Maner din pluta sau EVA?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Daaaaan
Puncte: 0

Maner din pluta sau EVA?

Mesaj de Daaaaan »

Salut

De curiozitate...ce maner preferati pentru lanseta? Pluta sau EVA (prescurtare de la un compus chimic greu de tradus in romana pentru mine :D - cauciucul acela poros)?

Cu ocazia achizitionarii de lansete noi, pot alege si nu stiu daca sa raman pe ce am avut pana acum pe toate lansetele, adica EVA...sau sa incerc senzatii noi, si sa ma duc pe... pluta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mircead
Veteran

Re: Maner din pluta sau EVA?

Mesaj de mircead »

Manerul de pluta merge cu mulinete Daiwa clasice , gen Tournament TS, ISO, SS, cele care au manerul cu lemn , e ceva de vis , maneul Eva (eu prefer abreviat dar merge si full shrink) se potrivesc mai bine cu mulinete moderne gen Tornament QDA, Cast'izm, Basia sau ma rog daca preferi gama Shimano ceva Ci4, Aerotehnium sau din gama Shilabo, gasesti tu ceva ultegre de imperechiat.
Lasand gluma la o parte manerul de pluta te duce imediat in zona Old School, pe care eu o apreciez in mod deosebit si care (manerul) ar trebui imperechiat cu mulinete de calitate cu butonul de la levier de lemn iar manerul relativ modern sau modern, tip EVA, l-as imperechia cu o mulineta moderna, eventual cu un design minimalist.
Uite ceva exemple:
1.Stalking:a) Fox Horizon X 2,70 m , maner pluta cu Daiwa SS 2600;
b) Nash Scope 3,00 m, maner abreviat cu Daiwa Cast'izm sau Fox FX 9;
2.Medium Range : a) Sonik SK 6, 3,60 m, maner pluta cu Daiwa Tournament T 5000 S;
b) Sonik Gravity X , 3,60 m, maner abreviat cu Daiwa Tournament QDA;
3. Long Range : a)Focal Sistem ,3, 90 maner shrink cu Tournament Iso sau Ultegra Ci4 XTA;
b)Sonik Gravity X , 3,90 , maner abreviat cu Basia - un ansamblu extraordinar !
Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Acu depinde si ce peste urmaresti sa prinzi..ca daca ai maner de lemn la mulineta si pluta pe lanseta ma gandesc ca daca prinzi un somn care e mai pe negru nu se pupa culorile..

George S

Maner din pluta sau EVA?

Mesaj de George S »

:))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Lansetele care vreau sa le iau vor fi Sonik S3 (le-am gasit in UK si pe nordfishing la 80EUR/buc), si pot fi cu maner in ambele variante, si pluta, si EVA...ma tenta varianta cu manerul de pluta, dar decat sa fiu nevoit sa schimb si mulinetele...mai bine pas.

Ma gandesc ca nu ar arata pra grozav cu XSC-urile mele argintii... :D

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Oricum...on-topic...voi ce preferati? Pluta sau EVA?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Daaaaan scrie:Oricum...on-topic...voi ce preferati? Pluta sau EVA?
90% dim manerele de pluta de pe lansetele din comert sunt din ... EVA.
Asta ca sa nu spun mai mult.
Imitatia este perfecta.
P.S. ce lanseta cu maner de pluta ai in calcul ? Oricum , sfatul meu este sa incepi cu pretentiile din partea cealalta a batului. :wink:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Din motive de igienă, adică nu mereu mă spăl pe mâini după ce schimb momeala sau umplu arcul, eu evit pluta. Câteva picături de dip fluoro pe mânere și la revedere aspectul tău old school.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Dan Mitranescu scrie:
Daaaaan scrie:Oricum...on-topic...voi ce preferati? Pluta sau EVA?
90% dim manerele de pluta de pe lansetele din comert sunt din ... EVA.
Asta ca sa nu spun mai mult.
Imitatia este perfecta.
P.S. ce lanseta cu maner de pluta ai in calcul ? Oricum , sfatul meu este sa incepi cu pretentiile din partea cealalta a batului. :wink:
Citat:
Quote:
What is EVA material?
Answer:
Ethylene vinyl acetate, also known as EVA, is an elastic polymer material that is similar to rubber. EVA usually contains no more than 40 percent vinyl acetate by weight, with the rest of the polymer being ethylene. It is resistant to cracks and ultraviolet radiation.

Pluta este.....

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

gabi1 scrie: Important e ce ai în apă și cum faci să aduci peștele la cârlig, aici ar trebui să insiști.
Când faci achiziții nu lua decizii cu inima, ci cu mintea, emoția trece repede.
Spor.
Domnilor pescuitul prin definitie este o placere , satisfacuta in diverse moduri, cu bani multi si peste mult, sau putin, dupa caz :wink: , cu bani putini dar placere multa, la fel dupa caz.
Nu toata lumea vede pescuitul ca un concurs existential sau un pescuit care are ca finalitate rezultate maxime cu bani putini , acestea sunt doar targeturile profesorilor sau in cel mai fericit caz KPi-urile corporatistilor.
"Important e ce ai in apa si cum faci sa aduci pestele la carlig , aici ar trebui sa" insistam domnule Gabi, ai insa ceva sugestii ? Sau nu ca de obicei...
Cele bune !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”