Daca tot am ajuns aici vreau sa discutam sistemul de punctaj propus.
Am inteles ca se preia punctarea de la rapitor, adica : primele 15 echipe clasate intr-un concurs primesc puncte de la 15 la 1 in ordinea locului ocupat. Locul 1 -15pct. ,locul 2-14pct. ........locul 15-1pct. .Cine insumeaza cele mai multe puncte din 3 concursuri castiga.
La rapitor nu conteaza mai de loc cate barci sunt intr-un concurs. Ca sunt 3 sau 30 cam tot aia este. Va spun din experienta ca la rapitor "cand dai de el" (adica loc,naluca si ritm de purtare a acesteia) iei pestii "la rand" si pot sa fie in jurul tau 100 de barci. Vijelie poate sa confirme

La crap este radical schimbata problema. Una este sa pescuiesti cu cateva echipe pe o balta si alta este sa pescuiesti cu balta plina. Exemple sunt multe cu antrenamente pline de crap si la concurs ...surpriza,nu mai mananca ! De aici merg mai departe si spun : una este sa castigi un concurs cu 20 echipe si alta sa castigi un concurs cu 60 echipe.
Deaceea consider ca un sistem de punctaj gen "clasamentul adevarului" este mai la obiect in concursurile de crap. Adica trebuie raportat locul ocupat la nr. total de participanti din acel concurs. (nu este patentat asa ca nu pot sa cer bani pt. asta

P.S. Sistemul de punctare de la rapitor este mai avantajos pentru mine asa ca nu am sa insist pe aceasta idee...