Pareri spomb!

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Rusu Andrei
Puncte: 0

Re: Pareri spomb!

Mesaj de Rusu Andrei »

Mi-e greu sa cred ca se poate castiga un concurs doar prin lansari la superdistanta cu fire subtiri ,adik acolo unde nu ajungi niciodata nici macar cu cobra.Deci parerea mea,Spombul sau racheta,ma rog,sunt indispensabile intr-un concurs pe care culmea,vrei sa-l si castigi.Din interceptie la distanta,e cam greu (chiar imposibil d.p.meu.d.v).Ca o concluzie:toate au rolul lor bine stabilit si trebuie neaparat sa le ai intr-un concurs sau chiar la liber,originale sau nu....Fire intinse si apropo,felicitari pentru calificare la CN !

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Rusu Andrei scrie:Mi-e greu sa cred ca se poate castiga un concurs doar prin lansari la superdistanta !
Dreptate ai. Concursurile se castiga cu nada de la icsbeits(unde x depinde de cum bate vantul) si cu lansari pe luna cu lansete rapide de tot de la 4lebesei in sus care arunca monitoru' unde nu visezi tu sa ajungi cu spombu'. Ah, si la carlig musai bila de la icsbeits, da?
Nimic mai mult.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Rusu Andrei scrie:Mi-e greu sa cred ca se poate castiga un concurs doar prin lansari la superdistanta cu fire subtiri ,adik acolo unde nu ajungi niciodata nici macar cu cobra.Deci parerea mea,Spombul sau racheta,ma rog,sunt indispensabile intr-un concurs pe care culmea,vrei sa-l si castigi.Din interceptie la distanta,e cam greu (chiar imposibil d.p.meu.d.v).Ca o concluzie:toate au rolul lor bine stabilit si trebuie neaparat sa le ai intr-un concurs sau chiar la liber,originale sau nu....Fire intinse si apropo,felicitari pentru calificare la CN !
Multumesc pentru aprecierea calificarii !

Afirmatia din primele randuri ale postarii face multi pescari de competitie sa zambeasca.
In toate situatiile in care pestele nu mananca, sau este putin in balta, sau asupra baltii exista o presiune marita datorita unui numar mare de pescari, pescuitul "izolat" , ( ca asa ii spune si cred ca expresia imi apartine :wink: , ca tot vorbeam de inventii :wink: ) este mult mai productiv decat cel pe pat de nada.
Ca tocmai am venit de la Corbu si ca deja a rasuflat metoda, fiind unul cu ceva podiumuri pe acolo, spun ca majoritatea dintre ele au fost luate cu o bila aruncata la 170-180m.
Am si declarat dupa un concurs ca l-am castigat cu 3kg de bile ( folosite la carlig, dar asta era secretul :) ) si persoane chiar titrate din lumea competitiilor ma contraziceau ca nu se poate asta pe Corbu. Intre timp s-au dezmeticit. :)
Daca vorbim de competitiile de pe Darvari din trecutul apropiat, la fel, daca nadeai puteai sa pleci acasa. Trebuiau gasite locuri cat mai retrase si mai ferite de presiunea pusa de pescari. Adica un saculet cat unghia si cat mai departe.
Chiar si la CM Franta 2009 locul 2 pe sector A ( inclusiv captura concursului ) au fost luate de tara noastra cu pescuitul izolat. Adica o bila sau un saculet infim cu o boaba de porumb la carlig aruncate intr-o zona cat mai retrasa fata de presiunea paturilor de nada din competitie.
Tot acolo , Campionatul Mondial a fost castigat de Africa de Sud cu aruncari de aprox. 180m si cu o biluta la carlig. Si asta pe toate trei sectoarele. Asta in conditiile in care la antrenamentul pe care l-am facut acolo ( singuri pe balta, deci cu o presiune scazuta asupra pestilor ) am prins intr-o zi cat a prins un sector intreg in timpul competitiei de la CM.

In concursuri toti pescarii versati isi pastreaza refugiul pescuitului izolat. Daca distanta nu o permite pentru a putea scapa de patul de nada prin aruncari extreme, atunci o gresala de multe ori edificatoare este sa se nadeasca de la inceput, fara sa se aproximeze cooperarea pestilor.

Dan Mitranescu
Veteran

Albert scrie:
Rusu Andrei scrie:Mi-e greu sa cred ca se poate castiga un concurs doar prin lansari la superdistanta !
Dreptate ai. Concursurile se castiga cu nada de la icsbeits(unde x depinde de cum bate vantul) si cu lansari pe luna cu lansete rapide de tot de la 4lebesei in sus care arunca monitoru' unde nu visezi tu sa ajungi cu spombu'. Ah, si la carlig musai bila de la icsbeits, da?
Nimic mai mult.
In doi-trei ani ai sa spui ca asta era metoda ta pentru a mai afla una-alta din secretele pescuitului la crap. :D Nu ca ... :D

P.S. De ce nu vrei husa ? Era un cadou meritat pentru ajutorul pe care mi-l dai pe forum.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Dane,
Ești supravegheat operativ și instigat la dezvăluiri prin "procedura simplificată"!!! :wink: :D
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

@Rusu Andrei : Cel putin logica mea e urmatoarea :

- Balti cu latimi de <150 m, factorul determinant poate fi o combinatie intre strategie, locatie (stand, substrat, adancime apa) si un pic de noroc. In acest caz, imi e greu sa cred ca exista vreun pescar de competitie care sa nu poata arunca langa malul de vis a vis sau cu oarece precizie in functie de ce a "citit" in urma sondarii.

- Balti cu latimi intre 150-200m fara prea multe particularitati in materie de locatie (substrat, adancime etc). Aici cred ca distanta aruncarii este foarte importanta dar si strategia de nadire are un cuvant de spus.

- Balti cu latimi mai mari : Nadirea cred ca e totul aici. Nu cantitatea si nici calitatea ci felul cum nadesti si cum te adaptezi daca pestele nu raspunde cum ti-ai dori. :)

In toate aceste posibile situatii, nu cred ca folosirea spombului are un cuvant de spus atat de important incat spombul sa fie un must have.

Tineti cont totusi ca peste este o fiinta vie care se bazeaza mult pe instinct si pe propriile obiceiuri.
Pestelui nu ii pasa ca tu ii dai boilies cu cobra sau cu spombul. El raspunde la boilies si punct.

Revenind la spomb, sau mai bine zis la produsele de pescuit in general, notiunea de original e atribuita unui brand si nu reflecta neaparat un produs care ofera un echilibru intre calitate si pret.

Daca imi permiteti un exemplu, avem swingerii fox care se vand la zeci de ron daca nu chiar 100 de ron bucata si care totusi deservesc aceeasi scop si ofera acelasi rezultat ca si cei care se gasesc in DR. Eu unul mi-am cumparat swingeri din DR si am fost pur si simplu socat de calitatea lor in ciuda faptului ca am dat 10 lei / bucata (luminosi). In fond si la urma urmei, vorbim de o mufa jack cu fir, niste componente metalice si un led acoperit cu un material plastic.
http://img17.olx.ro/images_mercadorro/4 ... -sport.jpg

Cam astia din linkul de mai sus sunt. Am cautat nod in papura dar nu l-am gasit.

Revenind la spomb. Nu exclud posibilitatea ca "originalul" sa fie mai rezistent un pic decat cel no-name, dar oare faptul ca cel noname costa de 7-8 ori mai putin, nu compenseaza mica diferenta de calitate?

Evident, cele de mai sus expun opinia mea personala. Nu inseamna ca nu ma insel in ce afirma. Exista opinii mult mai avizata ca a mea aici pe forum. :)

Dan Mitranescu
Veteran

gabi1 scrie:Dane,
Ești supravegheat operativ și instigat la dezvăluiri prin "procedura simplificată"!!! :wink: :D
:wink:
Inca nu ma rup eu asa usor in "ancheta". :D
Alta-i treaba. Vorbim dupa finala CN. :wink:

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: In doi-trei ani ai sa spui ca asta era metoda ta pentru a mai afla una-alta din secretele pescuitului la crap. :D
Ce te face sa crezi ca pescuitul mai are secrete pentru mine? Mai ales cel la crap? :))
Dan Mitranescu scrie:P.S. De ce nu vrei husa ? Era un cadou meritat pentru ajutorul pe care mi-l dai pe forum.
Ei lasati. Daca tot vrei s-o cadorisesti ofer-o lui Tritoiu Dragos. E pe acelasi principiu pe care nu l-a inteles/aplicat Ulmeanu: daca tot vrei sa dai ceva moca fa-o pentru unii care chiar ar aprecia asa ceva.
Cat despre ajutor - fie pentru tine fie pentru altii - e total dezinteresat. Eu nu-mi castig clientii, proiectele sau banii pe forumuri.

Rusu Andrei

Mesaj de Rusu Andrei »

majoritatea dintre ele au fost luate cu o bila aruncata la 170-180m.

Misto de tot.Si cine a fost lansatorul ???

Dancalinescu:
Eu nu am spus neaparat de Spomb,am spus ca trebuie sa ai obligatoriu la tine de toate,inclusiv SPOMB sau racheta sau ceva....de nadit.Parerea mea.
Iar situatiile cu distante si pescuit "izolat" si balti si metri si locuri....sunt atat de relative incat este un subiect de care putem vorbi un an si nu-l terminam.
Oricum,tare as vrea sa vad pe cineva cum castiga un concurs doar izolat si nu pune el mana pe o cobra macar daca nu pe spod.
Apropo,saculetii solubili fac cumva parte din categoria nadit???
Dar ca sa nu mai zambeasca marii pescari pe seama celor spuse de mine,cred ca subiectul se poate incheia pentru ca oricum fiecare este cu parerea lui.
Fire intinse tuturor !

Rusu Andrei

Mesaj de Rusu Andrei »

Inca nu ma rup eu asa usor in "ancheta". :D
Alta-i treaba. Vorbim dupa finala CN. :wink:[/quote]

Eu nu am nici o legatura cu CN-ul sunt doar un simplu pescar care purta o discutie,si chiar nu ma intereseaza CN-ul atat de tare incat sa anchetez sau mai stiu eu ce...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”