Multumesc nea Cornele am inteles perfect cum se realizeaza montura,este super si iese si mai ieftina decat un carlig de firma.
Cred ca asa trebuie sa arate un forum adevarat Val,acum intr-adevar sunt postari serioase
Va salut
De curand am vazut niste carlige numite Owner C8. Am vazut ca se cumpara la greu - de ce oare ? Sunt o provocare sau o copie fata de carligele fox. sera 5? Unii sustin ca sunt f bune, altii ca sunt o copie ordinara facuta avand la baza fox s 5
Ca sa nu mor prost mi-am cumparat si eu un plic, ba chiar mai mult am si legat un carlig !
Ce parere aveti despre aceste carlige ?
Pe acelas carlig s5 sau pe un Owner C8 introducem un anou de 2mm dupa care un stoper de cauciuc. Fixam stoperul pe tija in dreptul varfului carligului, anoul putand sa culiseze in aceleas limite ca la montura blow-back si legam carligul cu nod fara nod. Avand in vedere ca in acest caz anoul culiseaza mult mai usor pe tija (nu mai intampima rezistenta firului in momentul in care culiseaza spre ochet) montuta functioneaza sau nu?
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
La englezi este o montura oarecum celebra. Aceasta prezentare numita(sliding ring rig) sau montura cu anou culisant este mai eficienta in cazul momelilor pop-up. Se poate insa folosi si cu boilii de fund.
Anoul monturii este mult mai bine sa fie oval nu rotund pt ca ,culiseaza mai bine cu tot cu nodul firului de par de pe el si in acelasi timp este mai improbabil sa sara peste stoper la lansare.
Daca folosesti ca si cirlig serie 5 nr. 4,deci cirlige mari,grele, este bine ca stoper-ul sa fie flotant pt a ajuta la ridicarea cirligului(avantajul este ca folosesti un pop-up mai mic)
Poti folosi si un pop-up mare de 20-24 ,dar o momeala mai mica este mai eficienta in opinia mea.
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA www.drcrap.ro
Carpkiller, nu Foxul a inventat long shankul, asa ca zic eu a fost o vreme in care S5 era o copie "ordinara". Sunt convins ca in curand toti producatorii de ace, cei care nu au facut-o deja, vor iesi pe piata cu un long shank.
Cornel a scris:
" Se stie ca amurul musca momeala spre deosebire de crapul comun care absoarbe."
Sa ne explice Cornel cati incisivi, canini, premolari si molari are amurul si cand ii creste maseaua de minte . Poate il ajuta vreun destinst de pe forum
Nu vreau sa par carcotas fata de opiniile voastre referitoare la Fox s5 dar entuziasmul care l-am avut anul trecut fata de aceste carlige s-a anihilat constatand ca Fox s5 are 2 alternative ;
ori croseteaza gura crapului (realizeaza o intepatura tripla) ori rateaza indreptandu-se
La Hobaia anul trecut a predominat varianta a doua avand surpriza neplacuta sa pierd peste si sa scot acul (Fox s5 nr.4 si nr.6) indreptat lucru care ma facut sa renunt la acest tip de ac in favoarea altora care i-mi ofera mai multa siguranta
@CristiY
Banuiesc ca la Hobaia au fost si multe agataturi. Nici eu nu cred ca fox s5 este carligul ideal pt agatatura. Intr-o astfel de situatie as incerca un carlig mai robust si cu tija mai scurta: fox s 2XS sau un gamakatsu !