S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie:Albert , ne scuzi daca ti se pare ceva imoral pe aici. :D
Sper sa nu faci asa ceva niciodata. :D
Nu vorbim despre moralitate aici ci vorbim despre hotie.
Dan Mitranescu scrie:In "lumea reala" ( si mai ales a sporturilor ) lucrurile se judeca asa cum sunt acolo sus, la varf. Acolo este intotdeauna legea.
Hai sa coboram putin de pe piedestalul pe care credem ca stam doar pentru ca participam la niste braile. Pescuitul are multe forme iar ce faceti voi(competitie) e o parte infima. Dar nici despre asta nu discut. E joaca voastra, va faceti regulile cum vreti voi. Cam ca la sotron.
Ce spui tu cu strategie, indicatii, nada si alte avioane sa zicem ca e pescuit. De ce pescuiesti? Ca sa prinzi peste. Pestele il prinde ala care are joarda-n mana...(asta daca stie in ce parte se slabeste frana...). L-ai dus pe gigel la pescuit, i-ai pus boana-n carlig..bravo tie..dar pestele ala mare l-a prins gigel, oricat de tare te-ar deranja pe tine.
Cu asta am terminat, va las sa va bateti in reguli.Poate din discutia asta apare o noua propunere de concurs pe Moara, concurs care se va termina cu vesnicele discutii dintre vasnicii legiuitori din lumea brailelor-de-competitie. Ca doar legea se face la varf, nu?
Spor! :)
Pe mine nu ma deranjeaza nimic. Va iubesc cand va credeti pescari. :D
Vijelie nu rezista. De aici i se trage.
Tu nu stii ceva despre mine. Inca nu am prins in competitii cat am prins la liber. Asa ca incurci piedestalele cu pietrele si noroiul.
Care sunt formele alea multe de pescuit de care spui ?
Ai fost "la oala" vreodata ? ( nu cauta pe net, ca nu gasesti ce inseamna ).

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dan Mitranescu scrie:
Tot ce a spus Vijelie este o discutie privata in care trebuia poate sa se adapteze ...hai sa zicem persoanei , discutie ce nu are relevanta public. Acest lucru reprezinta in primul rand o infractiune ( inregistrare fara acord ) si pe urma o dovada.
NU!
EU: Salut! Am zis sa fiu OM si sa iti dau ocazia sa te explici inainte sa fac public faptul ca te-ai inscris in concurs cu cleanul altuia... (INSOTIT DE TOATE FOTOGRAFIILE DE MAI SUS)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Tot ce a spus Vijelie este o discutie privata in care trebuia poate sa se adapteze ...hai sa zicem persoanei , discutie ce nu are relevanta public. Acest lucru reprezinta in primul rand o infractiune ( inregistrare fara acord ) si pe urma o dovada.
NU!
EU: Salut! Am zis sa fiu OM si sa iti dau ocazia sa te explici inainte sa fac public faptul ca te-ai inscris in concurs cu cleanul altuia... (INSOTIT DE TOATE FOTOGRAFIILE DE MAI SUS)
Eu nu inteleg de aici ca a fost anuntat ca ce spune o sa se faca public.
Legal este sa intrebi explicit daca poti sa il inregistrezi si sa primesti un raspuns concret.

I-a precizat ca face publica inscrierea gresita si ca inainte de asta vrea sa afle si parerea lui.
"Ca este OM" ... si se foloseste de tensiunea momentului ca sa-si atinga scopul. :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

I-a precizat ca face publica inscrierea gresita si ca inainte de asta vrea sa afle si parerea lui.
Pe care o va face publica, evident.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Pe care o va face publica, evident.
Nu prea este evident , pentru ca nu exista o intrebare in acest sens si nici un raspuns. Asa spune legea, acolo sus. :)
In plus , din dialog se observa ca discutia este purtata destul de libertin si nu are tenta de declaratie publica.

Dan Mitranescu
Veteran

Eu nu inteleg ceva. Daca unul trage lozul castigator si de buna voie il da altuia sa ridice premiul , care este problema ?
Poate ca este urat si nu vrea sa apara in geam la loto.

De ce nu primeste celalalt premiul daca i se retrage lui Vijelie ?
Intreb ca nu stiu. Erau niste conditii, celalalt nu putea participa ? Sau ce ?
Ultima oară modificat Lun Ian 11, 2016 21:41 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

Dan Mitranescu scrie:
Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie:Albert , ne scuzi daca ti se pare ceva imoral pe aici. :D
Sper sa nu faci asa ceva niciodata. :D
Nu vorbim despre moralitate aici ci vorbim despre hotie.
Dan Mitranescu scrie:In "lumea reala" ( si mai ales a sporturilor ) lucrurile se judeca asa cum sunt acolo sus, la varf. Acolo este intotdeauna legea.
Hai sa coboram putin de pe piedestalul pe care credem ca stam doar pentru ca participam la niste braile. Pescuitul are multe forme iar ce faceti voi(competitie) e o parte infima. Dar nici despre asta nu discut. E joaca voastra, va faceti regulile cum vreti voi. Cam ca la sotron.
Ce spui tu cu strategie, indicatii, nada si alte avioane sa zicem ca e pescuit. De ce pescuiesti? Ca sa prinzi peste. Pestele il prinde ala care are joarda-n mana...(asta daca stie in ce parte se slabeste frana...). L-ai dus pe gigel la pescuit, i-ai pus boana-n carlig..bravo tie..dar pestele ala mare l-a prins gigel, oricat de tare te-ar deranja pe tine.
Cu asta am terminat, va las sa va bateti in reguli.Poate din discutia asta apare o noua propunere de concurs pe Moara, concurs care se va termina cu vesnicele discutii dintre vasnicii legiuitori din lumea brailelor-de-competitie. Ca doar legea se face la varf, nu?
Spor! :)
Pe mine nu ma deranjeaza nimic. Va iubesc cand va credeti pescari. :D
Vijelie nu rezista. De aici i se trage.
Tu nu stii ceva despre mine. Inca nu am prins in competitii cat am prins la liber. Asa ca incurci piedestalele cu pietrele si noroiul.
Care sunt formele alea multe de pescuit de care spui ?
Ai fost "la oala" vreodata ? ( nu cauta pe net, ca nu gasesti ce inseamna ).
Nu stiu ce inseamna la "oala" dar probabil ca banuiesc !!!
Cand eram copii am inceput la "mana" = intrai in apa si se prindea pur si simplu pestele prin asezarea palmelor pe pamant pana ...era un peste acolo :D ! Ulterior mergeam la "hodorog" = un cazan fara fund care se punea cu rapiditate pe solul din apa si....ce ...se prindea ! Apoi la napatca....ce mai trebuie sala :lol: ! Apoi am invatat de la pescarii angajati pe Razelm....la volog=un fel de setca...pe care o plimbi ! Apoi....diferite plase folosite de pescarii profesionisti la prinderea pestilor din helestee !
PS- Tata a fost inginer piscicol in zona Murighiol-Sabangia-Sarichioi-Babagag !!!

Dan Mitranescu
Veteran

Florin Pata scrie: Nu stiu ce inseamna la "oala" dar probabil ca banuiesc !!!
Cand eram copii am inceput la "mana" = intrai in apa si se prindea pur si simplu pestele prin asezarea palmelor pe pamant pana ...era un peste acolo :D ! Ulterior mergeam la "hodorog" = un cazan fara fund care se punea cu rapiditate pe solul din apa si....ce ...se prindea ! Apoi la napatca....ce mai trebuie sala :lol: ! Apoi am invatat de la pescarii angajati pe Razelm....la volog=un fel de setca...pe care o plimbi ! Apoi....diferite plase folosite de pescarii profesionisti la prinderea pestilor din helestee !
PS- Tata a fost inginer piscicol in zona Murighiol-Sabangia-Sarichioi-Babagag !!!
" La tarna" sau cos ii spunea in zona mea, la ce te referi tu.
"La oala" inseamna cand doi prieteni pescari merg la pescuit si la plecare impart in mod egal pestele. Intre pescarii versati se poarta acest lucru, pentru a nu se certa pe locuri si pentru o productivitate maxima. Nu conteaza cine prinde mai mult sau mai mare si nici cine se foloseste de pestele mai mare "pentru o obligatie". :D :wink:

P.S. se poate sa avem cunostinte comune daca numele de Sleghel iti spune ceva ( sau alor tai )
Ultima oară modificat Lun Ian 11, 2016 22:00 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

Dan Mitranescu scrie:Eu nu inteleg ceva. Daca unul trage lozul castigator si de buna voie il da altuia sa ridice premiul , care este problema ?
Poate ca este urat si nu vrea sa apara in geam la loto.

De ce nu primeste celalalt premiul daca i se retrage lui Vijelie ?
Intreb ca nu stiu. Erau niste conditii, celalalt nu putea participa ? Sau ce ?
Dane, lasand gluma la o parte...eu inteleg ce vrei sa spui , dar in acest caz nu ai dreptate !!! De fapt se confunda foarte clar rezultatele din competitii/concursuri pe echipe cu pescuitul individual ! Daca in concursuri , meritul si pestii sunt ai echipei , pentru ca fiecare si-a adus aportul intr-un anumit fel...aici e altceva ! Si poate o parte din contradictii deriva din vocabularul redus al limbii romane !!! Dar inclusiv la pozele cu pesti prinsi ale echipei....se va spune ca X l-a "scos" ceea ce in limba romana = cu l-a prins :D !
PS - Eu inteleg foarte bine ce spuneti tu si Razvan ! Iei un "tip fara cunostinte deosebite in pescuit" platesti TOTUL , faci pasul cel mai greu = localizarea pestelui , alegi si dai nada recomandata , folosesti betele/mulinetele/monturile/carligele/firele/logistica ta...recomandate baltii/temperaturilor/momentului/adancimii...si vine unul si doar il scoate! Pana aici sunt de acord cui apartin meritele reale ! Dar ORICAND in limba romana cine L-A SCOS=CINE L-A PRINS !
Spor !!!

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

Dan Mitranescu scrie:
Florin Pata scrie: Nu stiu ce inseamna la "oala" dar probabil ca banuiesc !!!
" La tarna" sau cos ii spunea in zona mea, la ce te referi tu.
"La oala" inseamna cand doi prieteni pescari merg la pescuit si la plecare impart in mod egal pestele. Intre pescarii versati se poarta acest lucru, pentru a nu se certa pe locuri si pentru o productivitate maxima. Nu conteaza cine prinde mai mult sau mai mare si nici cine se foloseste de pestele mai mare "pentru o obligatie". :D :wink:
Din pacate tata nu mai e printre noi de aproape 20 de ani !

P.S. se poate sa avem cunostinte comune daca numele de Sleghel iti spune ceva ( sau alor tai )
Din pacate tata nu mai e printre noi de aproape 20 de ani !!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”