Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
mrs
Puncte: 0

Re: Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de mrs »

Nu trebuie sa ne inflamam... mai ales ca este Craciunul. Ma gandeam ca prin prisma experientei de pescar si prin concursurile de casting organizate "cunoasteti" cat de cat lanseta sau cel putin ati vazut-o la treaba. Ma surprinde faptul ca nu mai stiti sa faceti o comparatie... sau faptul ca stiti majoritatea lansetelor de la shimano (exceptie facand beastmaster)... acestea fiind comparate de 10 pagini incoace (si nu numai) cu mtx-urile. Totusi Cristi poate a aruncat (pescuit) cu ambele modele si ne poate spune o parere obiectiva despre calitatile celor 2 lansete. Craciun fericit la toata lumea!

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

M-a luat capul cand am citit ce a scris Vladut de lansete.........la bile este aceiasi treaba........este smecherie sa dai 50 lei pe kg de bile si ele sa faca 10-15 lei/kg..........asta da adaos!!!

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Jonny Merry Xmas! :d
...

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Ii cer scuze lui nea Cornel ca zic ce am vorbit pe privat. Mi-a zis ca are o reteta de bile cu care se pot castiga concursuri daca ai un loc decent-bun care iese la 25 de lei. L-am crezut, si il cred in continuare. Deasemenea, nu cred ca niciun sortiment de boilies costa mai mult de 25-30 de lei. Restul e adaos. Daca e mai scump, ii trimit pe producatori sa faca bile din mancarea dezhidratata a lui joseph hadad, e mai ieftin si probabil prinde mai mult peste.
Ps. De ce nu vroiam sa-l dau exemplu peVladut...imediat apar fanii....
Ps2 pretulde 25 de lei era la raft, pretul de producrie era de 17-18 lei. Daca mananc rahat o sa confirme dansul

mrs

Mesaj de mrs »

Si inca o intrebare pt. Cristian... Sunt curios daca ai aruncat cu shimano tribal diamond (stiu ca nu se mai fabrica de ceva vreme) personal, mi s-au parut niste lansete peste multe modele de la shimano... Ms.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

DumiD scrie:Ii cer scuze lui nea Cornel ca zic ce am vorbit pe privat. Mi-a zis ca are o reteta de bile cu care se pot castiga concursuri daca ai un loc decent-bun care iese la 25 de lei. L-am crezut, si il cred in continuare. Deasemenea, nu cred ca niciun sortiment de boilies costa mai mult de 25-30 de lei. Restul e adaos. Daca e mai scump, ii trimit pe producatori sa faca bile din mancarea dezhidratata a lui joseph hadad, e mai ieftin si probabil prinde mai mult peste.
Ps. De ce nu vroiam sa-l dau exemplu peVladut...imediat apar fanii....
Ps2 pretulde 25 de lei era la raft, pretul de producrie era de 17-18 lei. Daca mananc rahat o sa confirme dansul
O bila buna care sa reziste la raft, adica sa ramana buna si daca trece timpul peste ea, nu se rezuma la retetele standard. Vorbim de conservare, fara conservanti.
Boiliesul este o marfa perisabila si o singura larva de fluture poate sa distruga o punga intr-un timp relativ scurt ( ca prezentare la raft, nu ca randament in pescuit ). Sunt si alte cauze de stricare a produsului.
Pierderile sunt maricele. Fara sa ma pricep bine, consider ca pretul unui kg de boilies care sa reziste bine la raft si sa arate bine ca ambalaj, lund in calcul si pierderile, distributie, regie, ... , ajunge undeva la 30 de lei. Daca pui adaosul 40% de distributie si 40% adaosul de magazin, cam asta este treaba . Pana in 60 lei pret de raft.
Daca bilele sunt jumatate mix , jumatate conservant , nu au pierderi, costul de productie scade la 15 lei pe kg , plus adaosurile de distributie si magazin, ajung la 30 lei.

Ce se face pentru concursuri, intra la alta categorie. Aici scad conservarile ca pret, dar intervine calitatea si "vreau acum" , care costa intotdeauna cel mai mult. Mi se pare normal.

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Dan sa inteleg ca la concursuri bilele folosite de marii producatori nu sunt cele din raft? Cu toate ca am stat de vorba cu cativa si unii se bateau cu pumnul in piept ca asa fac. Eu unul sunt sceptic de fel, genul de om care, pana nu vad nu cred. Nu am o experienta mare, dar pot spune ca am vazut boiliesuri la 50+ ron care aveau numai gris in interior, ceea ce nu mi-au oferit o incredere mare.
...

doncostel20

Mesaj de doncostel20 »

mrs scrie:O curiozitate am... cu toate ca pe hartie sunt lansete diferite, as fi interesat de o comparatie facuta si de Dan si de Cristi intre mtx14 vs shimano beastmaster. Ms.
Acelasi lucru ma intereseaza si pe mine.Cu toate ca am pescuit cu ambele lansete si pt.acest lucru mi-am facut o parere si inclin cu incredere asupra lui beastmaster.Fapt pt.care mi-am cumparat din nou beastmasteru nu pt.firma,dar arunc mult mai bine am o directie excelenta cu ele si sunt extrem de placute in drill!
ps. am aruncat si cu velocity dar sunt prea moi si cu xs1 tot moi sunt,dar un pic mai tari decat velocity.
Totusi as dori si eu o parere de la Cristi daca se poate!Merci.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Alexandru Popescu scrie:Dan sa inteleg ca la concursuri bilele folosite de marii producatori nu sunt cele din raft? Cu toate ca am stat de vorba cu cativa si unii se bateau cu pumnul in piept ca asa fac. Eu unul sunt sceptic de fel, genul de om care, pana nu vad nu cred. Nu am o experienta mare, dar pot spune ca am vazut boiliesuri la 50+ ron care aveau numai gris in interior, ceea ce nu mi-au oferit o incredere mare.
Marii producatori de la noi din competitii , care consider ca fac nada mult mai buna ca ce este pe afara si care au distrus piata de boilies venit de afara :!: , ce folosesc personal, aia au si la "raft".
Atentie "raftul" lor este altul decat il are Senzor , la fel si clientii.
Un boilies de competitie are fix aceeasi componenta ca unul pe care baietii de la noi il au la "raft". Difera numai metoda fiecaruia de a-l pastra. ( Ca si mucegait tot aceeasi structura are, sau stat la lada un an. :wink: )

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Am mai auzit povestea asta, cu grisul, si era vorba chiar de bilele senzor. Da, au gris,dar grisul lor prinde mai bine ca grisul altora, testat. Si vine decathlon, si le sparge bilele in cap la toti, cu 100 de lei 10kg, si prind si peste, iara, pe testate. Pana una alta, dau cu 20 de lei mai mult decat pretul de productie la boilies si inca cu vreo 5 lei la maclavais, ca si ambalajul costa...si alde Albert si restul sa stea relax, ca suntem domni si nu bucatarim, si mai si sprijinim economia romaneasca

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”