Dan Mitranescu scrie:cornelserbu scrie:
@ Dan
e normal ca, castigatorul baltii sa ia un bonus si la punctele din clasamentul tau...trebuie bine de tot elaborata chestia asta, dar nu-i deloc imposibil de facut.
Am tot gandit aceasta problema in discutiile cu Andrei. Nu gasesc o solutie multumitoare din acest punct de vedere. Am luat in calcul foarte multe situatii si concluzia mea este alta.
Oare castigatorii concursurilor fara sectoare nu sunt dezavantajati ?
Oare castigatorii sectoarelor care nu iau generalul nu sunt dezavantajati?
Si asta pentru ce ? Ca nu au avut norocul sa cada pe un loc bun intr-un sector cu valoare ?
Sper ca daca rezolvam problema asta cu castigatorii de sectoare ,care oricum obtin cel mai bun punctaj si fara bonusuri, putem sa mergem mai departe.
Singura mea solutie ramane
raportul dintre pestele prins de concurent si totalul de peste prins de toate echipele din concurs. Este singura valoare reala care poate sa fie luata in calcul si care da un avantaj celor care se detaseaza in concursuri, fie ele cu unul sau mai multe sectoare.
te cam contrazici singur.
intai spui ca sunt dezavantajati castigatorii sectoarelor care au avut ghinionul sa nu cada intr-un sector unde sa ia si generalul.
pe urma zici ca singura solutie ramane raportul dintre pestele prins de concurent si totalul baltii!?!
in fine.
eu nu sunt de acord cu val, care militeaza pentru clasificarea concursurilor drept importante si mai putin importante.
cred ca singurul criteriu de care trebuie tinut cont ar trebui sa fie numarul participantilor!
castigatorii (sau primii clasati) ai concursurilor fara sectoare NU, nu sunt devantajati! pentru ca puncteaza cu 1/56 ( 2/56, 3/56, etc)
un 3/56 este acelasi lucru cu castigarea a doua sectoare de 9 echipe ( sau castigarea unui concurs mic, de 18 echipe)!!! si e normal sa fie asa!
mai ganditi-va, dar eu zic ca cel mai bine ar fi ca dupa fiecare concurs individual ( nu cred ca cele pe loturi mari pot fi introduse aici) sa se intocmeasca clasamentul general, dupa algoritmul CIPS (care este cel mai corect, este totusi criteriu de acordare a medaliilor mondiale la individual)
pe urma, singurul lucru care mai trebuie facut este raportarea la numarul concurentilor din competitia respectiva.
inca o data, un concurs de 60 de echipe ( si sectoarele lui), tinut cu echipe "anonime", se castiga cel putin la fel de greu ca unul cu 25 de echipe, indiferent de celebritatea lacului pe care se desfasoara si de calibrul echipelor participante!!!