Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Uite aici un lac unde nu exista nici un crap under 5.Vladut Mateianu scrie:Apropo Dorule, poti sa ne spui care sunt taxele din Ungaria ? Ma refer la baltile cu peste mult..... Te intreb pe tine fiindca stiu ca timisorenii pescuiesc mult prin Ungaria !
Din pacate baltile astea din afara tarii nu se constituie in concurenta ptr. baltile autohtone . Concurenta reala ar trebui sa vina din partea apelor naturale...dar astea-s praf si pulbere !...c-asa vor aia care-s la putere ; de fapt...niste braconieri cu acte !mariusangler scrie:Uite aici un lac unde nu exista nici un crap under 5.Vladut Mateianu scrie:Apropo Dorule, poti sa ne spui care sunt taxele din Ungaria ? Ma refer la baltile cu peste mult..... Te intreb pe tine fiindca stiu ca timisorenii pescuiesc mult prin Ungaria !
http://www.nagykalloihorgaszto.hu
Priveste conditiile,ce s-a populat in decembrie,iar taxa pentru 4zile care cuprinde,inchirierea unei cabane,dotate cu electricitate,frigider,microunde,barca,saltea primire si ponton pentru 6 lansete este de 200 euro.Lacul are cam 20ha ,populatia majoritara de peste intre 12-15 kg si multi over 20.Cei mai mari au intre 24-26 si doi de 28.Continua si anul acesta populari doar cu pesti mari.Raportat la dimensiunea lacului si densitatea de crapi mari,care este probabilitatea sa lovesti un over 20 chiar de la prima iesire...Pe prima pagina jos,sint bucatile cu care s-a populat in decembrie ,este o lista cu kg-buc ( db).
Cristi Y scrie:Din experienta proprie va pot spune ca cei care sunt extrem de vehementi in a contesta taxele de pescuit pe baltile private sunt cei mai mari culegatori de " folclor piscicol "Nici nu aveti idee la cate situatii am asistat pe balta dar cea mai revoltanta dintre ele a fost cand am vazut cum se fura peste IN TIMPUL CONCURSULUI !!! asa ca atentie Victorash si ceilalti administratori de lacuri . SE FURA PESTE IN CONCURS !!
Nu de mult la un concurs ,in penultima zi , echipa din dreapta mea nefiind foarte departe , a scos sase crapi , ia bagat la saci , iar dupa nici o ora cand a venit cantarul a cantarit doar unu. Daca aflati cine este va sare mouse-ul din mana
Sunt perfect de acord ca in Romania sunt taxe mari in anumite locatii dar valoarea taxelor este invers proportionala cu gradul de civilizatie asa ca stimati carcotasi , nu va obliga nimeni sa mergeti sa pescuiti pe acele balti , aveti zeci de alternative , sunt zeci de balti cu taxe de 20 - 50 lei pe zi dar va asigur ca veti avea parte de o atmosfera de talcioc cu zeci de taxiuri cu portierele deschise din care se screm manele , seminte , gratare , fum , galagie , copii , fotbal , grupuri de inotatori ..sa tot pescuiesti !
Nu mai faceti conparatie cu Ungaria sau cu alte tari pentru ca suntem departe de ei !
Bai nene.. ce nu pricepi? Cum e posibil sa ceara aia de la LAND ROVER 90.000 de euro pe o masina in Romania...cand salariul mediu al unui roman e de 200 de euro pe luna? Cum e posibil ca un IPHONE sa coste 25 de milioane? Cum ? Cum? pai la fel cum DACIA costa 7000 de euro, la fel cum exista telefoane si la 100 de ron.gaby_po23 scrie:Cum e posibil sa ceri taxa de 3 mil .. la c&r.. pe 24 ore.... cand salariu mediu pe economie e de 10 mil..
La alta balta.. a pus taxa pe vaporas.. nimic de zis.. apoi nu mai poti sa fi insotit de noaptea doar daca platesti 2 bonuri. Cred ca anu acesta pune taxa pe numarul de trasaturi. profita de faptul ca sunt doar 2-3 balti unde se prinde peste.. si daia sunt aceste taxe...ff mari...
Cand o sa ajungem sa platim si noi 15 euro pe c&r..sa ne ducem la pescuit sa ne relaxam.. nu sa ne luam de la gura doar pt un hobby ..unde nu faci nici o paguba !!!??