MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
pycostef
Puncte: 0

Re: MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Mesaj de pycostef »

Sorin Daringa scrie:Pt Dan M.
Dane cati m estimezi ca se pierd la o lansare cu un MTX 14 si MTX Pro Royale?
In mainile aceluiasi aruncator ma refer.
Scuze de off topic :oops:
Atata timp cat sunt intrebari pertinente si pe subiect de scule, nu e bai :D
Scuze de off topic :D
<*)))))><{
Ene Stefan

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Da..tot comparatie intre 3.75lb si 4.lb :D
Imagine

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

In mainile unui aruncator obisnuit care nu vizeaza performanta in casting nu se pierde probabil nimic.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

tc-ul e una si actiunea alta, asa trece iarna...
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Sorin Daringa scrie:Pt Dan M.
Dane cati m estimezi ca se pierd la o lansare cu un MTX 14 si MTX Pro Royale?
In mainile aceluiasi aruncator ma refer.
Scuze de off topic :oops:
Este un raspuns ceva mai complex.
Depinde in mare parte de obisnuinta pescarului cu lanseta.
Adica daca este obisnuit sa dea cu lansete moi , diferentele nu vor fi de luat in calcul.
Daca este obisnuit sa dea cu lansete tari, diferentele vor fi mari.

Eu am dat cu 14-le ani de zile. Cand am inceput sa dau cu Class-ul ( mai tare ) , aruncarile erau la fel.
Numai teoria si necesitatea aruncarilor lungi m-au facut sa insist sa folosesc o lanseta mai tare, chiar daca aparent nu insemna nimic, decat bani aruncati. Acum pescuiesc cu cel putin 10m mai mult decat o faceam inaine.
Daca faceam testul acum un an , arata intr-un fel , iar daca il fac acum , arata altfel. :wink:

Nicu Dinescu foloseste spodurile mtx14 in pescuit ( lanseta de 5 lbs , foarte tare si grea ). Datorita concursului de casting a inceput sa se antreneze cu Class-ul ( mai moale) . La inceput arunca cu 10m sub ce era obisnuit cu spodul. Lipsa de obisnuinta cu lanseta, determina o concluzie gresita ( chiar m-a sunat , ca "de ce nu este voie cu spodul ?" :D ).
Acum , dupa mai multe antrenamente, a ajuns sa arunce cu Class-ul unde dadea cu spodul. :wink: ( diferenta de greutate a lansetei, a compensat puterea mai mica ).

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Da interesant raspunsul.
Dar am pus intrebarea dupa specificatiile de pe site
Lanseta conceputa pe acelasi blank ca si MTX14.
Este varianta atent lacuita, cu finisaje de excepti
Datorita preferintei pescarilor catre finisaje, in defavoarea utilitatii produsului ( straturi de lac ce aduc atat de apreciata frumusete, in detrimentul ingreunarii lansetei, ce da balans marit scurtand distanta de aruncare)
:?:
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Raspund Sorin la nelamurirea ta. Am apucat sa o citesc. :)

Descrierea produsului este o gluma.
Este felul meu de a-mi spune parerea despre produse care din cauza comercialului pierd in utilitate.
Pro Royale este un MTX14 impopotonat, ce nu se vinde din cauza acestui lucru ( si aportul meu a contat :D ). Din acest motiv este la pret de achizitie. Nu o sa mai fie adus.
Imi pare rau daca te-am indus in eroare.

Cu aceasta ocazie am sa iau in ras si atat de discutatul "TC" . De ce il iau in ras ? Pentru ca renumitii producatori il discuta si il promoveaza, de a ajuns sa fie un criteriu major in alegerea unei lansete. Cand colo, el este numai o pierdere de vreme.
Atat timp cat lansete cu TC identic se indoaie total diferit, adica una la varf , alta la jumatate si alta langa mandrina, pentru mine valoarea respectiva nu reprezinta nimic.
Ca sa fim in subiect : FL strategist si MTX14 sunt lansete identice ca TC ( chiar si toti ceilalti parametrii din descriere ) , dar se comporta total diferit. Pentru ce mai este nevoie de notatia respectiva , sau la ce ne ajuta ?

Pe Pro Royale este trecuta o actiune mai mare ca pe MTX14 pentru ca inelele cu doua picioare intaresc putin batul intr-un test static , ( dar il fac sa balangane in aruncar, lucru ce anuleaza cu mult mica diferenta de putere ).

P.S. acesta este motivul pentru care pe Class nu scrie nimic. Am considerat ca este o lanseta adresata celor care au ajuns sa nu mai citeasca ce este notat pe ele. :wink:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

tc-ul ala are si el rolulu lui...in speta sa-ti faci o idee pana la ce plumbi duce lanseta...ca daca pui plumbi de 140 la o lanseta cu tc de 2.75 s-ar putea sa ai o mare surpriza. n-are treaba cu actiunea lansetei

Dan Mitranescu
Veteran

DumiD scrie:tc-ul ala are si el rolulu lui...in speta sa-ti faci o idee pana la ce plumbi duce lanseta...ca daca pui plumbi de 140 la o lanseta cu tc de 2.75 s-ar putea sa ai o mare surpriza. n-are treaba cu actiunea lansetei
Intre 3,5 si 4 lbs , plus toate variantele de actiuni, greutati, materiale,... , nu are nicio relevanta. Se poate orice.
Cunosc lansete de 3,5 lbs care arunca cu spombul plin ( 180g ) si nu se rup si cunosc lansete de 4 lbs care se rup cu 120g.
Si nu cred ca TC-ul este dat referitor la rezistenta la rupere.
Este o parere despre cum se indoaie lanseta.
Consider ca atat timp cat nu se cunoaste centrul curburii ( distanta fata de cotor ) , valoarea TC-ului nu reprezinta nimic.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Eu vorbeam in teorie. In afara de lansetele Shimano nu prea se inghesuie firmele sa-ti zica pana la ce plumbi duc lansetele, afli chestia asta adaugand greutate pana face poc. Singurul indicator ar fi tc-ul. Eu pe o lanseta cu tc de 3lb nu pun plumb mai greu de 100, din principiu. Cu 3.5 urc pana la 120. Tu vorbesti, si ai dreptate, de partea practica a lucrurilor insa nu inseamna ca nu putem avea amandoi dreptate :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”