taxe

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
doru_croc
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: taxe

Mesaj de doru_croc »

Hobby-ul costa si in Romania si oriunde in lume. Din pacate la noi cel mai ieftin hobby este munca :lol: Daca vrem taxe civilizate, trebuie sa incercam sa ne civilizam noi si sa-i mai molipsim si pe altii, sau macar sa-i supraveghem. Nu mai este cazul sa citez din clasici (Brucan), dar e cale lunga pana departe :lol:
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@gaby

Gresesti. Daca si MV 2 are taxe nesimtite.... :oops: Hai sa fim seriosi. Este cred, balta cu cea mai mare densitate de crap mare la hectar, ceea ce ar putea sa ii faca o taxa mult mai mare si tot ar fi pescari. Plus , nu uita ca este la 25 de km de Bucuresti !!!!

Vezi mai bine ce taxe sunt la Sarulesti si la alte balti cunoscute, unde costa 100-150 de lei fara sa vezi un crap in 24 de ore ! Asta consider eu nesimtire.... :evil:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Vladut Mateianu scrie:Apropo Dorule, poti sa ne spui care sunt taxele din Ungaria ? Ma refer la baltile cu peste mult..... Te intreb pe tine fiindca stiu ca timisorenii pescuiesc mult prin Ungaria !
Uite aici un lac unde nu exista nici un crap under 5.
http://www.nagykalloihorgaszto.hu
Priveste conditiile,ce s-a populat in decembrie,iar taxa pentru 4zile care cuprinde,inchirierea unei cabane,dotate cu electricitate,frigider,microunde,barca,saltea primire si ponton pentru 6 lansete este de 200 euro.Lacul are cam 20ha ,populatia majoritara de peste intre 12-15 kg si multi over 20.Cei mai mari au intre 24-26 si doi de 28.Continua si anul acesta populari doar cu pesti mari.Raportat la dimensiunea lacului si densitatea de crapi mari,care este probabilitatea sa lovesti un over 20 chiar de la prima iesire...Pe prima pagina jos,sint bucatile cu care s-a populat in decembrie ,este o lista cu kg-buc ( db).
Mad carp Team

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

Din experienta proprie va pot spune ca cei care sunt extrem de vehementi in a contesta taxele de pescuit pe baltile private sunt cei mai mari culegatori de " folclor piscicol " :evil: Nici nu aveti idee la cate situatii am asistat pe balta dar cea mai revoltanta dintre ele a fost cand am vazut cum se fura peste IN TIMPUL CONCURSULUI !!! asa ca atentie Victorash si ceilalti administratori de lacuri . SE FURA PESTE IN CONCURS !!

Nu de mult la un concurs ,in penultima zi , echipa din dreapta mea nefiind foarte departe , a scos sase crapi , ia bagat la saci , iar dupa nici o ora cand a venit cantarul a cantarit doar unu. Daca aflati cine este va sare mouse-ul din mana

Sunt perfect de acord ca in Romania sunt taxe mari in anumite locatii dar valoarea taxelor este invers proportionala cu gradul de civilizatie asa ca stimati carcotasi , nu va obliga nimeni sa mergeti sa pescuiti pe acele balti , aveti zeci de alternative , sunt zeci de balti cu taxe de 20 - 50 lei pe zi dar va asigur ca veti avea parte de o atmosfera de talcioc cu zeci de taxiuri cu portierele deschise din care se screm manele , seminte , gratare , fum , galagie , copii , fotbal , grupuri de inotatori ..sa tot pescuiesti !

Nu mai faceti conparatie cu Ungaria sau cu alte tari pentru ca suntem departe de ei !
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

mariusangler scrie:
Vladut Mateianu scrie:Apropo Dorule, poti sa ne spui care sunt taxele din Ungaria ? Ma refer la baltile cu peste mult..... Te intreb pe tine fiindca stiu ca timisorenii pescuiesc mult prin Ungaria !
Uite aici un lac unde nu exista nici un crap under 5.
http://www.nagykalloihorgaszto.hu
Priveste conditiile,ce s-a populat in decembrie,iar taxa pentru 4zile care cuprinde,inchirierea unei cabane,dotate cu electricitate,frigider,microunde,barca,saltea primire si ponton pentru 6 lansete este de 200 euro.Lacul are cam 20ha ,populatia majoritara de peste intre 12-15 kg si multi over 20.Cei mai mari au intre 24-26 si doi de 28.Continua si anul acesta populari doar cu pesti mari.Raportat la dimensiunea lacului si densitatea de crapi mari,care este probabilitatea sa lovesti un over 20 chiar de la prima iesire...Pe prima pagina jos,sint bucatile cu care s-a populat in decembrie ,este o lista cu kg-buc ( db).
Din pacate baltile astea din afara tarii nu se constituie in concurenta ptr. baltile autohtone . Concurenta reala ar trebui sa vina din partea apelor naturale...dar astea-s praf si pulbere !...c-asa vor aia care-s la putere ; de fapt...niste braconieri cu acte !
Prin 95 mergeam la 500m in spatele blocului si c-o undita de 4 m si-un ac de-l ascuteam in fiecare zi pe pietre ,prindeam 7-8 kg de caras si ciortan...intr-o ora !!! Acum stai si-un an pe garla ca sa realizezi o asa performata...si nu-i de vina taxa lui Parfene ca nu mai e peste pe Dunare ! Daca prin absurd n-ar fi existat braconajul (mai ales ala electric) ,sansele sa lovesti unul de 25-30 kg in Dunare erau mai mari decat sansele sa prinzi unul la fel ,pe Tancabesti !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

xdocx

Mesaj de xdocx »

Cel mai ok ar fi ca fiecare balta sa aiba amenajata o parcare.
Ai venit, lasi masina, iti iei bagajul, treci prin poarta, platesti taxa, te duci la locul tau.
Parcarea inchisa.
Pleci, iti iei bagajul, treci prin poarta, te urci in masina, pleci.
Si pe balta sa fie 1 nene sau 2 cu cantar care cantaresc pestii si stau si ochii sa nu intre vre1 crap prin bagaj.
Cam asta ar fi
Parerea mea.
Iar daca balta are peste, taxa de C&R ar fi pe la 50 lei pe zi(12 ore), 90-100-24h, curat, frumos, civilizat, FARA RETINERE PESTE, sunt sigur ca clientii nu vor lipsi, iar investitia se va amortiza destul de repede( 2-3 ani).
Majoritatea patronilor de balti de acum vor amortizare imediata. De asta nu merge treaba
Daniel
Daniel Spoiala

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

Apropos de Dunare si Delta , oare stiucile au fugit din toate iazurile in cele cateva bazine concesionate unde exista o taxa destul de consistenta ?
Pe zonele de pescuit liber unde plateai o taxa modica a facut cine a vrut ce a vrut si sa braconat in voie asa ca in Delta daca te duci sa prinzi o stiuca umbli o saptamana si prinzi p..a .
Noroc ca s-au gasit cativa " jnapani " care sa investeasca si sa protejeze cateva zone unde mai poti face o poza cu o captura..

vorba lui Mircea Badea traim in Romania... Halal !
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

Cristi Y scrie:Din experienta proprie va pot spune ca cei care sunt extrem de vehementi in a contesta taxele de pescuit pe baltile private sunt cei mai mari culegatori de " folclor piscicol " :evil: Nici nu aveti idee la cate situatii am asistat pe balta dar cea mai revoltanta dintre ele a fost cand am vazut cum se fura peste IN TIMPUL CONCURSULUI !!! asa ca atentie Victorash si ceilalti administratori de lacuri . SE FURA PESTE IN CONCURS !!

Nu de mult la un concurs ,in penultima zi , echipa din dreapta mea nefiind foarte departe , a scos sase crapi , ia bagat la saci , iar dupa nici o ora cand a venit cantarul a cantarit doar unu. Daca aflati cine este va sare mouse-ul din mana

Sunt perfect de acord ca in Romania sunt taxe mari in anumite locatii dar valoarea taxelor este invers proportionala cu gradul de civilizatie asa ca stimati carcotasi , nu va obliga nimeni sa mergeti sa pescuiti pe acele balti , aveti zeci de alternative , sunt zeci de balti cu taxe de 20 - 50 lei pe zi dar va asigur ca veti avea parte de o atmosfera de talcioc cu zeci de taxiuri cu portierele deschise din care se screm manele , seminte , gratare , fum , galagie , copii , fotbal , grupuri de inotatori ..sa tot pescuiesti !

Nu mai faceti conparatie cu Ungaria sau cu alte tari pentru ca suntem departe de ei !

Care sa fie noutatea? Ca in timpul concursurilor se fura peste ,se face schimb de pesti, ...Si ca o concluzie cred ca nici nu trebuie arbitrii. Fiecare isi cantaresrte pestii si ii trece pe foaie.
P.S. ce recorduri incredibile ar aparea

gaby_po23
pescar de competitie

taxe exagerate !!

Mesaj de gaby_po23 »

Cum e posibil sa ceri taxa de 3 mil .. la c&r.. pe 24 ore.... cand salariu mediu pe economie e de 10 mil..
La alta balta.. a pus taxa pe vaporas.. nimic de zis.. apoi nu mai poti sa fi insotit de noaptea doar daca platesti 2 bonuri. Cred ca anu acesta pune taxa pe numarul de trasaturi. profita de faptul ca sunt doar 2-3 balti unde se prinde peste.. si daia sunt aceste taxe...ff mari...
Cand o sa ajungem sa platim si noi 15 euro pe c&r..sa ne ducem la pescuit sa ne relaxam.. nu sa ne luam de la gura doar pt un hobby ..unde nu faci nici o paguba !!!??

Andrei I
pescar de competitie

Re: taxe exagerate !!

Mesaj de Andrei I »

gaby_po23 scrie:Cum e posibil sa ceri taxa de 3 mil .. la c&r.. pe 24 ore.... cand salariu mediu pe economie e de 10 mil..
La alta balta.. a pus taxa pe vaporas.. nimic de zis.. apoi nu mai poti sa fi insotit de noaptea doar daca platesti 2 bonuri. Cred ca anu acesta pune taxa pe numarul de trasaturi. profita de faptul ca sunt doar 2-3 balti unde se prinde peste.. si daia sunt aceste taxe...ff mari...
Cand o sa ajungem sa platim si noi 15 euro pe c&r..sa ne ducem la pescuit sa ne relaxam.. nu sa ne luam de la gura doar pt un hobby ..unde nu faci nici o paguba !!!??
Bai nene.. ce nu pricepi? Cum e posibil sa ceara aia de la LAND ROVER 90.000 de euro pe o masina in Romania...cand salariul mediu al unui roman e de 200 de euro pe luna? Cum e posibil ca un IPHONE sa coste 25 de milioane? Cum ? Cum? pai la fel cum DACIA costa 7000 de euro, la fel cum exista telefoane si la 100 de ron.

Tot asa exista balti unde poti pescui la 30 ron 24 de ore.. si balti unde te costa 3 mil ... diferenta este ..la balta de 30 de ron ai voie sa iei acasa tot ce prinzi (in realitate pleci cu 2 superbe exemplare de motz ciobanului) iar la cealalta balta prinzi 100 kg de crap din care unul trecut de 15 kg cu care te vei lauda toata viata ta ...in schimb nu ai voie sa-l iei acasa. Fiecare e liber sa aleaga in functie de bugetul sau unde sa se duca sa pescuiasca si ce stil sa adopte.

Sigur ca judecand asa...toti suntem egali in pasiunea pentru pescuit ... si teoretic ar trebui sa pescuim toti moca pe orice balta.....dar la fel suntem egali si in fata lui Dumnezeu si totusi numai unii au Land Rover de 90.000 euro, altii au Dacia si marea moajoritate are ...tramvai!

atat timp cat balta de 3mil/24 de ora va fi plina NON-STOP ... ce motiv ar avea proprietarul sa reduca pretul??? sa ii faca pe plac lui gabi_po? ..Pai da..si eu as fi super incantat sa fie maine Land-Rover-ul 1000 de euro sa-mi iau si eu vreo doua.

Ok ..o sa spui ca am facut comparatii deplasate pentru ca vorbim de C&R iar eu am exemplificat cu bunuri ce devin proprietate. pai te intreb altceva.... la bordel dupa ce platesti...iei tarfa acasa cu tine? ca doar ai platit-o? o tarfa de pe centura are acelasi pret cu una din Marriot? Dupa un meci unde ai platit bilet sa-l vezi pe Cristiano Ronaldo pe teren..il iei acasa ? ca ai platit bilet??? La un meci "farul cu dinam"- "boureni japca" platesti acelasi pret ca pentru un meci Barcelona-Rapid?

Prieteni....cerere si oferta. cererea este enorma(multi pescari si un numar mare de pescari cu multi bani) ...oferta (baltile) sunt putine. Nu se va schimba nimic prea curand.
Milionar excentric

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”