Da' n-auzi ca n-are peste... ce tot o tii atat?RSC scrie:Lacul e superb si e situat foarte aproape de Bucuresti! Standurile sunt excelent amenajate. Felicitari!

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Da' n-auzi ca n-are peste... ce tot o tii atat?RSC scrie:Lacul e superb si e situat foarte aproape de Bucuresti! Standurile sunt excelent amenajate. Felicitari!
E greu de inteles de ce lipsa trasaturilor inseamna ca in balta sunt pesti mari. N-ar putea insemna ca sunt putini si mici sau nu e peste deloc in balta?razvan u. scrie:E greu de inteles ca prinsul pe banda al pestilor de talie mica/medie intr-un bazin suprapopulat nu aduce satisfactii unui pescar?
E greu de inteles ca sunt pescarii care prefera sa prinda 1 crap de 20 kg(poate) in 3-4 zile decat sa prinda 100 de kilograme de crap cu o medie de 7/8 kg (poate) in 24 de ore?
Oamenii sunt diferiti. Pescarii la fel....
RSC,
LIKE!
Eu cred ca nu poate fi vorba de fel despre dispret fata de baltile cu mult peste, pe care, eu unul cel putin, m-am perfectionat (si sunt convins ca multi dintre noi am facut-o) si care sunt benefice intregului fenomen crapistic, ci, pur si simplu, de faptul ca, asa cum bine zicea Razvan, sunt pescari care cauta altceva, care, intr-un cuvant, evolueaza! Sunt de acord cu el, puneti-va intrebarea (si incercati sa raspundeti sincer la ea), ce v-ar bucura mai mult: un crap de 20 de kg prins in timpul unei partide pline de provocari, pe o balta "salbatica" de sute de ha gen Sarulesti, sau 30 de crapi prinsi pe banda rulanta in 24 de ore pe MV2, de exemplu!cei mai buni pescari evita cu dispret baltile cu mult peste si cauta provocari tot mai mari, balti cat mai pustii, unde sa dovedeasca ce pot
Ba da, ar putea insemna ce spui tu.Peleianu scrie:E greu de inteles de ce lipsa trasaturilor inseamna ca in balta sunt pesti mari. N-ar putea insemna ca sunt putini si mici sau nu e peste deloc in balta?razvan u. scrie:E greu de inteles ca prinsul pe banda al pestilor de talie mica/medie intr-un bazin suprapopulat nu aduce satisfactii unui pescar?
E greu de inteles ca sunt pescarii care prefera sa prinda 1 crap de 20 kg(poate) in 3-4 zile decat sa prinda 100 de kilograme de crap cu o medie de 7/8 kg (poate) in 24 de ore?
Oamenii sunt diferiti. Pescarii la fel....
RSC,
LIKE!
Ba da si, din pacate, nu sunt deloc putine cazurile cand, un pescar de genul asta, are "sansa" asta, crapul ala mare cautat in poate zile sau chiar saptamani intregi pe o balta noua, sa fie doar o himera. Da' eu zic ca e cu ata mai mult de apreciat acel pescar si efortul sau! Si nu e cazul la Varlaam.N-ar putea insemna ca sunt putini si mici sau nu e peste deloc in balta?
zic si eu, ca un pescar amator, care vrea sa afle de la cei mai experimentati:ionut72 scrie:Eu cred ca nu poate fi vorba de fel despre dispret fata de baltile cu mult peste, pe care, eu unul cel putin, m-am perfectionat (si sunt convins ca multi dintre noi am facut-o) si care sunt benefice intregului fenomen crapistic, ci, pur si simplu, de faptul ca, asa cum bine zicea Razvan, sunt pescari care cauta altceva, care, intr-un cuvant, evolueaza! Sunt de acord cu el, puneti-va intrebarea (si incercati sa raspundeti sincer la ea), ce v-ar bucura mai mult: un crap de 20 de kg prins in timpul unei partide pline de provocari, pe o balta "salbatica" de sute de ha gen Sarulesti, sau 30 de crapi prinsi pe banda rulanta in 24 de ore pe MV2, de exemplu!cei mai buni pescari evita cu dispret baltile cu mult peste si cauta provocari tot mai mari, balti cat mai pustii, unde sa dovedeasca ce pot
Uite aici un bun exemplu cred eu a ceea ce vreau sa spun:
http://carponline.ro/lacuri/sarulesti-88139
P.S. Vladut, exceptand ce-ti spun tie zilnic 90% dintre pescari, care ar fi raspunsul tau la intrebare?