Fox Seria 5

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vali Vesa
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Vali Vesa »

si eu pun tub termocontractabil dar numai pe spirele nodului, pana in ochet.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Ok. Mersi mult pt. raspunsuri.deci nu sunt singurul amator de fox s5, iar modurile de legare sunt asemanatoare cu mici dif. de la pescar la pescar!!!!

@val
Inteleg ca si tu ai observat ca merg mai bine cu fire cat mai moi

Eu, peste iarna, m-am mai gandit la un fel de legare - inventie pers.ce imi este f greu de descris in cuvinte (o sa pun o poza). Am legat 2 carlige, iar maine o sa vad dc prind ceva cu ele la Peris !!!!
Cu alte cuvinte INCEP SEZONUL :D :D :D :D :wink:

Varnisul termo. chiar nu influenteza cu nimic mecanica monturii ?
Mie mi se pare ca varnisul termo tras peste nod si prelungit putin dupa ochete determina pe fir un pct. fix in jurul caruia carligul se roteste, permitand astfel o mai buna miscare.

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Varnisul termo nu-si are rostul la serie 5. Acele FOX serie 5 din constructie au o dinamica de rasucire f. buna. Important este sa fie legate corect, altfel nu-si fac treaba si mai grav ai sansa sa le indrepti in sarcina. Cine spune ca a indreptat fox serie 5 sigur nu le-a legat bine.
La FOX serie 1 se poate folosi varnis termo, pt. ai prelungi tija si ai amplifica dinamica de rasucire. De altfel asta este rolul varnisului.
SA AUZIM DE BINE.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Maestre , nu vreau sa te contrazic dar cred ca vorbesti de seria 2 de la Fox . Seria 1 are tija suficient de lunga si iarasi intervine intrebarea - de ce o vrei mai lunga ? :lol: :lol: Sau daca o vrei mai lunga - ai optiunea seriei 4 Long Shank . Pun si 2 poze cu line aligner facut in 2 metode

- prima poza este o montura tip line aligner - cu carlig cu tija scurta - varnis normal - cu firul scos prin peretele vernisului ( se scoate cu un ac )
Imagine

- a 2- a poza este aceeasi montura realizata cu tub termo indoit la cald pentru a obtine acelasi efect line aligner
Imagine

Eu nu am folosit niciodata carligele Fox seria 5 cu astfel de adaptari de varnis , pentru ca nu cred ca este nevoie . Din constructie carligul are aliniat virful cu ochetul.

cornel rosioru
maestru emerit

Val iubitule,

E corect ce spui, dar nu face rau nici seriei 1. Am dat de exemplu seria 1, pt ca de la fox eu folosesc cele 2 serii. 1 si 5. De altfel noi am pescuit impreuna s-ai vazut ce folosesc.
Pot arata cum se leaga corect seria 5.

Imagine
montura blow- back cu carlig Fox seria 5 . La anoul oval se face trecerea de la fire moi la fire rigide .

Imagine
detaliu carlig montura blow - back .

Imagine
line - aligner combi

Imagine
detaliu blow - back fara boilies atasat

cornel rosioru
maestru emerit

Val, Vreau sa te intreb ceva.
La prima ta poza, firul textil iese pe unde se vede in poza? s-au unghiul deformeaza?
Daca iese pe acolo, atunci nu-si mai are rost varnisu termo. Ca sa functioneze, textilul trebuie sa iasa imediat deasupra ochetului acului. Numai asa accelerezi dinamica de rasucire.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Cornele in prima poza ala nu e varnis termo - e varnis simplu si firul iese exact pe unde trebuie sa iasa ( poza e clara - nu deformeaza ) la 2-5 mm (depinde de carlig) de ochet - in dreptul intersectiei imaginare dintre tija carligului si prelungirea aproximativa a liniei varfului .

cornel rosioru
maestru emerit

Ma rog, poate fii si varnis normal. Dar tot nu ai scos textilul pe unde trebuie. Eu nu am citit nicaieri ca s-ar scoate la 2-4 mm deasupra ochetului acului. Asa cum il scoti tu, nu mai prelungesti tija acului.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Mai Cornele ala nu e carlig legat de mine - e un exemplu de line aligner luat de pe Internet - culmea este ca poza e luata de pe site-ul unui magazin din Anglia care chiar vinde chestiile astea .
Mai mult decit atit vorbim si despre lucruri diferite . Tu vorbesti de ce se pune varnis la ochetul carligului eu vorbesc despre o montura line - aligner .
2-5 mm e o cifra pur estimata in cazul particular al carligului de mai sus ( ce am vazut eu din poza ) Sigur ca nu exista o regula in cifre . Ti-am spus pe unde stiu eu ca se scoate firul si pe unde il scot eu atunci cind leg astfel de monturi LINE ALIGNER . Intersectia imaginara dintre ......... ( e scris mai sus ) . Poate era cazul sa deschid alt topic ca sa evit confuzia asta cu seria 5 si cele scrise despre el .

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

@cornel rosioru
Exemplele de mai sus va apartin? Dumneavoastra ati realizat monturile?
Fire intinse!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”