tu vecii vecilor Carpatii, ca nu avem nevoie de tine.
Si sa stii ca postarea ta nu eu am vazut-o care sunt 50%-50%, ca nevasta-mea care este 100% Romanca, nascuta si crescuta dincolo de Carpati. Acuma te las pe tine sa te gandesti in care parte a Carpatilor. :roll:

3. Deci, moderatorii chiar nu reactioneaza in nici un fel la asa ceva? Nu de alta dar nu ii prima data si chiar nu este frumos.

Dan Mitranescu
Veteran

Alex Matea scrie: Ma bucur ca faci asta de 8 ani, doar ai magazin si banner aici pe Crapmania, nu despre asta era vorba. Nu cred ca ai vazut banner pe Crapmania cu Alex Matea si magazinul sau produsele lui. Nu trebuie sa iti dau eu exemple despre topicurile pe care le-ai stricat, sau nu, sau despre alte postari ale tale de-a lungul timpului.
Ti-am scris mai sus motivele pentru care am intervenit in discutie, cred ca sunt destule. Da, majoritatea indirecte insa sunt destule...
Da, am vorbit de 100 de produse, poate chiar si de o mie in doi ani, da, le-am folosit pe toate destul de mult si nu doar eu ( da, nu am reusit sa scos 40 de tone cu ele cum spui ca ai facut tu ).
Le-am folosit mai multi oameni, pentru ca, nu stiu daca cunosti, insa asa se intampla la firmele mai mari, nu testeaza si foloseste doar unul produsele ci mai multi, s-a intamplat sa ies mai mult eu in fata, asta este. Nu am facut deloc comparatii intre produsele pe care le-am prezentat si a firmelor concurente cum fac altii...
Am vorbit de 100 sau 1000 de produse deoarece asta este job-ul meu, cu asta ma ocup, fac review-uri la revista, emisiuni si scriu articole.
Da, repet, am vorbit de peste 100 de produse pentru ca am avut acces la ele, la lucruri de calitate de la mai mai multe firme si le-am prezentat oamenilor.

Si asa ca un exemplu, Fox a scos acum un "Spomb" nou, denumit Impact Spod facut sub o licenta platita cu Spomb si printre altele nu denumite Spomb Fox sau altfel...asta doar asa ca un exemplu...
Repet pentru a nu stiu cata oara, nu am nimic cu produsele Hakuyo...
Pai cum sa recomanzi 1000 de produse dupa numai o activitate de doi ani. Aici ne incurcam. Parca dai putin otova, nu crezi.
Nu fac comparatii si nu am intrat pe topicuri aiurea, unde nu erau pomenite produsele mele. Tu faci asta acum.

Repet si eu : tu ai ceva cu ce costa putin si de unde nu ies bani.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”