din nou exemple din fotbal total neadecvate situatie din pescuit...in fotbal "terenul de joaca" este acelasi peste tot in lume...in pescuit nici o balta nu seamana cu alta,de aici si relativitatea rezultatelor...pe de alta parte sa nu uitam ca la fotbal valoarea unui club nu este data de jucatorii autohtoni(vezi cazul real madrid cu ceva ani in urma cand defila prin campionat si europa iar spania se zbatea in anonimat) de aici si necesitatea unui selectioner...in pescuit existenta unui selectioner,cel putin in momentul de fata mi se pare o utopie...nu poti selectiona pescarul x sau y DOAR CA MI SE PARE mie sau tie sau "selectionerului"...TREBUIE SA EXISTE NISTE CRITERII DE SELECTIONARE BINE PUSE LA PUNCT.sa nu mai vb ca obictivitatea selectiei va fi pusa sub semnul intrebarii in permananta...si in fotbal daca il intrebi pe giovani care ecea mai buna selectionata fi sigur ca va fi cea formata numai din jucatori impresariati de el
yamaha zice mai sus ca faptul ca mitranescu a iesit din primul tur nu ii face pe ceilalti mai buni decat el...eu zic ca in acel moment,la acel concurs, pe acea balta ceilalti au fost mai buni(si nu uita faptul ca 2 din cei 3 care l-au batut pe tancabesti si-au disputat finala CN

)...POATE LA MODUL GENERAL SI LUATI INDIVIDUAL DAN M. E MAI BUN DECAT F MULTI...probabil...posibil....dar nu cred ca putem face vreodata cu certitudine ac gen de afirmatie...cum nu putem,zic eu, sa afirmam ca x ,y sau z sant cei mai buni pescari din tara fara a atrage automat "milioane" de contestatii...dupa parerea mea de exemplu cel mai bun pescar din tara la ora actuala este bogdan dragan alias maimtoiu(si atat ca mic nu mai e de mult

) dar facand ac afirmatie in primul rand ar trebui (si o si fac) sa imi cer scuze paretenerilor sai de echipa ptr ca nu a pescuit singur niciodata

cine are argumente pertinente impotriva si care ar fi alea?

...
revenind la criteriile de...selectie pe ce argumente se vor face? tot dan m venise la un mom dat cu un coeficient care rezulta in urma locurilor obtinute la diverse concursuri...care concursuri sant mai...concursuri decat altele? in nici un caz unul organizat de...cine nu trebuie..ala e circ...cupa prezon

nu e de luat in calcul... daca selectionerul va hotari ca cei mai pescari dintre pescari sant doar aia care participa la concursuri private de mii de euro cum facem? ne intoarcem cu ceva ani in urma cand la CM mergea cine avea bani si putea sa-si plateasca locul? asta se numeste involutie....daca vrem sa evoluam trebuie gasit un sistem competitional accesibil oricarui pescar de competitie dar care sa asigure totodata si cea mai buna reprezentativa nationala...idei au fost multe si vor mai exista,dar pana cand , cei care au experienta si se pricep la organizare nu renunta la "politele" personale si la lupta asta fara noima ptr "monopolul" asupra organizarii nu va iesi nimic benefic ptr LN...
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani