Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de Vladut Mateianu »

DumiD scrie:Sarbatori fericite tuturor!
Felicitari Cristi Mihalcea pentru performante si tot ce realizezi in casting! Referitor la concursul respectiv, Dan Mitranescu zice de cateva ori ca esti reprezentant Shimano, sau ca promovezi Shimano si nu ai negat. Este adevarat? Daca da, mai poti avea o parere 100% obiectiva despre brandul Shimano? Ai fost platit de Shimano sa promovezi Velocity in Turcia sau a fost o alegere benevola?
Despre MTX si Hakuyo eu personal nu am luat de bune parerile lui Mitranescu decat cand erau negative ( gen probleme cu mandrina exsistente in trecut, recomandari sa nu cumparam 11 sau 16 in dauna lu' 14 etc) si incerc sa-mi conturez o opinie din parerile celor neimplicati in comercializarea sau promovarea unui brand, daca nu am posibilitatea sa vad produsele "live".

Deocamdata singura observatie pe care o trag din tot topicul asta este urmatoarea
Mihalcea Cristian scrie: Mtx 14 arunca mai mult ca un Velocity însă doar în anumite mâini ;) ( repet nu se pot compara deoarece una este 3.5 lbs iar 14 este cred ca în realitate un 4 lbs judecând după plumbii folosiți ca sa o încarci) ( velocity este o lanseta parabolica pe când 14 este semirapida ) !!!

Class arunca mai bine ca Xs1 însă doar în anumite mâini;) ( Class este o lanseta rapida care o vad în categoria lansetele 3-5 Oz pe când Xs1 este un 3.75 lbs cu o acțiune semi rapida ) !!!
Cand mergem la pescuit, fie el si de placere, nu dam doi bani pe clasificarea lansetelor, ca e 3, 3.5 sau "king size". Important e sa ne facem treaba. Daca unul din cei mai buni (cel mai bun in opinia mea) aruncatori din lume, reprezentant Shimano sau nu, imi zice chestia asta pentru mine e suficient despre calitatea MTX. Si vorbesc doar despre cum arunca, pentru ca aici exceleaza Cristi Mihalcea. Daca parerea asta este dublata de atatia pescari, renumiti sau anonimi, ca pescuiesc cu ele si sunt excelente pentru mine imaginea este conturata si imi rezerv dreptul sa-l las pe Albert si compania sa aiba exclusivitatea pe lansetele scumpe, cu care nu are cum sa se compare vreodata MTX. Si apropo, nici macar nu pescuiesc cu MTX, pescuiesc cu Mad DFender, dar o voi face in mod sigur de la anu', pentru ca nu vreau sa dau 1100 de lei pe o nuia, cum zicea cineva mai devreme, cand pot sa dau 350 de lei, si sa aiba aceeasi valoare in mainile mele neantrenate.
Multumesc
Dumi, eu nu sunt platit de nimeni... :D Dar apreciez atat lansetele Shimano cat si cele comercializate de Dan, Hakuyo Mtx 14, Top, Class....
Am pescuit cu majoritatea modelelor.Sunt variante ptr toate tipurile de pescari, atat ca performante cat si ca buget. Ca o concluzie, sunt singurele 2 branduri pe care le recomand cand vine vorba de lansete. La mulinete insa, recomand doar Shimano ! :D

PS. Lansetele Senzor Magic, din care am vandut cateva sute de bucati, le luam pe 150 lei si le vindeam pe 850 lei. De ce ? Pe de o parte ptr ca am investit in promovare, pe de alta parte ptr ca observasem ca multi pescari sunt snobi si vor lansete scumpe. Ptr ei conta doar pretul, care in ochii multora era sinonim cu calitatea ! :wink: In acelasi ciclu, in 2007 aveam un set de 4 lansete Leon Hujghedink (sau cum se scrie) la pretul de 3200 lei/set 4 bucati. Au stat aproape 1 an in magazinul Senzor fara sa le ia nimeni.Pe vremea aceia, topul erau lansetele Century si Harrison pe care le aveam la circa 1800 lei/bucata si se vindeau bine ! Asa ca am hotarat sa pun si lansetele de care vorbeam la acelasi pret. Adica, de la 800 lei le-am facut 1800 lei. In prima saptamana s-au dat, doar erau de top acum, nu ? :D Si la fabricare nu stiu daca costasera 200 lei.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

osc1or
Veteran

Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de osc1or »

Vladut Mateianu scrie:
Felicitari Cristi Mihalcea pentru performante si tot ce realizezi in casting! Referitor la concursul respectiv, Dan Mitranescu zice de cateva ori ca esti reprezentant Shimano, sau ca promovezi Shimano si nu ai negat. Este adevarat? Daca da, mai poti avea o parere 100% obiectiva despre brandul Shimano? Ai fost platit de Shimano sa promovezi Velocity in Turcia sau a fost o alegere benevola?
Despre MTX si Hakuyo eu personal nu am luat de bune parerile lui Mitranescu decat cand erau negative ( gen probleme cu mandrina exsistente in trecut, recomandari sa nu cumparam 11 sau 16 in dauna lu' 14 etc) si incerc sa-mi conturez o opinie din parerile celor neimplicati in comercializarea sau promovarea unui brand, daca nu am posibilitatea sa vad produsele "live".

Deocamdata singura observatie pe care o trag din tot topicul asta este urmatoarea
Mihalcea Cristian scrie: Mtx 14 arunca mai mult ca un Velocity însă doar în anumite mâini ;) ( repet nu se pot compara deoarece una este 3.5 lbs iar 14 este cred ca în realitate un 4 lbs judecând după plumbii folosiți ca sa o încarci) ( velocity este o lanseta parabolica pe când 14 este semirapida ) !!!

Class arunca mai bine ca Xs1 însă doar în anumite mâini;) ( Class este o lanseta rapida care o vad în categoria lansetele 3-5 Oz pe când Xs1 este un 3.75 lbs cu o acțiune semi rapida ) !!!
Cand mergem la pescuit, fie el si de placere, nu dam doi bani pe clasificarea lansetelor, ca e 3, 3.5 sau "king size". Important e sa ne facem treaba. Daca unul din cei mai buni (cel mai bun in opinia mea) aruncatori din lume, reprezentant Shimano sau nu, imi zice chestia asta pentru mine e suficient despre calitatea MTX. Si vorbesc doar despre cum arunca, pentru ca aici exceleaza Cristi Mihalcea. Daca parerea asta este dublata de atatia pescari, renumiti sau anonimi, ca pescuiesc cu ele si sunt excelente pentru mine imaginea este conturata si imi rezerv dreptul sa-l las pe Albert si compania sa aiba exclusivitatea pe lansetele scumpe, cu care nu are cum sa se compare vreodata MTX. Si apropo, nici macar nu pescuiesc cu MTX, pescuiesc cu Mad DFender, dar o voi face in mod sigur de la anu', pentru ca nu vreau sa dau 1100 de lei pe o nuia, cum zicea cineva mai devreme, cand pot sa dau 350 de lei, si sa aiba aceeasi valoare in mainile mele neantrenate.
Multumesc
Dumi, eu nu sunt platit de nimeni... :D Dar apreciez atat lansetele Shimano cat si cele comercializate de Dan, Hakuyo Mtx 14, Top, Class....
Am pescuit cu majoritatea modelelor.Sunt variante ptr toate tipurile de pescari, atat ca performante cat si ca buget. Ca o concluzie, sunt singurele 2 branduri pe care le recomand cand vine vorba de lansete. La mulinete insa, recomand doar Shimano ! :D

PS. Lansetele Senzor Magic, din care am vandut cateva sute de bucati, le luam pe 150 lei si le vindeam pe 850 lei. De ce ? Pe de o parte ptr ca am investit in promovare, pe de alta parte ptr ca observasem ca multi pescari sunt snobi si vor lansete scumpe. Ptr ei conta doar pretul, care in ochii multora era sinonim cu calitatea ! :wink: In acelasi ciclu, in 2007 aveam un set de 4 lansete Leon Hujghedink (sau cum se scrie) la pretul de 3200 lei/set 4 bucati. Au stat aproape 1 an in magazinul Senzor fara sa le ia nimeni.Pe vremea aceia, topul erau lansetele Century si Harrison pe care le aveam la circa 1800 lei/bucata si se vindeau bine ! Asa ca am hotarat sa pun si lansetele de care vorbeam la acelasi pret. Adica, de la 800 lei le-am facut 1800 lei. In prima saptamana s-au dat, doar erau de top acum, nu ? :D Si la fabricare nu stiu daca costasera 200 lei.... :wink:
Si cand te gandesti ca ce faceai tu acum 10 ani incearca sa faca si altii azi cu iuki muki...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

osc1or scrie: Si cand te gandesti ca ce faceai tu acum 10 ani incearca sa faca si altii azi cu iuki muki...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
:idea:
Vladut Mateianu scrie: PS. Lansetele Senzor Magic, din care am vandut cateva sute de bucati, le luam pe 150 lei si le vindeam pe 850 lei. De ce ? Pe de o parte ptr ca am investit in promovare, pe de alta parte ptr ca observasem ca multi pescari sunt snobi si vor lansete scumpe. Ptr ei conta doar pretul, care in ochii multora era sinonim cu calitatea ! :wink: In acelasi ciclu, in 2007 aveam un set de 4 lansete Leon Hujghedink (sau cum se scrie) la pretul de 3200 lei/set 4 bucati. Au stat aproape 1 an in magazinul Senzor fara sa le ia nimeni
Lasă-l pe ''iuki muki'', este o picătură în ocean.
Habarnismul, snobismul și tâfna ''eltistă'' sunt cei mai buni platnici. Fără ei s-ar alege praful de sărmanul PROFIT. :D
Cum să explici altfel că nu a bagat nimeni în seamă(1 an de zile) 4 lansete Leon Hoogendijk.?! :oops:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

DumiD scrie:

Cand mergem la pescuit, fie el si de placere, nu dam doi bani pe clasificarea lansetelor, ca e 3, 3.5 sau "king size". Important e sa ne facem treaba. Daca unul din cei mai buni (cel mai bun in opinia mea) aruncatori din lume, reprezentant Shimano sau nu, imi zice chestia asta pentru mine e suficient despre calitatea MTX.
Astea sunt doar afirmatiile lui Cristi.
Concluzia este insa, ca singura comparatie corecta care se poate face, este intre MTX14 si Xs1 , ambele fiind in aceeasi categorie de putere si actiune .
Class-ul fiind intr-o categorie superioara de aruncare, iar Velocity in una inferioara celor doua discutate. ( toate 4 lansetele avand greutati aproximativ egale , oare de ce una este mai tare si una mai moale, de unde vine diferenta asta de putere ? De la calitatea materialului ?! ... nu ma pricep ... :) )
Poate gresesc putin, MTX14 fiind putin mai tare si mai usoara ca Xs1, dar macar am apropiat comparatia de una normala.
Faptul ca MTX14 nu se rupe, este un mic bonus si nu are treaba cu discutia asta. :)

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Vladut tu ai fost primul la care m-am gandit cand am zis "pescari renumiti care pescuiesc cu MTX" dar avand in vedere ca esti coleg cu Dan si ca in ciuda recordului de postari nu esti cel mai iubit p-aici am zis sa ma abtin :)
Dane pui paie pe foc, dar sincer si eu sunt curios: care e motivul pentru care ar trebui sa achizitionez un xs1 si nu un mtx14, dar as vrea sa aflu de la Cristi Mihalcea. Cu cati zeci de metri arunca mai mult cu xs1 decat cu 14, cam asta ar fi intrebarea, ca am inteles ca velocity e alta clasa. Imi cer scuze lui Cristi ca sunt un pic ironic dar eram foarte aproape sa-mi iau un set de velocity, fiind in cautare de noi lansete, dar m-a intors exact topicul asta
P.S.la mulinete nici eu nu am alt cuvant in vocabular decat Shimano, cu toata vrajeala lu Dan...
ps2 Nu va luati mulinete cu baitrunner 2, sunt niste mari kkturi, vorbesc din experienta...

mrs

Mesaj de mrs »

O curiozitate am... cu toate ca pe hartie sunt lansete diferite, as fi interesat de o comparatie facuta si de Dan si de Cristi intre mtx14 vs shimano beastmaster. Ms.

Dan Mitranescu
Veteran

Mihalcea Cristian scrie: Ludmil Dimov Daiwa Cast Izm ( regina lansetelor de 3.5 lbs) plumb 109 grame
Gramajele sunt reale ;) ce îți mai pot spune este ca au fost și persoane care s-au dus pana în 116 grame.

Observi Dane paranteza !? Asta înseamnă să accepți realitatea ;)
Fata de Daiwa eu nu pot sa spun nimic defavorabil.
Cand eu inca pescuiam dupa caras cu lansetele, Daiwa avea distribuitor in Romania. Era prin 92'.
Cel mai vechi si mai serios brand de la noi. Se numeste Arrow International, asta daca nu se stie.
Daiwa este acolo si acum, nu a umblat din floare in floare. Asta inseamna seriozitate.
In plus, singurele mulinete care nu mi-au cedat in spinning sunt mulinetele Daiwa. La spinning se vede diferenta de calitate mult mai repede, deoarece utilizarea si fortarile sunt mult mai mari in comparatie cu calibrul mulinetei.
Daca desfaci o mulineta Daiwa nu o sa gasesti pinioane vopsite "pe post de tratament de intarire" si nu o sa gasesti niciodata reclama mincinoasa in dreptul acestui brand, sau artificii functionale cu scopul de a lua ochii, fara sa aduca utilitate.
Daiwa este un brand de top foarte serios.

"Realitatea" de care vorbesti, exprimata prin faptul ca recunosti superioritatea unui produs in defavoarea celui pe care il promovezi este discutabila, deoarece chiar daca habar nu am de pretul "reginei" este evident ca acesta depaseste pe cel al lui Velocity, ca daca era la un pret mai mic , nu o mai faceai tu "regina". Cand ai castigat categoria de 3,5 lbs in Bulgaria cu 20m fata de locurile urmatoare, folosind MTX11, "regina" era pe acolo ?

Sa iti demonstrezi obiectivitatea este atunci cand iti accepti inferioritatea pe produse proprii, dar nu in comparatie cu altele mai scumpe, asa cum cred eu ca este "regina".
Nu am recomandat niciodata MTX11 sau MTX16 in fata lui MTX14.
Eu nu fac casting. Eu pescuiesc si recomand lansete optime pentru asta.
Cu 3lbs, 3,5lbs si alte "regine" din aceasta gama de putere nu ai ce sa cauti intr-un pescuit complex.
Nu ma intereseaza castingul pe 3lbs , casting pe feeder sau pe lansete de copca. Numai notiunea de casting carp cu 3 lbs mi se pare o tampenie.
Acesta este si motivul pentru care nu am facut si nu o sa fac casting cu alte lansete decat cele care stiu ca pot fi folosite efectiv pentru distanta sau pentru greutati specifice pescuitului ( momitoare, saci solubili, ... ) adica nu ma intereseaza 100g. Nu ma intereseaza lansete pe care daca pui 110g ai sanse sa le rupi.
Nu pot sa recomand asa ceva cand eu stiu ce inseamna pescuit la crap, cand stiu ca 95% din pescarii cu rezultate in pescuitul de la noi folosesc lansete rigide.

P.S. du 14-le si Classul in Turcia si Bulgaria, nu pescui cu 3lbs in Romania. :wink: Atat moral cat si financiar, iti garantez eu ca o sa-ti fie mai bine. Nu-ti lipseste nimic pentru asta. Indiferent care vor fi rezultatele discutiilor noastre de aici, propunerea mea o sa ramana intotdeauna valabila pentru tine.

Dan Mitranescu
Veteran

DumiD scrie: P.S.la mulinete nici eu nu am alt cuvant in vocabular decat Shimano, cu toata vrajeala lu Dan...
ps2 Nu va luati mulinete cu baitrunner 2, sunt niste mari kkturi, vorbesc din experienta...
Ce vrajeala am avut ?
Am recomandat TD6000 pentru mulinete pana in 350 lei, in rest nu m-am bagat in discutii de acest fel.
Ca intamplarea face ca TD-ul sa ingroape multe fite duble ca pret, este alta poveste. Nu am zis eu niciodata asta. :D

Dan Mitranescu
Veteran

mrs scrie:O curiozitate am... cu toate ca pe hartie sunt lansete diferite, as fi interesat de o comparatie facuta si de Dan si de Cristi intre mtx14 vs shimano beastmaster. Ms.
Mai oamenilor, si eu si Cristi am ales sa pescuim cu MTX14 de cand a aparut si apoi cu Class-ul , tot de cand a aparut. Ce comparatie sa facem ?!
Ca finisaje sau ce ?
Eu unul nici nu am dat cu Beastul. Nu imi permit.

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Vladut Mateianu scrie:

Multumesc

Asa faci si cu nada acum? Kg de bile 1016 la 59 de ron, defapt pretul real care merita acest produs sa fie cam 10-15 ron cu indulgenta? De calitate nu ma pot pronunta, am facut cateva partide cu 1016 la borcan, pt carlig si am prins, dar nu mi-am facut o parere finala. Sa inteleg ca ai pus pretul de 59 de ron, un pret pentru snobi, ca de, Dragan sau George vand la acelasi pret kg de bile ?
...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”