Desfasurare Cupa Iernii 2013

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Desfasurare Cupa Iernii 2013

Mesaj de Dan Mitranescu »

zfcristian scrie:
Dan Mitranescu scrie:Nu se intelege .
Nu se fura nimic ! Nu se face nimic impotriva regulamentului !

Regulamentul favorizeaza blaturile datorita sistemului pe puncte si a clasamentului de "calitate" care are diferente foarte mici si cu un singur peste poti sa te joci cu clasamentul , daca il "scapi'' sau nu . Sa prinzi cantitate ca sa il incurci pe unul de la varf este ceva mai greu si nu ai cum , dar sa te afli pe un loc cu pesti mari si sa prinzi cativa ( sau nu ) este destul de usor .
Asta se discuta .
Exemplele de non-combat nu sunt acuzatii de frauda ( si nici nu se pot proba ) ! Sunt lucruri care nu fac bine competitiei in sine . Incercam numai sa le remediem prin regulament.
Cum nu e frauda ?!?!?
Vezi ca sunt N prevederi ale Codului Penal care au formulari gen " ACTIUNEA DE A FACE SAU DE A NU FACE CEVA...."

De ce te mai duci la concurs daca te duci sa pescuiesti la sto ?!?!? Pentru cateva kg de bile care o sa le primesti pe viitor ?!?!

Dar cand unul nadeste in nestire eventual cu bulgari sau spombul langa cineva care se bate la podium cum se numeste ?!?!? Non combat sau cum ?!?!?
Eu stiu asta si o spun de 4 ani !!!
Nu se poate proba insa asa ca nu se pot aduce acuzatii. Totusi se face pe fata , pe fata .
Tot ce se poate face este sa se reduca posibilitatile de fraudare.
La acest moment ultimul clasat in concurs poate sa decida clasamentul la varf. Toata lumea poate sa influenteze clasamentul. Zeci de variante . Zeci de variante de a se gresi sutele calculele .
Si asta pentru ce ? Pentru ca inca unii cred ca stiu ei sa prinda pesti mari ... Sau poate asta este masca la tot ce am scris anterior ! :wink:

Iacob Cristian

Mesaj de Iacob Cristian »

Sau se pot organiza cateva concursuri "pilot" , in care se vor plati: taxa baltii,arbitrii,logistica si cupele.
In acest fel va disparea tentatia banului ca si premiu,taxele de intrare in concursuri vor fi mai mici ,vor aparea concurenti noi ,dornici sa isi incerce fortele cu cei consacrati.
In acest moment sa zicem,o echipa de debutanti nu are curajul de a se apropia de un concurs ,la urma urmei dc sa participi daca pleci clar dezavantajat.(vin loturi de 2-3 echipe de la cluburi si se ajuta unele pe altele,se cara tone de nada ...... se transporta peste intre standuri)
La baza, toti am inceput sa pescuim din placere,pe parcurs competitiile au facut sa dispara aceasta placere si sa fie inlocuita cu inversunarea de a lua un premiu(de cele mai multe ori consistent).

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Nu exista concurs fara motivatie .
Daca va uitati la concursurile cu premii mici sau deloc participa mai mult anonimi .
Nu uitati discutiile din vara referitoare la mega concursul din Serbia sau unde a fost in care multi au mers cu sacul ca la pomul laudat, pana la urma a fost teapa dar asta e .

Pe de alta parte multi sunt "cotizanti " si pana se prind ei ca nu e totul in regula merg cu incredere apoi incep sa faca jocuri neortodoxe din motive obiective, subiective sau mai stiu eu de ce , vezi capra vecinului .

Cred ca ar trebui incercat ceva gen factor de multiplicare sau de handicap si se merge pe cantitate .
Ca un exemplu: la concursurile columbofile dintr-un oras gem Bucuresti sa zicem unul sta in Chitila si unu sta pe Giurgiului , porumbeii sunt eliberati din acelasi punct .
Se ia ca distanta de baza distanta dintre punctul de eliberare si centrul Bucurestiului .
Cel care sta mai aproape are un factor de handicap iar cel care sta mai departe un factor de multiplicare .
Extrapoland la pescuit astfel ala cu handicap caruia i se scade % din cantitate va dori sa prinda cat mai mult peste iar ala care are factor de multiplicare la randul lui va dori sa prinda cat mai mult peste .

equinox

Mesaj de equinox »

Vad ca incet- incet se da arama pe fata referitor la concursurile crapiste de pe la noi,mai ales alea pe bani multi.Hotii,smenuri,dat la gioale,noncombaturi..ma rog...distractie.Asa cum spunea Caragiale..."o tara vesela,plina de umor".
Particip si eu de cativa ani la concursuri.Am fost si la d-alea pe bani multi si cu bani putini sau deloc.Sincer,eu m-am simtit mult mai confortabil la alea cu bani putini sau deloc..parca era alta atmosfera...chit ca nu participau asa zisele "nume grele"..... sau poate ca tocmai d-aia.Veneau oamenii la concurs cu un gen de evlavie..ca la biserica... nu ca la carciuma,cum fac unii.Si daca nu se prindea peste asa cum visau unii ca prind ,aruncau cu noroi ..gen hotul trist Radu Androne ..mare campion si recordman pe Moara Vlasiei.
De unde pleaca toate?DE LA BANI!
Mai intai s-a interzis momeala vie ca deh..elitistii pescari de crap nu se pot murdari folosind banalii viermusi sau prozaica rama.Pescarii de stationar pot si credeti-ma ca sunt superpescari.De Matty ati auzit?Dar trebuia sa dam ca prostii milioane si milioane pe tot felul de nade si bile ...de la cam aceeasi baieti ....ca sa demonstram ce....ca unii pescari sunt mai buni ca altii?In sistemul actual nu mai poti patrunde daca nu esti in stare sa dai o suma echivalenta a 2 salarii medii pe economie sa poti participa la un concurs mediu.Asa largim baza de selectie?De unde sa vina sange proaspat si...culmea ..sa inceapa sa cumpere ..da la aceeasi baieti!De nicaieri!Nu vedeti ca ..in general...la concursurile cu taxa peste o anumita valoare sunt aceeasi actori?Departe de mine gandul sa minimalizez meritele lor.Sunt pescari foarte buni si sunt onorat sa pescuiesc alaturi de ei.
Rezolvarea e simpla.Concursuri fara schimbare de locuri,limitata cantitatea de nada(isi mai permite cineva sa dea cu spombu' daca nu mai are sanse ,numai sa-l caroteze pe vecin?),limitate numarul de standuri unde este cazul,interzisa cu desavarsire circulatia cu masina pe timpul concursului indiferent ca esti musafir sau concurent(se evita popularile cu crap din timpul concursului :wink: ),calitate +cantitate(calitatea-un rau necesar echilibrarii anumitor piste),premii mici si dese.
Pentru mine personal pescuitul de competitie a devenit ca si pescuitul....un drog....nu ma pot lasa.Voi concura in continuare cinstit ......si daca va fi sa mai si castig...cu atat mai bine.Sper ca organizatorii de concursuri sa plece urechea sa nu fim nevoiti sa mergem prin Ungaria sau aiurea sa concuram.Toate cele bune!
Gelu....pescuim si noi?!!

Neacsu Mircea

Mesaj de Neacsu Mircea »

[quote="equinox"]Vad ca incet- incet se da arama pe fata referitor la concursurile crapiste de pe la noi,mai ales alea pe bani multi.Hotii,smenuri,dat la gioale,noncombaturi..ma rog...distractie.Asa cum spunea Caragiale..."o tara vesela,plina de umor".
Particip si eu de cativa ani la concursuri.Am fost si la d-alea pe bani multi si cu bani putini sau deloc.Sincer,eu m-am simtit mult mai confortabil la alea cu bani putini sau deloc..parca era alta atmosfera...chit ca nu participau asa zisele "nume grele"..... sau poate ca tocmai d-aia.Veneau oamenii la concurs cu un gen de evlavie..ca la biserica... nu ca la carciuma,cum fac unii.Si daca nu se prindea peste asa cum visau unii ca prind ,aruncau cu noroi ..gen hotul trist Radu Androne ..mare campion si recordman pe Moara Vlasiei.
De unde pleaca toate?DE LA BANI!
Mai intai s-a interzis momeala vie ca deh..elitistii pescari de crap nu se pot murdari folosind banalii viermusi sau prozaica rama.Pescarii de stationar pot si credeti-ma ca sunt superpescari.De Matty ati auzit?Dar trebuia sa dam ca prostii milioane si milioane pe tot felul de nade si bile ...de la cam aceeasi baieti ....ca sa demonstram ce....ca unii pescari sunt mai buni ca altii?In sistemul actual nu mai poti patrunde daca nu esti in stare sa dai o suma echivalenta a 2 salarii medii pe economie sa poti participa la un concurs mediu.Asa largim baza de selectie?De unde sa vina sange proaspat si...culmea ..sa inceapa sa cumpere ..da la aceeasi baieti!De nicaieri!Nu vedeti ca ..in general...la concursurile cu taxa peste o anumita valoare sunt aceeasi actori?Departe de mine gandul sa minimalizez meritele lor.Sunt pescari foarte buni si sunt onorat sa pescuiesc alaturi de ei.
Rezolvarea e simpla.Concursuri fara schimbare de locuri,limitata cantitatea de nada(isi mai permite cineva sa dea cu spombu' daca nu mai are sanse ,numai sa-l caroteze pe vecin?),limitate numarul de standuri unde este cazul,interzisa cu desavarsire circulatia cu masina pe timpul concursului indiferent ca esti musafir sau concurent(se evita popularile cu crap din timpul concursului :wink: ),calitate +cantitate(calitatea-un rau necesar echilibrarii anumitor piste),premii mici si dese.
Pentru mine personal pescuitul de competitie a devenit ca si pescuitul....un drog....nu ma pot lasa.Voi concura in continuare cinstit ......si daca va fi sa mai si castig...cu atat mai bine.Sper ca organizatorii de concursuri sa plece urechea sa nu fim nevoiti sa mergem prin Ungaria sau aiurea sa concuram.Toate cele bune![/quot

IN SPORT exista LIGA 1 - LIGA 2 -s.a.m.d, tu decizi unde vrei sa joci in functie de timp si disponibilitate
Vice Campion National 2014

loco

Mesaj de loco »

Nu-mi ramane decat la concursul din primavara sa inscriu mai multi prieteni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rezerv 4-5 locuri :mrgreen:

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

equinox scrie: Mai intai s-a interzis momeala vie ca deh..elitistii pescari de crap nu se pot murdari folosind banalii viermusi sau prozaica rama.!
momeala vie s-a scos in '99, atunci cand CIPS a organizat primul campionat mondial de pescuit la crap si a publicat regulamentul acestei discipline, derivata din stationar, acolo unde si crapul puncteaza.

cips a mai zis:

- fara pluta
- plumb de min. 50 grame
- fir de par
- limita la 2000 de grame, iar ulterior 1500.

de ce?

pentru ca altfel ar fi tot pescuit stationar.
The One Team

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am citit cu mare atentie postarile voastre. Si am hotarat ca urmatoarea editie Cupa Primaverii ed. a VIII-a , sa fie total speciala....
O voi posta in curand, cei care vor premii mari vor mai trebui sa astepte... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

IN SPORT exista LIGA 1 - LIGA 2 -s.a.m.d, tu decizi unde vrei sa joci in functie de timp si disponibilitate
" Scopul scuza mijloacele", asa au aparut tata Jean & Co (Coperativa). :idea:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

robert_anisoiu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de robert_anisoiu »

Neacsu Mircea scrie: IN SPORT exista LIGA 1 - LIGA 2 -s.a.m.d, tu decizi unde vrei sa joci in functie de timp si disponibilitate
Unde vrei sa joci, adevarat, nu unde, prin manevre si smenuri, sa fii spectator platitor intr-un spectacol in care ar trebui sa fii actor.

Ori dupa cele spuse in atatea pagini, ce se deduce: joci au ba?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”