Cum din când in când ne vine sa mai schimbam una alta prin echipament am zis ca au venit rândul lansetelor. Weekendul trecut am testat si eu noile lansete Tazura si anume Sublim, Class si Class 3k.
O sa trec câteva idei pentru fiecare lanseta.
Sublim se încarcă super ușor și este sensibil mai ușoară, o lanseta care, zic eu, o sa fie best buy pentru cineva care nu vrea distante foarte mari de pescuit.
Am dat cu ea cu plumb de 110gr și bila 20mm si 2bile extra pe fir pva, la fel si cu momitor undeva la sub 120m, doar cu plumb(110gr sau 113gr) zboară bine tare (+150m) dar eu pe balta nu sunt la casting ci la pescuit. Este o lanseta care se încarcă progresiv din cate am observat eu si nu ii trebuie o rapiditate foarte mare in încărcare.
Când pui mana pe ea simți ca este foarte ușoara iar când o scuturi puțin simți ceva acțiune prietenoasa pe partea de vârf.
Class am încărcat cu plumb 110gr/113gr/120gr și săculeț mic sau cu momitor de 80gr+nada dar nu am sărit de ~120m iar cu 120gr și bila de 16mm am sărit de 130m dar simt ca poate mult mai mult si nu pot eu momentan sa o încarc îndeajuns.
Eu caut o lanseta care sa mă ajute îmi îmbunătățesc tehnica de aruncare si sa încerc pescuiesc lejer la distante ~140m si cred ca acest model o sa mă ajute cu siguranța.
Când pui mana pe ea simți ca e nervoasa si iți arunca ce vrei tu, unde vrei tu dar asta cu putina tehnica.
Class 3k, o lanseta foarte frumoasa și țapănă dar nu sta bine în mâinile mele pentru ca nu o pot încarcă suficient.
Este o idee mai grea fata de Class dar si mai rigida, de finisaje nu discutam .. pânza 3k arata superb pe lanseta.
Câteva observații generale, inelele arata bine si sunt vizibil mai subțiri iar mandrina se simte foarte mișto în mana, felicitări pentru inovație cu mandrina de 18mm cu inelele mărite, eu am echipat cu MT14000 și au o priza foarte bună.
Eu personal o singura chestie as avea de obiectat si anume numele lor scris pe talon este puțin cam mare, cred ca dădea mai bine ceva mai finuț și mai elegant pentru a se asorta cu tipul lansetelor in rest felicitări pentru creație.
Per total eu cred ca o sa optez pentru 4 x Class, la prețul asta nu cred ca o pot găsii ceva asemănător.