Fox Seria 5

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

Exemplele mele sunt luate de pe net . Ale lui Cornel cred ca sunt facute de el - sau cel putin blow-back-ul e sigur facut de el pentru ca recunosc tuseul maestrului :lol:

Nu e bune ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

@ Daniele.
Intotdeauna mi le fac singur. Aceasta indeletnicire constituie partea dulce a lungilor zile de iarna. :lol: In primavara am citeva sute de forfacuri de diferite forne si marimi. :lol: Culmea e ca, atunci cind merg pe balta, imi lipseste tocmai cel ce imi trebuie :lol: Si mai fac unul.

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Intr-adevar acesta este un subiect serios care merita dezvoltat domnule Val,cat mai multe detalii inseamna cat mai multa informatie.
Te salut :D :D :D

cornel rosioru
maestru emerit

Citeva precizari:
In luna Mai, la Dirvari nu va fii prea cald. Pestele fiind de marime medie, contind Kg. nu capturile la premiul cel mare, voi folosi 3 modele de monturi cu ace OWNER cutting point serie 5106-051 numarul 4 si 6. Poate voi folosi si un Nr. 2 pt. captura, daca locul pe care voi cade se preteaza.(Captura nu se va prinde oriunde)
Materiale folosite: Cryston-quick silver 25 lb.; Amnesia alba 9,1Kg.(pt. ca apele sunt limpezi); varnis termo si varnis silicon. La montura pop-up folosesc un inelus metalic culisant pt. a da o miscare cit mai maturala bilei.
As remarca marimea bilelor. Sunt de 14mm si 16mm. Nu folosesc mai mari pt. ca folosesc ace mici. Bile mari si ace mici duc la rateuri. Daca folosec ace Nr. 2 voi folosi bile de 18mm.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Astept discutiile de rigoare

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

Eram sigur ca vi le faceti singur. Pe mine ma interesa daca acele moturi erau cele folosite de dumneavoastra sau doar niste exemple de pe net.
Fire intinse!

cornel rosioru
maestru emerit

@ Daniel,
Sunt acele pe care le folosesc eu. Unele dintre acele pe care le folosesc. In prima fotografie am prezentat cele 3 montaje. A doua este un montaj pt. amur. In Dirvari este amur mult si mare. A treia o montura combi, iar a patratot un combi pop-up. Monturile combi ma ajuta la aruncari lungi.

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Ma intereseaza detalii despre cum faceti montura D,adica pas cu pas,ptr. ca eu vad in poze ca nu sunt carlige gata facute de producator ci manufacturate(ma refer strict la D).
Te salut nea Cornele.

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

@cornel rosioru
Spuneti-mi ce particularitate a monturii din photo 2 o recomanda pentru prinderea amurului.
Fire intinse!

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

O idee stralucitoare cu exemplificarea cu ajutorul fotografiilor, de cele mai multe ori fac cyt o mie de explicatii! 8) 8) :roll:

cornel rosioru
maestru emerit

Salut Gabriele,
Cum am mai spus, acul este OWNER Nr. 4. Dar poate fii si alt ac. Cu o bucata de monofilament amnesia, se face nodul fara nod. Un capat al monofilamentului ramine parelel cu tija acului, la fel cum lasam pt. rig, numai ca nu-i mai facem ochet. Celalalt capat il trecem prin ochetul acului si stringem nodul. la o distanta de aproximativ 5 cm. montam un antirasucitor. In prelungirea nodului fara nod, pe tija acului se trage o bucatica de varnis termo care se incalzeste sau se baga in apa calda pentru a se stringe si fixa.(rolul varnisului este de a prelungi nodul pentru a iesi bucla mai mare) Pe bucatica de monofilament ramasa paralela cu tija acului se introduce un anou si se formeaza o bucla intorcind monofilamentul spre ochetul acului si-l trecem prin ochet. Potrivim bucla la marimea dorita, dupa care cu bricheta topim pina se formeaza un punct care nu mai poate trece inapoi prin ochet. Asta e tot :lol:
Spune-mi te rog daca am reusit sa ma fac inteles?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”