Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de gabi1 »

gor965 scrie:
jugarucristian scrie:........
Eram pe balta si avea cineva un set de lansete Sert, nu stiu modelul si dadea cu plumb de 120g.
Si i-am spus sa aiba grija sa nu le rupa cu plumbul ala si montura, iar el mi-a spus sa iau lanseta si sa dau de cate ori vreau si sa pun 5 lei la fiecare aruncare la care nu se rupe,...........
Sert-urile mai vechi au multa fibra de sticla in compozitie, sunt semiparabolice si extrem de greu de rupt. Iorgos pescuieste de peste 12 ani (de cand stiu eu) cu acelasi model de Sert Carpium Philippe Lagabbe (sunt bete progresive).
Unde mai pui că au și aprox.390g/buc. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Prima lanseta rupta de mine la o aruncare in forta a gost un Sert, acum vreo 5 ani..
Nu mai tin minte ce Sert era, dar era unul vernil inchis de 3.6m si 3 sau 3.5lbs.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

gor965
Moderator

Re:

Mesaj de gor965 »

osc1or scrie:Prima lanseta rupta de mine la o aruncare in forta a gost un Sert, acum vreo 5 ani..
Nu mai tin minte ce Sert era, dar era unul vernil inchis de 3.6m si 3 sau 3.5lbs.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Daca era cu verde deasupra si la baza mandrinei era un Karax, si la 3.60 cu 3 lbs, daca ai pus peste 100 gr, ai fortat prea tare! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Sibiu Casting Cup - 2017

Mesaj de Dan Mitranescu »

Brasoveanu scrie:Rămâne bătută în cuie ;) o sa fac un topic separat pe tema asta după ce vedem rezultatele ;)
Tine minte eu dau cu Velocity de 3 lbs și el da cu Classul amândoi cu plumb de 100 de grame și ca sa fim și mai corecți asupra realității după ce fac testul acesta o sa dau eu 5 aruncari cu Velocity și 5 cu Classul iar apoi Maxx tot 5 aruncari cu fiecare și facem tabelul rezultatelor ;) Cine are dreptate primește un suc ;)
Hai mai Cristi. Noi vorbim de lucruri strict fizice, eu spun sa facem un test lanseta moale vs. lanseta tare si plumb usor ( 100g ) , iar rezultatul fizic sa il punem aici , iar tu imi intinzi o capcana comerciala de parca m-am nascut astazi.
Daca vrei sa cred ca esti impartial comercial, atunci hai sa dai tu cu MTX11 3,5 lbs ( ca vorba aia, ai castigat cu el in Bulgaria categoria, in timp ce alte lansete se rupeau :wink: ) si sa dea Maxx cu XS1.
Plumb de 100g.
Nu cred ca iti convine, pentru ca indiferent de rezultatul fizic o sa se inteleaga si ca MTX11 arunca aproximativ la fel cu cea mai buna lanseta de la Shimano. :wink:
Atunci nu faci tu topic separat ca sa iasa in evidenta evenimentul, fac eu direct banner pe prima pagina cu rezultatele. :wink:

Daca vrei sa facem teste fizice, hai sa fim impartiali comercial si sa ne respectam inteligenta.
Daca in testele astea folosim si numele lansetelor , nu numai puterea cum era etic, hai sa echilibtram intr-un fel lucrurile sa nu aiba nimeni de pierdut.

Il rog pe George sa ne faca un topic separat cu mesajele astea, sa lasam aici topicul curat.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Va rugam sa lasati topicul curat ! ( :D )

Revenind.
Discutiile au continuat aici :
https://www.youtube.com/watch?v=9rzJQzq1y1Y
:D

Ady Toader

Mesaj de Ady Toader »

De unde a plecat subiectul topicului si unde s-a ajuns?!...S-a plecat de la detalierea celor intamplare in Turcia si s-a ajuns la MARKETING.
Vrem sau nu sa intelegem ,fara acest instrument nu putem excela in vanzari.
Nu stiu cat de mult conteaza ce scriu eu aici ,insa dupa ce am citit toate postarile mi-am dat seama ca nimeni nu a pomenit in toate sustinerile un criteriu important in achizitia unui produs si anume NEVOILE CLIENTULUI. Ar mai fi si altele cum ar fi buget , optiune sau oricare alte criterii personale.
Nu exista alegerea perfecta , ci conteaza cat de mult ne informam sau cat multe informatii primim sau avem sau cat de bine suntem CONSILIATI( aici depinde de vanzator - are sau nu targetul facut pe brand sau produs ) .

Craciun Fericit tuturor!

Mihalcea Cristian

Re: Sibiu Casting Cup - 2017

Mesaj de Mihalcea Cristian »

Pai mai Dane îți e teama de o lanseta de 3lbs versus un King size !? :) acum ce facem ne sucim!? :) facem test pe exact ceea ce ai spus tu ....Lasăm de o parte brandurile de data asta ;) uite ca sa fie cum îți place ție când punem tabelul cu rezultate nu specificam lansetele folosite ci doar 3 lbs versus king size , plumb de 100 grame...e ok asa !?
Apropo George Iorga îmi place cum gândești ;)
Mihalcea Cristian
"Invata sa lansezi 180 de metri pentru ca atunci cand va trebui sa pescuiesti la 150 iti va fi usor"
Nume utilizator schimbat din Brasoveanu

Mihalcea Cristian

Mesaj de Mihalcea Cristian »

Sert Carpium este într-adevăr geniala !Și eu am pescuit cu ele și sunt într-adevăr foarte rezistente. Exact cum s-a specificat aici fibra de sticla din componenta le da viata ;)
Avem și noi modele care le folosim în ziua de azi care au cu siguranță fibra de sticla în ele în procent destul de mare și se vede de la o posta ;) Prețul mai ales indica foarte bine acest aspect...cu siguranță însă dacă zici treaba asta o sa vina o remarca gen nu domnule e carbon din mașină de Formula 1 :))))

Pentru NeicuRobert
Nu îți pot da un răspuns exact pentru ca fiecare a folosit ce a crezut el pentru tehnica și echipamentul folosit.
Pot însă să îți dau doua răspunsuri reale.
Eu Velocity 3.5 lbs plumb de 110 grame
Ludmil Dimov Daiwa Cast Izm ( regina lansetelor de 3.5 lbs) plumb 109 grame
Gramajele sunt reale ;) ce îți mai pot spune este ca au fost și persoane care s-au dus pana în 116 grame.

Observi Dane paranteza !? Asta înseamnă să accepți realitatea ;)
Mihalcea Cristian
"Invata sa lansezi 180 de metri pentru ca atunci cand va trebui sa pescuiesti la 150 iti va fi usor"
Nume utilizator schimbat din Brasoveanu

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Sarbatori fericite tuturor!
Felicitari Cristi Mihalcea pentru performante si tot ce realizezi in casting! Referitor la concursul respectiv, Dan Mitranescu zice de cateva ori ca esti reprezentant Shimano, sau ca promovezi Shimano si nu ai negat. Este adevarat? Daca da, mai poti avea o parere 100% obiectiva despre brandul Shimano? Ai fost platit de Shimano sa promovezi Velocity in Turcia sau a fost o alegere benevola?
Despre MTX si Hakuyo eu personal nu am luat de bune parerile lui Mitranescu decat cand erau negative ( gen probleme cu mandrina exsistente in trecut, recomandari sa nu cumparam 11 sau 16 in dauna lu' 14 etc) si incerc sa-mi conturez o opinie din parerile celor neimplicati in comercializarea sau promovarea unui brand, daca nu am posibilitatea sa vad produsele "live".

Deocamdata singura observatie pe care o trag din tot topicul asta este urmatoarea
Mihalcea Cristian scrie: Mtx 14 arunca mai mult ca un Velocity însă doar în anumite mâini ;) ( repet nu se pot compara deoarece una este 3.5 lbs iar 14 este cred ca în realitate un 4 lbs judecând după plumbii folosiți ca sa o încarci) ( velocity este o lanseta parabolica pe când 14 este semirapida ) !!!

Class arunca mai bine ca Xs1 însă doar în anumite mâini;) ( Class este o lanseta rapida care o vad în categoria lansetele 3-5 Oz pe când Xs1 este un 3.75 lbs cu o acțiune semi rapida ) !!!
Cand mergem la pescuit, fie el si de placere, nu dam doi bani pe clasificarea lansetelor, ca e 3, 3.5 sau "king size". Important e sa ne facem treaba. Daca unul din cei mai buni (cel mai bun in opinia mea) aruncatori din lume, reprezentant Shimano sau nu, imi zice chestia asta pentru mine e suficient despre calitatea MTX. Si vorbesc doar despre cum arunca, pentru ca aici exceleaza Cristi Mihalcea. Daca parerea asta este dublata de atatia pescari, renumiti sau anonimi, ca pescuiesc cu ele si sunt excelente pentru mine imaginea este conturata si imi rezerv dreptul sa-l las pe Albert si compania sa aiba exclusivitatea pe lansetele scumpe, cu care nu are cum sa se compare vreodata MTX. Si apropo, nici macar nu pescuiesc cu MTX, pescuiesc cu Mad DFender, dar o voi face in mod sigur de la anu', pentru ca nu vreau sa dau 1100 de lei pe o nuia, cum zicea cineva mai devreme, cand pot sa dau 350 de lei, si sa aiba aceeasi valoare in mainile mele neantrenate.
Multumesc

malavita

Mesaj de malavita »

Puteti spune ce lungime a avut inaintasul si de care a fost?conic sau textil?
Uni spun ca ar fi recomandat ca tamburul sa aiba conicitatea inversa la umplere facilitand desfasurarea mai rapida,d-voastra cum ati folosit si ce recomandati?
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”