Din concursuri adunate !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
alig854
Puncte: 0

Re: Din concursuri adunate !

Mesaj de alig854 »

petre iulian scrie:a doua competitie unde sa "invartit roata " o gasiti aici ... chiar daca am pescuit pe standuri opuse lupta a fost la fel de echilibrata cu rasturnari de situatii intre noi :wink:

clik http://www.crapmania.ro/forum/competiti ... 26599.html

Imi aduc bine aminte concursul mai sus mentionat, am fost vecinii din dreapta lui Iulica&CO.
Am vazut cum s-au descurcat baietii, cum aveau standul arnajat. Asa am "furat" si noi strategii, etc.

Din pacate noi nu am putut sa ne tinem la cantitatea pe care cei de la Green Lake au aruncat-o, dar am stat in spatele lor.

Felicitari Iulica pentru postari!
Radoi Mircea Alin. DICARP Fishing Team

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Corbu -Constanta /Campionat National ,cred ca 2013 ...

Tragem la sorti si eu cu Ghita Adrian cadem pe C-uri .

Ajungem pe stand si plecam pe-o strategie gandita de mine mult timp ... Punem doua lansete pe clips la 90 metrii si doua la 60 metrii + 8 rezerve la aceste distante + 2 lansete libere sa lansam cat vrem . Punem un marker la 80 metrii si unul la 50 metrii (masurat ) si incepem sa nadim pe markere consistent . Programul stabilit de nadire era simplu si anume : din 45 de minute in 45 minute nadeam cate-o borseta de aproximativ 2 kg si schimbam lansetele la fiecare jumatate de ora indiferent daca trage s-au nu :wink:
Practic mereu aveai ceva de facut ...si te tinea in `priza . Indiferent de ce se intampla nadeam si schimbam lansetele . Noaptea pentru ca-i mai greu de pescuit, pescuiam doi si numai ziua dormeam cate 4 ore de fiecare . Dupa 5 ore vine cantarul si noi nimic :shock: , mai vine inca un cantar dupa 5 ore si tot nimic :oops: .. restul prindeau dar noi nimic :? ...Ne vedem noi de strategia noastra si nadim consistent chiar daca nu aveam nici un tzac . Abia dupa 20 ore incepem si noi sa prindem dar cu cat trecea timpul cu atat prindeam mai mult . Ma uit pe clasament si vad ca locul 1 este la peste 200 kg fata de noi si noi eram clasati prin-tre ultimii :? . Mergem pe acees strategie de nadire si in ultimele 30 de ore incepem sa prindem asa de mult incat terminam la final pe locul 2 dar aproape de locul 1 ....

La final am cantarit nada si cum stiam cu ce avusesem in stand am stiut exact cate boiliesuri am nadit numai din cobra in 72 ore :!: FIX 118 KG .

Daca mai tinea concursul o zi cred ca terminam lejer pe locul 1 cu o diferenta mare ....

Am povestit aceasta intamplare sa vedeti ca se poate nadi suta de kg lejer daca-ti pui mintea :wink: Noi am nadit cred ca 30 kg numai boiliesuri de 18mm ..daca erau de 24 era mai mare cantitatea consumata . La CN 2014 am plecat pe aceeas strategie si a mers .... in 2015 s-a schimbat strategia pentru ca s-a modificat balta si am gresit (eu personal ) si am dus lotul nostru la pierzanie ... Se mai intampla :oops: . Am neglijat pestii de talie mica dar nici nu prea este punctul nostru forte sa pescuim pe `prafuri si ne-am `curatat singuri .Am incercat pe ``prafuri si-mi pare rau ca nu am pescuit numai la boliesuri ....macar pierdeam pe stilul cu,care-l stiam noi (la boiliesuri) .Asa am incercat sa pescuim si cu ceva care inca nu stim si ne scapa unele chichite care fac diferenta .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Din greseli invatam Iulian, banuiesc ca nu ai tinut markere alea doua tot concursu in apa ?:D

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Andrei91 scrie:Din greseli invatam Iulian, banuiesc ca nu ai tinut markere alea doua tot concursu in apa ?:D
----------
doar la inceput pana ne-am facut `mana :wink:

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Iulica,bag-o si p'aia cu boxele si cu laptopul pus pe repeat :lol: :D :lol:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Madalin Dirla scrie:Iulica,bag-o si p'aia cu boxele si cu laptopul pus pe repeat :lol: :D :lol:
-------
da uitasem :D Uit multe ....

Tot Corbu ....deja se chitise lumea ca noi nadim mult si prindem asa ca atunci cand ne puneam noi pe nadit din cobra incepeau si vecinii sa nadeasca (se intampla pe multe balti acest lucru ). Am stat noi si ne-am gandit :roll: si am inregistrat zgomotul facut de cobra cand nadesti bile de 24 mm si l-am pus pe `repet pe un stik si aveam un aparat care reda zgomotul cu volum foarte mare . Noaptea incepeam sa-i dam drumul si faceam pariuri intre noi cat dureaza sa inceapa vecinii sa nadeasca :lol: :lol: Toata noapte dadeam drumul la inregistrare cu mici intreruperi si ne amuzam pe seama asta .Inregistrarea era facuta `profi ca era redat si timpul in care trebuie sa-ti iei alte boiliesuri din galeata + sunetul aferent cand amesteci bilele in galeata .. Deja ne invatasem cu timpii de "nadire" si ziua incepusem sa ne facem ca nadim ...adica dadeam din cobra goala :lol: :lol: . A tinut mult smecheria si-am folosit mult acest sistem in care fortam vecinii sa nadesca dupa noi ....Ma si gandeam ce-or zice vecinii cand aud ca nadim in serii de juma de ora si repetam asta din la 10 minute ? Practic ,ca sa se tina dupa noi cu nadirea, trebuia cineva sa nadeasca in continuu fara sa oboseasca si sa aibe si cantitati mari de boilies ... :lol: :lol: . Si uite asa ramaneau vecinii fara boiliesuri daca incercau sa nadeasca dupa noi :lol: :lol:

Şulea Adrian

Mesaj de Şulea Adrian »

Va multumim ca ne impartisiti din experientele de-a lungul anilor Dl Petre Iulian.

Aveti un pont pt primavara? Gen cam ce nadire, moderata? Daca se poate pt mv2 :-) vreau sa o aborez pt prima oara in martie. Multumesc.

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Cu siguranta primavara devreme apetitul pestelui e scazut, in consecinta in functie de durata partidei, nadesti sau renunti la nadire si folosesti saculetul solubil, pungi solubile, bile solubile.

Şulea Adrian

Mesaj de Şulea Adrian »

Pt o partida de 48. Ma gadesc sa ma duc pe pontonul 1. Din ce am citit pe forum in special la cupa primaverii din ultimii ani acolo sau prins mai mereu cei mai multi pesti.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Şulea Adrian scrie:
Aveti un pont pt primavara? Gen cam ce nadire, moderata? Daca se poate pt mv2 :-) vreau sa o aborez pt prima oara in martie. Multumesc.
------
fara nadire ... doar pasta pe plumb striat ,carlige mici de 8 , bile mici de 10 manjite cu putina pasta si pop-up (fara bila ) de 8 , forfac scurt necamasuit (6-7 cm ) si matasos 12 lb :wink: Cam asta-i `treaba :wink: Ca nada (bile,pasta ) nu ma bag sa-ti spun ce firme ....din `diverse motive :D (astazi nu fac reclama )

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”