Fox Seria 5

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

carpkiller

Fox Seria 5

Mesaj de carpkiller »

Mie imi plac mult carligele astea ! Pe langa ele si gamakatsu nu cred ca am mai dat cu ceva anul trecut.
Sunt convins ca multi dintre voi ati pescuit cu aceste carlige. Cum le legati ?
Eu le leg folosind anou sau (de cele mai multe ori) cu varnis pe tija, folosind nodul fara nod :D
Am observat ca in cazul legarii cu varnis pe tija "lucreaza" bine cu fire moi, eu am dat cu loaded de la kryston, iar cand le leg cu anou folosesc de cele mai multe ori fire cu invelis (snake bite uneori stealth skin despre care nu am o parere f buna desi il consider cel mai bun de la suffix)
Voi cum procedati cu aceste carlige ?

Astept cu nerabdare comentarii !!!

Razvan Dobrescu
Puncte: 0

Fox seria 5

Mesaj de Razvan Dobrescu »

Si eu sunt un fan al acestor carlige.Sezonul trecut le-am folosit in exclusivitate si nu am avut nici o surpriza neplacuta.Montura pe care o folosesc este cea cu anou culisabil pe tija carligului si cu latex de care prind momeala.Legatura carligului este cea cu nod fara nod.In privinta firelor eu personal folosesc montura combi(mono+fir textil} dar si numai fir textil tip Mantis.Vezi ca au aparut si la OWNER,le comercializeaza Virgil si are pretzuri excelente :wink: :twisted: :roll:
Faraonu

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

fox s5, cum le leg eu.

decojesti un fir cu camasa de plastic (producatorul dupa preferinta) cam 8-10cm.
faci bucla mica la capat (pentru opritor boilies).
la 2-3-4 cm de bucla (depinde cu ce boilies-ui dai, unul sau doua, etc...), legi un anou.
introduci anoul pe tija carligului si il pozitionezi in dreptul varfului carligului.
legi carligul cu 'nod fara nod' avand grija sa scoti firul prin ochet din spate in fata (spre partea virfului carligului).
de la ochet in sus firul trebuie decojit 2-3 cm.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Un carlig de seria 5 se poate lega in multe feluri functie de montura pe care o cauti - line aligner , combi , blow - back , etc
Pentru o montura simpla cu Fox seria 5 eu iti recomand fir textil suplu , de 25 lb ( firma o alegi tu ) . Legi carligul cu nodul fara nod - dai vreo 10 spire , scoti ( corecta observatia de mai sus ! ) firul prin ochetul carligului intotdeauna spre virf . Tai o rondea de varnis de vreo 1,5 mm si trafi firul de par si carligul prin ea . Potrivesti rondeaua pe tija carligul astfel incit sa tina firul de par lipit de carlig , de-a lungul tijei acestuia , pina vizavi de cota virfului carligului . Asta e tot ! Dupa fiecare captura va trebuii sa schimbi rondeaua de varnis pentru ca in general se rupe la trasatura . Poti sa asiguri coada carligului cu spirele de fir printr-un tub termocontractabil oarecare . Acesta nu va schimba dinamica monturii .
Pentru alte monturi - mai vedem ce se scrie si o sa completez poate pe parcurs.

DD

Mesaj de DD »

In situatia in care folosesti tulbul termocontractabil cum influenteaza dimanica monturii bucata de tub care depaseste ochetul. Poate aceasta sa depaseasca mai mult de 1-2 mm? Daca este mai lunga (3-4mm) si practic lungeste tija (mentinand curbura) in ce sens se modifica aceasta dinamica?
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

In principiu nu depaseste decit cu foarte putin ochetul !

DD

Mesaj de DD »

In principiu.
Intrebarea (rile) era(u) puse pentru ca daca ar depasi si ar accentua curbura firul care iese din ochet sa nu se mai gaseasca in dreptul varfului carligului. In acest caz cum se face preinteparea? Montura isi pierde din caracteristici sau le accentueaza?
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Pai in principiu nu le folosesc asa ! :lol: :lol: Poate iti raspunde altcineva care o face asa cum spui tu .

radu sima

Mesaj de radu sima »

@DD
De ce ai vrea sa lungesti tija unui cirlig cu tija lunga?
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

DD
Folosesc varnisul termocontractil indiferent de carlig. In 80% dintre situatii il pun pentru a-mi asigura nodurile in special imoptriva abraziunii - aici sunt incluse si cele de la varteje sau alte accesorii metalice.
In ceea ce priveste bucata de varnis care depaseste ochetul carligului are un rol determinant in mecanica miscarii acestuia. In functie de forma carligului si montura pe care vrei sa o obti stabilesti lungimea si forma varnisului.
In cazul seriei 5 de la Fox eu pun varnisul sa acopere nodul si ochetul carligului si nu mai mult.
Fire intinse!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”