Fox Seria 5

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

radu sima
Puncte: 0

Mesaj de radu sima »

oanavictor scrie:Cornel a scris:
" Se stie ca amurul musca momeala spre deosebire de crapul comun care absoarbe."
Sa ne explice Cornel cati incisivi, canini, premolari si molari are amurul si cand ii creste maseaua de minte :lol: :lol: :lol:. Poate il ajuta vreun destinst de pe forum :lol: :lol: :lol:
daca imi aduce la tratament un crap plin de carii si nespalat pe dinti il ajut........ :lol:
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

carpkiller scrie:@CristiY
Banuiesc ca la Hobaia au fost si multe agataturi. Nici eu nu cred ca fox s5 este carligul ideal pt agatatura. Intr-o astfel de situatie as incerca un carlig mai robust si cu tija mai scurta: fox s 2XS sau un gamakatsu !
Draga Killere ce legatura are agatzatura cu indreptatul carligului cind tragi de un peste ? Lui Cristi i s-au indreptat carligele cind tragea de crapi nu de buturugi . Iar la Hobaia nu este asa multa agatatura de genul buturuga , copac , stepi ,etc - ci numai niste rizoame de stuf ramase sub apa . Sincer mie nu mi s-a indreptat nici un seria 5 - nici in rizomi ( slava Domnului ca am luat multi ) si nici la peste . Asta nu inseamna ca sunt mare fan al acestor carlige . In schimb daca imi cos gura pestelui la concursuri - nu prea am de ce sa ma supar :lol: :lol:

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nici eu nu prea halesc acest tip de carlige. Cu ele sunt doar doua variante : ori cos gura pestelui de stai 1 minut pana ii scoti acul, ori daca nu a penetrat la unghiul optim gura pestelui se indreapta carligul sau ii rupe gura ! Prima oara am crezut ca indreptarea se produce din cauza efectuarii gresit a monturii, dar m-am inselat. Mi-a indreptat si mie, cu toate ca montura era facuta ca la carte ! (cu anou culisant).
Apropo, in unele tari aceste carlige sunt interzise datorita efectului negativ pe care il au asupra gurii crapului !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

vladut,
corect, ciortanul de azi, gura cusuta, chinuit 1 minut pana sa'l desgatz.
dar...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Esti cu laptop-ul pe balta? :shock:

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Administrator scrie: Draga Killere ce legatura are agatzatura cu indreptatul carligului cind tragi de un peste ? Lui Cristi i s-au indreptat carligele cind tragea de crapi nu de buturugi . Iar la Hobaia nu este asa multa agatatura de genul buturuga , copac , stepi ,etc - ci numai niste rizoame de stuf ramase sub apa
Eu credeam ca sunt si agataturi mai rele. Oricum mi se pare mai sigur sa indrepti un carlig intr-o buturuga decat intr-un peste. Eu n-am indoit nici unul, dar nici nu am prins mai mare de 8-9 kg. Cel mai pare pe care l-am prins era de 15 si l-am prins cu gamakatsu, carlig ce nu se indoaie nici in balena....sau poate alea pop-up ca sunt goale pe interior!

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

[quote="Florin Bolocan"]Esti cu laptop-ul pe balta? :shock:[/quote]
da, se mai joaca fi'miu... l-am luat cu mine sa mai stea la aer dar din cauza vremii tot la jocuri a ajuns :evil:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”