Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Eu imi adaptez rigurile si lungimea lor in functie de substratul pe care pescuiesc si de stilul in care pescuiesc.cipica scrie:Cred ca la fel de interesant de discutat este si despre lungimea monturilor folosite.
Ce pareri aveti?
Ca sa dai cu saculeti la distanta cat mai mare trebuie ca saculetul sa fie foarte mic, sa infigi acul la partea lui inferioara, si sa faci o bucla inversa din firul rigului pe nodul superior al saculetuluiflorinalin scrie:eu as propune sa spuneti fiecare ce montura folositi in cazul in care folositi sac PVA si vreti sa dati la distanta cat mai mare
nu pre inteleg ce are firul rigid cu substratul ???radu_popeanu scrie:Eu imi adaptez rigurile si lungimea lor in functie de substratul pe care pescuiesc si de stilul in care pescuiesc.cipica scrie:Cred ca la fel de interesant de discutat este si despre lungimea monturilor folosite.
Ce pareri aveti?
Plantat, in general folosesc riguri mai lungi (25-30 cm) si incerc sa asez si sa intind rigul pe substrat. De asemenea, pe substrat malos pescuiesc cu riguri lungi. Plantat, intotdeauna folosesc fire moi, matasoase, indiferent de substrat. Pescuind lansat din mana, scurtez lungimea rigului (15-20 cm), pe substrat tare folosesc riguri combi, facute din amnesia si un fir moale sau fire moi (depinde de inspiratie), iar pe substrat malos, rigul e facut din fire moi. Cu momitoare, rigul e scurt, facut din fir moale. In general, nu ma prea abat de la ce am scris mai sus.
Pai n-are nimic Cornele, da' daca asa s-a obisnuit omul!nu pre inteleg ce are firul rigid cu substratul ???
Pai, pentru mine cel putin, e in felul urmator: pescuind lansat din mana si daca substratul este tare, prefer riguri stiff sau combi, ca sa evit cat pot de mult ca montura sa se incurce in lanseu si sa am o prezentare cat mai buna. Pe substrat malos, nu folosesc monturi rigide, tocmai din caza ca risc sa am o prezentare defectuoasa, existand riscul ca rigul sa se afunde usor in mal si sa nu fie lipit de substrat E o abordare personala care pentru mine a functionat!cornelserbu scrie:nu pre inteleg ce are firul rigid cu substratul ???radu_popeanu scrie:Eu imi adaptez rigurile si lungimea lor in functie de substratul pe care pescuiesc si de stilul in care pescuiesc.cipica scrie:Cred ca la fel de interesant de discutat este si despre lungimea monturilor folosite.
Ce pareri aveti?
Plantat, in general folosesc riguri mai lungi (25-30 cm) si incerc sa asez si sa intind rigul pe substrat. De asemenea, pe substrat malos pescuiesc cu riguri lungi. Plantat, intotdeauna folosesc fire moi, matasoase, indiferent de substrat. Pescuind lansat din mana, scurtez lungimea rigului (15-20 cm), pe substrat tare folosesc riguri combi, facute din amnesia si un fir moale sau fire moi (depinde de inspiratie), iar pe substrat malos, rigul e facut din fire moi. Cu momitoare, rigul e scurt, facut din fir moale. In general, nu ma prea abat de la ce am scris mai sus.
Ce montura folosesti pe substrat malos, cand trebuie sa pescuiesti la distante extreme? dupa peste mare? aruncat din mana?[/quote][/quote]osc1or scrie:[quote="radu_popeanu]
Pe substrat malos, nu folosesc monturi rigide, tocmai din caza ca risc sa am o prezentare defectuoasa, existand riscul ca rigul sa se afunde usor in mal si sa nu fie lipit de substrat E o abordare personala care pentru mine a functionat!
[/quote]radu_popeanu scrie:Ce montura folosesti pe substrat malos, cand trebuie sa pescuiesti la distante extreme? dupa peste mare? aruncat din mana?osc1or scrie:[quote="radu_popeanu]
Pe substrat malos, nu folosesc monturi rigide, tocmai din caza ca risc sa am o prezentare defectuoasa, existand riscul ca rigul sa se afunde usor in mal si sa nu fie lipit de substrat E o abordare personala care pentru mine a functionat!