parere membru pelicanul despre APCR

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: parere membru pelicanul despre APCR

Mesaj de EX-UL »

@laurentiu

ma bucur ca in mare parte ne intelegem .

Spui ca pina acum ai participat la citeva editii de CN , fara a fi obligat sa faci parte dintr-o asociatie . Iti explic si de unde a venit aceasta idee si pe ce considerente se bazeaza :

1. Este adevarat ca de ceva vreme APCR ( in vechea forma de asociatie de persoane fizice ) organiza CN ? Eu zic ca DA
2. Este adevarat ca anul trecut s-au inregistrat citeva abateri grave la discipina , gestiunea si reprezentarea internationala urmare acesteii competitii ? Eu zic ca DA .
3. Cine a pus primul cazul Rosioru pe masa AGVPS ? Iti spun eu - dnii Victor Oana , Cornel Serbu si Florentin Iuga . Adica ne-am dus cu mizeria direct pe masa lor , doar asa , ca sa facem ce ? Sa-l param pe Rosioru .... :oops: Uite ce s-a obtinut si din punctul meu de vedere nu e rau si un pic de disciplina si rigoare in concursurile astea , macar la CN .
4. Ce a patit Rosioru din partea colegilor lui - suspendat pe 3 ani din orice competitie , si -a pierdut calitatile de membru fondator APCR si presedinte al acestei organizatii .
5. Ce a patit dl. Oana dupa cazul valiza din Franta ? Iti spun eu - si-a facut propria Liga .... , pentru ca pur si simplu era independent si nu cadea sub judecata nimanui , dupa cum singur a si afirmat ...

Acum iti explici de ca AGVPS -ul a luat in seama numai o propunere in care APCR trebuia sa devina o asociatie de cluburi si sa se afilieze la AGVPS ? Tocmai ca sa nu mai existe independenti pe balta , intr-un cadru sportiv , in care teoretic la inceputul concursului , toti cei inscrisi sa aiba aceleasi drepturi si acelasi obligatii . Sa stii ca daca Liga , castiga protocolul , conditiile erau la fel -afiliere la Liga sau direct la AGVPS . Adica regulile jocului sunt aceleasi si nu sunt interpretabile in functie de numele asociatiei care gestioneaza campionatul , la un moment dat .

Cristian Rudeanu

Mesaj de Cristian Rudeanu »

Val Pangica jr scrie:@laurentiu

Sa stii ca daca Liga , castiga protocolul , conditiile erau la fel -afiliere la Liga sau direct la AGVPS . Adica regulile jocului sunt aceleasi si nu sunt interpretabile in functie de numele asociatiei care gestioneaza campionatul , la un moment dat .
Acesta este cel mai solid argument, pe care l-am citit in toata aceasta perioada, in favoarea incetarii unui conflict absurd intre pescari.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Cristian Rudeanu scrie: ...in favoarea incetarii unui conflict absurd intre pescari.
Din pacate n-ai sa vezi... :evil:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Cristian Rudeanu

Mesaj de Cristian Rudeanu »

@ Vali Vesa

Dar pot sa sper ...

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

marin laurentiu scrie: 1. nu...exista precedentul CN 2009

2. DA,DIN MOMENTUL IN CARE VA EXISTA UN RASPUNS OFICIAL ,LA UN COMUNICAT OFICIAL

3. Au fost 3 propuneri"...variantele 1 si 3 au fostrespinse in unanimitate de voturi...
laurentiu, sau si alti pelicani,

in primul nu m-as fi apucat sa mai scriu pt ca ati ajuns la o concluzie ferma inca de pe la pagina 3. cu toate astea ati continuat sa mai scrieti de ati mai umplut nu stiu cate pagini. deci ceva ... nu se leaga.

inainte de a-mi spune o opinie, va intreb, cand spuneti apcr, ce aveti in minte, la ce va ganditi? care-i imaginea cea mai pregnanta? si ce v-a facut voua ca indivizi acest apcr?

1. inainte de precedentul 2009, ca momente de referinta, au mai existat 2008, 2005, 2004 si tot ce-a fost inainte de 2004. in 2004 precedentul spunea ca editia din acel an, de fapt prima de cn, ar fi trebuit organizata la un mod care acum v-ar face sa va tavaliti de ras. si 2005 a debutat furtunos, poate bazat in mare parte pe precedent. cand vorbim de un sistem competitional ajuns la abia a 6-7 a editie, precedentul e ultimul lucru dupa care m-as ghida. pt ca este clar un sistem in plina evolutie. in schimb accept faptul ca poate constitui un factor psihologic extrem de important.

tot aici pe forum radea un purtator de caciula de mine ca ne-a gasit pe noi standardizarea acestui sport. voi veniti si spuneti ca nici nu suntem federatie macar. e adevarat. dar putem macar incerca. daca ati fi fost prezenti la sedintele din 16 sau 30 ati fi avut o cu totul alta opinie. si ati fi sustinut aceleasi idei. atentie, nu victor oana trebuia sa reprezinte clubul. unul dintre voi, o minte fresh care nu e atat de tributara orgoliilor din trecut incat nu mai poate vedea in viitor.

2. daca te referi la comunicatul postat de victor oana, din pct meu de vedere, un comunicat oficial nu necesita niciun raspuns. l-ati postat cam neinspirat cred eu, nici unde trebuia si nici adresat cuiva. cuiva care are caderea sa va raspunda, ca asa fara adresa, v-a raspuns vladut primul :D
pe de alta parte, felul cum a fost postat si formulat ma face sa cred ca ati plecat din start de la premisa ca oricum nu veti primi un raspuns favorabil. ati facut-o ori de ochii lumii, ori ca sa va mai confirmati odata ca apcr sucks.

3. eu, daca ar fi sa votez intrarea pelicanul in cn, n-as face-o avand in minte disputele pe care le-am avut cu victor oana anul trecut, ar fi absurd, ci stangerea de mana si cateva vorbe schimbate cu barnea, cred, dupa tancabesti, sau sorin, dupa sacel. pt ca stiu ca alea sunt lucrurile care ne aproprie. ca altfel ciomege si injuraturi nu e musai sa-mi caut in competitiile din romania. se gasesc mult mai usor.
daca voi considerati ca aveti ceva cu ... alin rusu, prichici, vesa, sorin rudeanu, claudiu cozma ....etc ... atunci ati votat bine. daca nu, ati votat gresit.

toate bune,
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

constantin emilian

Mesaj de constantin emilian »

@Val

Mersi pentru aprecieri.
Am sa dau mai jos cateva raspunsuri care cred ca sunt unanime in cadrul clubului Pelicanul in momentul de fata:
Ia bagati un ochi la ce vreau sa le postez astora ca raspuns dar tare imi e ca ne ingroapa orice sansa de a mai participa la vreo calificare.

1. Esti de acord ca dreptul de reprezentare internationala ( recte inscrierea la CM FIPS / CIPS ) este detinut de AGVPS ?
Da

2. Esti de acord ca dat fiind conditiile concrete din ultimii 1-10 ani , AGVPS nu a organizat in adevaratul sens al cuvintului niste calificari , pina la semnarea primului protocol cu APCR ( in fosta ei structura organizatorica ) ? Stii ca totul se facea pe baza de buget / pescar ..... Aici vreau sa scot in evidenta traditia si rezultatele astea care ne-au dus la locul 3 mondial la medalii la CM in cca 6 ani !
Absolut da.

3. Esti de acord ca AGVPS are calitatea de a oferi membrilor ei si celor asimilati prin protocoale , pina la afiliere , sansa de a ii inscrie intr-un turneu international , in baza unor conditii pe care singur si le aleg ? Esti de acord ca AGVPS poate hotari care este acea entitate juridica careia ii poate desemna organizarea , pe criterii si considerente proprii ?
Atat timp cat acest protocol este aprobat si semnat de consiliul director AGVPS si presedintele AGVPS atunci da

4+5 Nu. De ce?

Pentru ca acest “fenomen” are loc doar in niste imprejurari putin fortate de lipsa existentei unei forme juridice care ar uni toate – repet TOATE – ligile, asociatiile si cluburile sub aceasi umbrella.
Ce face APCR este un prim pas. In momentul in care vor aparea mai multe ligi de pescuit la crap, problema se va pune altfel.
Deocamdata sunt sau nu sunt: APCR si LRC.
Exemple organizatorice putem lua si din alte tari cu un istoric competitional mult mai amplu. Si cred ca am putea lovi un pic mai sus ca sa nu ne taram opshpe’ ani prin toata mocirla istoriei. Am putea face un step forward in aceasta privinta. Probabil cu timpul numarul cluburilor affiliate APCR se va mari sau micsora, identic valabil si pentru LRC. Sub aceste auspicii avem doua tabere care pot fi adverse (la modul certuri) sau adversare (la modul competitional) Ei, acesta e un lucru frumos, acesta este un viitor evolutiv.Dupa aceea vine 3, 4, 5…

Faptul ca atragem acum tot in APCR inseamna MONOPOL in momentul de fata. Ei bine si mie mi-ar placea sa am monopol pe piata de print de exemplu. Sa am vreo 150 ha de masini Heidelberg astfel pana si presedintele romaniei sa-si printeze servetele violet la compania mea. Insa monopol nu inseamna bine. Ca si in politica, ca si in :D fotbal…ca peste tot.

Ceea ce face APCR este foarte de apreciat. La fel ceea ce face si tabara celalata. Ma refer aici la partea constructiva.
Ca niste rivalitati si probleme personale s-au amestecat in toate acest tavaluc pescaresc nu au facut decat rau unora iar altora bine.
Asa cum bine a punctat Balaurul, exista si un precedent in ceea ce priveste INDEPENDENTA.

6. Esti de acord cu faptul ca Victor Oana a manipulat permanent opinia publica si in primul rind pe voi , membrii clubului Pelicanul , prin tot soiul de afirmatii - gen "filmuletz trucat" , infiintarea Ligii , confruntari la AGVPS si dezinformarea voastra fatisa , postarile de la Liga , desfintarea practic a numelui meu si a credibilitatii mele si nu numai , depunere de memoriu , samd , samd . Puteti sa il intrebati ce a obtinut cu aceste lucruri ?

Habar nu am cat de mult a manipulat sau nu. De obicei nu prea accept multe chestii in viata asta.
Cat despre desfiintarea numelui tau si chestiile ce au urmat nu pot decat sa iti spun ca sincer imi pare rau personal.
Lucrurile pot fi mult mai usor de abordat sin punctul meu de vedere…ca sa-l citez pe nenea Panait Emilian :D :D :D discutiile cu character “frivial” au ca baza vechi probleme personale, nepotriviri de character and so forth.
Nu stiu daca a obtinut ceva deocamdata…

7. Cu ce va ajuta pe voi ca pescari , cu cotizatiile la zi la Pelicanul , faptul ca va aflati in aceasta situatie ?

Am doua variante de raspuns:
1 In conditiile in care dorim sa participam la CN cu nimic.
2 In cazul in care nu participam e clar, tot cu nimic.
De altfel, motivul pentru care nu vrem sa ne inscriem in APCR este ca nu ne ajuta cu nimic.
Odata ce acceptam 99% din sistemul propus de APCR, sistem la care nu am participat active – propuneri, elaborari etc…de ce sa trebuiasca sa aderam la APCR?
Zi-mi si mie cateva motive bun intemeiate pentru care daca clubul Pelicanul ar adera la APCR noi am avea numai de castigat.
Unii dintre voi percep aceasta neaderare a clubului nostru ca pe o desconsiderare a APCR. Nimic mai fals! Chiar apreciem si vedem perspective la sistemul de calificare propus pt 2010.
Rolul APCR, atata timp cat are delegarea AGVPS, este de a stabili formule viabile pt calificari, cu tot ce tine de acest lucru: nr etape, balti, taxe samd. Al nostru se rezuma la a participa, in caz ca ne convine sistemul. O aderare a clubului Pelicanul la APCR o consideram necesara doar in ipoteza in care am dori sa participam activ la elaboarea si organizarea CN. Lucru care momentan nu ne intereseaza.

8. Cititi acum , la rece , postarile facute in ultimele 2 luni de APCR si la Liga ( va dau eu bibliografie daca doriti ) si va lamuriti de ce va aflati in aceasta situatie . Ati incercat acest lucru ?
Again, postarile si certurile purtate pe seama CN-ului, unele discutii duse la extreme…nu sunt un temei pentru membrii Pelicanul si nu pot fi considerate ca baza la tot ce s-a intamplat.

8. Nu cumva v-ati pus sperantele numai in afirmatiile unui singure persoane si nu ati cautat sa incercat sa aflati si voi direct adevarul , sau sa faceti un lobby asa cum faceti acum pe linga APCR SI pe linga persoana care v-a purtat "interesul" in toate aceste luni de zile de iarna ? Realitatea este una singura .... si poate v-a fost explicata altfel decit este ea .

Aici cred ca a raspuns Balaurul foarte concret si correct.
"Everything you can imagine is real"
Canalul Coledoc, Sat Duoden.

constantin emilian

Mesaj de constantin emilian »

mirceaef scrie:
laurentiu, sau si alti pelicani,

in primul nu m-as fi apucat sa mai scriu pt ca ati ajuns la o concluzie ferma inca de pe la pagina 3. cu toate astea ati continuat sa mai scrieti de ati mai umplut nu stiu cate pagini. deci ceva ... nu se leaga.

inainte de a-mi spune o opinie, va intreb, cand spuneti apcr, ce aveti in minte, la ce va ganditi? care-i imaginea cea mai pregnanta? si ce v-a facut voua ca indivizi acest apcr?
Imaginea cea mai pregnanta este cea a unei asociatii pescaresti cu multa activitate in domeniul pescuitului crapului.
APCR si existenta ei ca asociatie nu ne-a facut absolut nimic.

1. inainte de precedentul 2009, ca momente de referinta, au mai existat 2008, 2005, 2004 si tot ce-a fost inainte de 2004. in 2004 precedentul spunea ca editia din acel an, de fapt prima de cn, ar fi trebuit organizata la un mod care acum v-ar face sa va tavaliti de ras. si 2005 a debutat furtunos, poate bazat in mare parte pe precedent. cand vorbim de un sistem competitional ajuns la abia a 6-7 a editie, precedentul e ultimul lucru dupa care m-as ghida. pt ca este clar un sistem in plina evolutie. in schimb accept faptul ca poate constitui un factor psihologic extrem de important.

Tocmai acest lucru afirmam si noi. Precum am spus mai sus, monopolul sucks nu APCR. Nu am absolut nimic impotriva nimanui pe lumea asta. Faptul ca APCR a luat taurul de coarne e bine. Ceea ce frapeaza este obligativitatea aderarii. Mi se pare totusi un pic cam deplasata ideea de a fi obligat sa si comand de mancare la un restaurant unde vin sa beau o cafea.
Apoi' de, beau o cafea, o sticla de vin ca omul si poate si mananc. Daca imi spui de la inceput ca trebuie sa comand de mancare ca sa pot sta la masa cu prietenii mei ai pierdut din start.

2. ati facut-o ori de ochii lumii, ori ca sa va mai confirmati odata ca apcr sucks.

De cate ori ne vezi pe noi cei de la Pelicanul postand aiurea in tramvai - exclus cazurile de genul Panait Emilian...no really, cred ca suntem destul de dezghetzati sa intelegem ca treaba este groasa. Asa ca, nu am posta decat pentru un singur motiv, pentru a participa la CN. De la mine personal nu ai sa vezi astfel de afirmatii ever.

toate bune,
"Everything you can imagine is real"
Canalul Coledoc, Sat Duoden.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

exemplul cu monopolul de pe piata de print nu e bun.
in orice activitate sportiva, intrecere, prinsoare, etc, participantii (persoane, grupari, aociatii, cluburi) sunt afiliate la la un for tutelar (federatie, asociatie, liga, etc). altfel nu se poate.

costica, ia incearca sa bagi clubul pelicanul in cn de spinning. nici acolo nu ai sa poti fara afiliere.
The One Team

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Costica

dragul meu - hai sa-ti explic monopolul asta , ca ne invartim pe linga el si nu punem degetul pe rana niciodata . Monopolul nu este al APCR ci este al AGVPS . Din acest motiv si Liga si APCR s-au dus cu proiectele exact la AGVPS si nu la Ministerul Sportului ...
Romania nu are o federatie sportiva de pescuit sportiv ci , din motive istorice , are o institutie publica , de interes national , care se ocupa de acest segment , avind rolul unei federatii , fiind recunoscuta la CIPS / FIPS exact cu acelasi statut sportiv ca orice federatie din vestul Europei . Statutul AGVPS in aceasta ecuatie este clar si daca nu ma credeti pe cuvint , intrebati pe la Ministerul Sportului , ANS , sau mai stiu eu pe unde .....
Ceea ce nu are AGVPS in structura proprie , nu are organigrama unei federatii - adica structura organizatorica si personalul angajat in numar atit de mare , pentru a crea un sistem competitional , la crap cit si la alte ramuri sportive alwe pescuitului ( stationar , rapitori , samd ) . Exista in schimb la AGVPS o comisie de competitii pentru pescuitul sportiv !
Din aceste motive si pentru a-si exprima corect si in conditii profesionale prerogativa INDUBITABILA de federatie , AGVPS colaboreaza cu alte institutii , persoane juridice , gen Liga de spinning , APCR , samd - care asigura de ceva vreme managementul sportiv al acestui fenomen , in mod civic , fara pretentii materiale . Practic AGVPS asigura legalitatea fenomenului si cesioneaza efectiv organizarea .

So , daca vedem AGVPS-ul ca o federatie si APCR-ul ca o asociatie de management sportiv in pescuitul la crap , care urmeaza a fi afiliata la AGVPS , vedem lucrurile mai clar , si nu mai stiu daca acest monopol isi mai justifica afirmarea publica . Pur si simplu este o conditie necesara pentru a participa la competitie , la fel ca in toate domeniile sportive .

Revenim iarasi la independenta . In termeni sportivi independenta ( adica neafilierea ) nu poate exista ..... la nici o competitie , de orice fel , din orice sport . Pentru pescuitul recreativ , este perfect valabila .

Orice alta parare contrara se lega de forma problemei ( specifica tarii noastre - ca multe altele mioritice ) si nu de fondul acesteia , ceea ce ne duce si ne impinge in discutii sterile si inutile . Eu zic ca putem fi deschisi la minte sa discutam fondul si nu forma specifica .

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Daca Agvps este federatie ,de ce nu ne putem afilia la Agvps si trebuie sa ne afiliem la apcr :!: Aqvila este o asociatie afiliata la federatie [AGVPS]Si totusi nu este primita la competitie de catre o viitoare afiliata [APCR] :!: :!: de ce oare :idea:
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”