Am mai spus. Cine schimba lansete rupte "in garantie" o face pe criterii de marketing, pe prietenii sau pe aprecierea bunului simt.
Nu exista anvelopa care sa iasa pe piata si sa mergi cu ea la garantie "ca a explodat". Comerciantii stiu asta. Ori ai bagat 10 atmosfere in ea, ori ai dat in borduri. Altfel nu explodeaza, daca in fabrica se fac teste pana la 8 atmosfere. Tehnologia prezentului nu mai permite rebuturi.
Intr-un blank de lanseta de 2 lei pret de fabrica, nu se mai investeste in el, daca are defect de fabricatie. Este la mintea cocosului ca nu are rost sa mai bagi bani in el cu inele, mandrina, manopera, ambalare, transport, comerciant 1, comerciant 2, ...
Fabrica este constienta ca mai bine pierde ea 2 lei decat sa creeze probleme de imagine pe un intreg lant economic.
Totodata, tehnologia folosita la fabricarea lansetelor nu mai permite defecte de fabricatie.
Singurul lucru care se poate imputa comerciantilor este manipularea lansetelor. Greu de crezut ca oameni care lucreaza zilnic cu lansetele mai fac greseli, in comparatie cu multitudinea de greseli care poate sa apara in dreptul utilizatorului. Poate acesta este motivul pentru care articolul "lanseta" este pe departe cel mai des intalni la capitolul "garantii". Oare numai aici tehnologia sa fie atat de veche incat sa permita atatea "defecte de fabricatie" ....?
Ce ma surprinde dupa atatea idei in acest topic este altceva.
"Problema" este ca nu se acorda o garantie de la un importator, iar la produsul in sine, ca este o foaie de ceapa , nu face nimeni referire.
Cand pui mana pe un blank de lanseta si devine elastic in sectiune la apasarea cu degetele, pai atunci ala nu este "defect de fabricatie" , este numai o alegere proasta.
Cand iei 3 lbs si esti un aruncator bun, sau 3,5 lbs si esti printre primii aruncatori, pai atunci iar nu este "defect de fabricatie" si este tot o alegere proasta.
Nu vreau sa-mi intelegeti pozitia subiectiva. Tot ce vreau este sa indrept atentia catre greseli, nu spre cum se repara ele. Mai bine sa prevenim , decat sa alergam dupa garantii.