Acum vreo 6 luni scriam ca taxele depasesc limita bunului simt - si ca inclusiv la o Cupa Mondiala platesti 1000-1500 EUR inscriere / echipa !
De ce sunt asa mari taxele - asta spuneati voi pina acum vreo 2 saptamini , erati sustinatori ai acestui sistem de taxe mari - echipe putine - calitate cum o fi ea - banii sa iasa - samd !
Ce ma face pa mine ca pescar simplu - sa pun 1000 EUR / LA UN SINGUR CONCURS ?? ( din bugetul meu de pescuit ! ) pe sanse de cca 80 % sa cad pe niste locuri de cacat ?
Locuri in care macar nici nu prind peste !
Pai daca vreau sa prind peste - exista excursii in Franta in care o saptamina de pescuit pe lacuri private te costa 400-500 EUR ( cazare , masa , ajutor echipament , etc ) mai pui 300 drumul si faci o saptamina ca lumea si de vis ! Asta ca sa nu zic nimic de Ungaria ! Unde si transportul e fix 50 - 80 EUR , dus - intors , iar taxele pentru 4-5 zile nu trec de 300 EUR !
Dar acolo ai sanse 100 % sa si prinzi ceva din 2 cifre , plus variante de peste mic si mult , sau capturi ca lumea. Cred ca ne-am luat-o in cap ca baltile noastre sunt buricul Europei si nu este deloc adevarat . Noi suntem fix la inceput - aia de afara fac de mult chestia asta si inca au preturi ca lumea , pentru pescari !
Vorbim de bani aici , nu de sentimentele mele vizavi de anumiti patroni de balta , cu care intimplator sunt prieten - dar cineva trebuie sa o spuna ?
Citi pesti de 25 kg au produs aceste lacuri ? Si atunci pentru ce luam acesti bani ? Sigur ca viitorul este al lor dar sa nu luam anticipat banii pentru o eventuala recolta viitoare . De ce ?
Doar pentru ca printre noi sunt unii ca Nae , Catalin Murfatlar ,Pork , samd ? Dar ei nu pot juca si pe bani mai putini ? Ce ii costa ? Stiu sigur ca pe ei miza ii motiveaza , CIFRA , dar mai sunt multi ca noi care vrem si ceva mai de calitate , pe criterii valorice si pe bani mai putini , samd . Asta daca vrem competitie - daca vrem ruleta - mai bine pescuiesc pe unde o sa ma mai lase cineva dupa postarea asta.
Reiterez postarea lui Vladut ! -
trebuie incurajat pescuitul ca SPORT nu ca sursa de venituri !
Si nu sunt de alea de isi plinge de mila pentru salariu - dar nici 1000 EUR nu o sa mai dau la vreun concurs , decit daca am vreun sponsor care vrea neaparat sa isi riste banii . Eu muncesc pentru banii astia si nu ma risc sa ii arunc pe apa baltilor .