Campionatul Mondial Africa

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Dani Hentiu
Puncte: 0

Mesaj de Dani Hentiu »

Felicitari baieti!!
Daca stati si va ganditi, ati prins mult, foarte mult, din pacate insuficient.

curcky team carp

Mesaj de curcky team carp »

felicitari baieti! nu va trece mult timp si se intoarce roata, ii asteptam la cotitura....

Dan Marinita
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Marinita »

Vladut Mateianu scrie:In primul rand, vreau sa va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de noi si ne-ati tinut pumnii.
Dar, din pacate, de data asta nu am avut nici o sansa. Nada noastra care de cele mai multe ori a facut diferenta, aici era doar cea mai eficienta momeala ptr somn ! Am prins intr-o ora 8 bucati, intre 2 si 15 kg, plus inca o ruptura datorata gabaritului depasit al "moacei".
Am pescuit in A , intrand in locul lui Tatae si incercand sa indrept situatia. Din pacate nu am reusit. Cred ca aceasta a fost singura scapare a organizatorilor. Un stand(A4) cu apa de 9 m la 15 metri de mal si 14 metri la o distanta de 30 de metri de mal ! :roll: Standurile din stanga si din dreapta, adancimi normale, intre 3 si 6 metri in functie de distanta.
In groapa din fata standului nostru locuiau somnii. Multi si mari. Iar nadirea cu bilele Planet 1016 nu a fost deloc inspirata. :oops: I-a starnit pe mustaciosi, iar crapii au disparut din zona. Africa de Sud, Namibia(echipa in totalitate de albi, de origini germanice) si Anglia, adica echipele care cunosteau balta, au pescuit doar la porumb si bile de fructe. Saculet solubil, "ceva" pe el si "altceva" la carlig, de preferinta flotant.Fiecare dintre aceste echipe a nadit cu cel putin 1 tona de nada, noua nu ne venea sa credem cand incepeau sa nadeasca cu lopetile, la maximum 40-50 de metri de mal.
A doua zi am aflat ce era si acel "ceva" de pe saculetul solubil, care colora apa in verde.Pana seara , am avut si noi. Apoi echipele din B si C au inceput sa prinda constant, urcand in clasament. Dar era prea tarziu, plus ca in A locul 15 parea greu de depasit.... :cry:
Concluzii:
1. Pe africani nu ii bateam nici daca mai tinea concursul un an , nici daca o luam de la inceput cu lectia invatata.
2.Daca nu aveam standul acela blestemat ne puteam bate doar ptr. locurile 4-6. Atat.
3.Daca faceam o prospectie, ne bateam cu Anglia si cu Namibia ptr locul 2.
4.Stilul de pescuit practicat de ei nu l-a practicat NIMENI inca in Romania ! Iar acel "ceva" poate revolutiona pescuitul de la noi din tara.....
5. Va las in tensiune, deoarece Andrei pregateste un articol foarte amplu despre aceasta expeditie minunata, articol care va va lasa cu gura cascata. Pe toti.Noi nici acum nu o putem inchide.... :oops:

PS. Multumim lui Costel Stanila, omul care ne-a ajutat teribil si a fost un adevarat manager al echipei. Fara el, locul 9 ar fi fost un vis...

PS 2 Despre organizare, nu se poate scrie in cuvinte .....Vom posta cateva poze care vor spune totul. Andrei a spus doar un cuvant : "RESPECT , SOUTH AFRICA !"

Tot respectul meu pentru tot ce ati facut.Asteptam cu nerabdare sa ne divulgati toate cele si cred ca va fi asa cum ai spus (gura cascata) :lol:

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Florentin Iuga scrie:Felicitari pentru efort baieti. Asta e. Africanii au avut o singura sansa si si-au fructificat-o. In alte tari, probabil ca si ei se simt asa cum s-au simtit "stranierii" pe teritoriul lor. Pentru ei, baltile noastre sunt exotice. Asta rezulta din clasamnetele de pana acum, asa ca nu aveti de ce sa fiti tristi. Mi-e ciuda doar de croati ca s-au clasat mai bine. Mi-ar fi placut sa-i vad cu capul mai plecat. Felicitari oricum, in special debutantilor.
florentin,
e foarte greu (spre imposibil) sa mai motivezi echipa atunci cand dupa 24 de ore de concurs se constata ca lupta pentru podium s-a incheiat.
in primul rand acesti baieti au fost in fiecare an in "carti" pana la final. sa nu uitam ca in 2006 in portugalia am terminat pe 4, dar un peste in plus ne-ar mai fi adus 2 medalii!
prin urmare, nu s-a mai gandit nimeni la croatia, sau la o clasare pe 5, 6 sau 7. pentru ca efortul era supraomenesc iar motivatia disparuse.
The One Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

@dan marinita

asa cum am scris si pe crap ro eu imi fac datoria si o sa prezint celor interesati in cele mai mici amanunte aceasta incredibila structura care este echipa africii de sud.(vreo 50 de persoane)
nu cred insa ca voi reusi sa schimb niste mentalitati romanesti potrivit carora "pescarul e pescar, intra in stand si daca e bun castiga sectorul"
vorbeam cu cineva inainte de plecare (nu dau nume, nu intentionez sa starnesc vreo polemica) care imi spunea ca 70 la suta e locul (grila de concurs).
spuneam si atunci si o repet: nu e asa!
indiferent ce grile ar fi avut africa, anglia si namibia, podiumul ar fi aratat la fel!
de fapt castigarea tuturor sectoarelor spune totul.
iar daca nu vom intelege foarte bine lucrul asta, podiumul va fi din ce in ce mai departe...
The One Team

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Bine v-am regasit si multumim pt. sustinere.
La acest campionat mondial s-a demonstrat ca pescuitul trebuie tratat ca un sport iar pscarii adevarati sportivi.
Fizic nici o echipa din Europa nu ar fi facut fata Africi de Sud.
Iar organizarea echipei in stand a fost impresionanta.
Fiecare miscare si asezarea echipamentului in stand au fost studiate pt. a obtine randament maxim.
Cum vi se pare ca o echipa formata din 2 pescari arunca O TONA de nada in apa si are timp si de pescuit si de cintar?
In timp ca ai nostri au fost ajutati de catre unul dintre noi care facea saculeti, Africa de Sud avea in spate o adevarata armata care robotea pt. cele 3 echipe.
La noi dupa calificari sunt numai circote si contestari, la ei echipele care au participat si nu s-au calificat au format acea armata din spatele lotului national care a pregatit si sustinut victoria finala.
In timp ce la noi anul acesta lotul national nu a mai beneficiat nici macar de taxa de inscriere, la ei s-a implicat ministerul sportului si statul.
Spre deosebire de ei, in fiecare an nada a fost asigurata de magazinul Senzor iar restul banilor cersiti.
Daca am fi stiut cu ce si ce cantitati impresionante de nada aveam nevaie nu aveam de unde scoate 6000-7000 de eura pt. a o asigura.
Imi aduc aminte ca acum 3 luni unii sustineau ca mai mult de 1.500 euro nu poti baga in nada iar deplasarea si participarea nu poate depasi 12.000euro.
La antrenamentele lotului pe pista de concurs nici nu ma pot gindi.
Daca prin europa mai faci fata stilul de pescuit fiind asemanator, pe alt continent cu heirup si din talent nu faci fata.
Daca in Romania echipa Senzor pare foarte bine organizata, acolo am invatat ce inseamna organizare si cum arata o echipa nationala.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Dan Marinita
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Marinita »

andrei vladeanu scrie:@dan marinita

asa cum am scris si pe crap ro eu imi fac datoria si o sa prezint celor interesati in cele mai mici amanunte aceasta incredibila structura care este echipa africii de sud.(vreo 50 de persoane)
nu cred insa ca voi reusi sa schimb niste mentalitati romanesti potrivit carora "pescarul e pescar, intra in stand si daca e bun castiga sectorul"
vorbeam cu cineva inainte de plecare (nu dau nume, nu intentionez sa starnesc vreo polemica) care imi spunea ca 70 la suta e locul (grila de concurs).
spuneam si atunci si o repet: nu e asa!
indiferent ce grile ar fi avut africa, anglia si namibia, podiumul ar fi aratat la fel!
de fapt castigarea tuturor sectoarelor spune totul.
iar daca nu vom intelege foarte bine lucrul asta, podiumul va fi din ce in ce mai departe...
@ Andrei vladeanu
Multumesc pentru raspuns si poate intr-un viitor apropiat echipa Romaniei va avea un lot mai mare si la fel de bine pregatit ca cel actual.Inca o data tot respectul meu.Dar nu ne uitati cu noutatile de la CM(ati promis) :lol:

albinabv

Mesaj de albinabv »

FELICITARI TUTUROR! SI NU UITATI 'UN SUT IN FUND ESTE UN PAS IN FATA'....POATE ACUM IN AL 12 CEAS REUSIM SA NE UNIM CU TOTII ,SA LASAM INVIDIA SI RAUTATEA ..............ALTE NATIUNI CONSTAT CA S-AU PUS CU ADEVARAT PE TREABA....................VA MULTUMESC

Roger

Mesaj de Roger »

cornel rosioru scrie: Daca in Romania echipa Senzor pare foarte bine organizata, acolo am invatat ce inseamna organizare si cum arata o echipa nationala.
Si totusi daca in cazul Angliei nu e nici o surpriza,Africa de sud si mai ales Namibia in anii trecuti nu au contat.Acolo sus era o Serbie,o Croatie,etc.O sa ne lamurim dupa ce vedem articolul lui Andrei.

@Andrei
Cine vine dupa voi,la nivel de echipa nationala,o ia de la zero sau crezi ca poate cumva obtine de la voi know how in tot ceea ce inseamna un campionat mondial?
Ma incearca o neagra presimtire si nu e in legatura cu disponibilitatea voastra.

HAI ROMANIA
Alexandru Marcu

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Bine v-ati intors sanatosi mai baieti si lasati ca avem timp sa vorbim toata iarna asta despre ce e de facut si ce invataminte ne veti spune din aceasta experienta INEDITA pentru totalitatea noastra a celorlati .

Felicitari pentru pionierat !!!! Unii dintre noi nici nu stiu unde vine Africa si voi ati fost acolo :lol: :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”