Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Mircea.Jakab
Puncte: 0

Re: Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de Mircea.Jakab »

am tot citit si recitit si mi-a fost imposibil sa nu intervin intr-un final...parerea mea este ca adevarul este undeva la mijloc..dar mai de partea lu' Mitranescu.greseala lui este ca e prea bagacios in tentativele lui de a deschide mintea unora si de a face reclama firmei Hakuyo(nu ca ar mai avea nevoie).daca la mulinete treaba e ceva mai complicata,in sensul ca o mulineta excelenta din toate punctele de vedere nu gasesti decat la cativa producatori,iar aici shimano in ultimul timp a cam facut rabat de la calitate si la unele modele are ceva probleme functionale(fanii shimano sa se abtina de la comentarii,sunt probleme reale,stiute si acceptate de cei lucizi si impartiali) la bete treburile stau mult mai simplu...observ ca sunt multi care nu vor sau nu pot sa accepte faptul ca nu exista batul perfect,batul minune,nu vor sa accepte ca pretul de productie al unui bat de top ca performante si vandut de un brand premium(a se citi bat cu pret de lista de 2000 ron) nu sare de 400 ron,exceptie facand betele custom facute dupa preferintele clientilor cu inele din material extraterestru si maner imbracat in piele de cuc de papagal...nu se justifica sa dai 2000 de lei e un bat ca scrie pe el fox,shimano,century sau mai stiu eu ce firma cand poti sa iei un bat la fel de erformant la o treime de pret.aici intervine potenta financiara a unora si confortul psihic care-l confera o nuia de 500e pe care scrie shimano.pt cei care nu au nici un fel de problema in a cumpara imediat,pe loc si fara sa se gandeasca la bani un set de astfel de lansete discutia asta nu-si are rostul,insa pt cei care au facut eforturi sa le ia e o problema,au cazut victime unui marketing f bine pus la punct si a unei slabe informari sau mai degraba victime ale unei bune dezinformari.unii realizeaza lucrurile astea dar acum le e greu sa recunoasca,unora chiar imposibil si arunca cu noroi...nu accepta ca se poate la fel dar mult mai ieftin si este dureros pt ei...e mult de dezvoltat pe marginea acestui subiect dar imi e lene sa stau sa mai scriu...oricum ca o concluzie pt cei care inca nu au habar...in unele cazuri 70% din pretul de lista a unei lansete brand name o reprezinta brandul in sine plus adaosul comercial...invatati sa traiti cu adevarul asta...

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Nu există în nicio legislație fie ea națională, europeană, mondială sau galactică, interdicția de a cumpăra TRUFIA.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Alexutu

Mesaj de Alexutu »

de ce beti coca cola si nu baeti adria cola?este tot cola
de ce fumati kent si nu marble?tot tigari sant
de ce folositi paco rabanne si nu str8?tot parfum este si ala
nimeni nu imi poate dicta alegerile mele.
este strict optiunea,placerea,bugetul,nebunia,bani,salariu,prima sau contul meu din banca.

Mircea.Jakab

Mesaj de Mircea.Jakab »

Alexutu scrie:de ce beti coca cola si nu baeti adria cola?este tot cola
de ce fumati kent si nu marble?tot tigari sant
de ce folositi paco rabanne si nu str8?tot parfum este si ala
nimeni nu imi poate dicta alegerile mele.
este strict optiunea,placerea,bugetul,nebunia,bani,salariu,prima sau contul meu din banca.
comparatiile tale nu prea se pupa cu discutia referitoare la lansetele in cauza..class-u nu e adria ..la adria se simte gustu de kkt,la marble la fel,la class nu se simte diferenta fata de o lanseta de 2000 ron facuta sa lanseze pe luna,doar ca design cat despre otiunea fiecaruia asa este,fiecare este liber sa isi ia ce vrea DAR sa nu inceapa sa zica ca ce are el n-are nimeni sau ca daca a dat 2000 ron pe o nuia e imposibil ca o chinezarie de 700 ron sa fie la fel sau mai buna..aici e problema.cei care au scule de jdemii de lei sustin ca hakuyo pe un anumit segment(bete) nu are cum sa ajunga acolo...iar Dan si cei care au folosit si folosesc classu si 14-le au cam dovedit contrariul,stiu ca unora le crapa ceva la cap cand realizeaza asta dar asta e..unii pot altii nu....

Mircea.Jakab

Mesaj de Mircea.Jakab »

apropo...nu sunt fan hakuyo,nu am treaba cu dan,nu stiu daca l-am vazut de 2 ori iar in afara de acareturi si swingere n-am luat nimic de la el,nu sunt nici clona etc asta in caz ca ar vrea cineva sa imi dea la cap :!:

Chryys

Mesaj de Chryys »

Singura gresala este ca toate se compara cu hakuyo, zeul preamarit. Nimeni nu ii contesta raportul pret calitate, are locul lui, dar ajungi sa te scarbesti de prea mult hakuyo in toate topicurile. Sarbatori Fericite!

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Chryys scrie:Singura gresala este ca toate se compara cu hakuyo, zeul preamarit. Nimeni nu ii contesta raportul pret calitate, are locul lui, dar ajungi sa te scarbesti de prea mult hakuyo in toate topicurile. Sarbatori Fericite!

corect...subscriu. Se vorbeste prea mult de hakuyo. Nimeni nu contesta calitatea produselor, dar pana la urma hakuyo are locul lui in piata si niciodata nu se va putea compara cu branduri de renume.
Legat de lansetele hakuyo, pana la urma din tot ce am citit pe aici am tras concluzia ca Dan este foarte deranjat ca a aparut aceasta lanseta Shimano Velocity (promovata la castingul din Turcia si care a avut rezultate remarcabile) si care a cam furat si continua sa fure multi clienti din gama de pret si valoare a lui Mtx14. Am fost posesor de Mtx14 2 sezoane de pescuit. Am fost foarte multumit de lansete, nu am nimic de reprosat. Consider ca am facut un upgrade cand am trecut la shimano Velocity.....si ca mine sunt multi alti pescari. Ma felicit pentru alegerea facuta si nu regret pasul facut. Ma impac foarte bine cu lansetele si consider ca sunt mult peste mtx14.
Folosesc in continuare produse hakuyo (swingere, avertizori, etc) si am sa continui sa folosesc si sa cumpar atat timp cat raportul calitate/pret este ok. Concluzia este ca hakuyo trebuie lasat acolo unde ii este locul si sa nu incercam sa-l ridicam in slavi ca nu e chiar asa. Sarbatori fericite!
A bad days fishing is better than a good day at work...

norisss

Mesaj de norisss »

Iata inca un topic transformat de Mitranescu in Hakuyo versus restul lumii. Se pare ca Mitranescu nu intelege ca performanta bruta sau functionalitatea nu inseamna totul. Recunosc ca am facut si eu experimente, dar am renuntat repede la ele. Mi-am cumparat senzorii model 2014 si un Class,chiar cand au aparut pe piata. Am facut imprudenta sa asez, pe rodpod, Classul langa Century. Stiu ca vezi rosu cand auzi de Century, dar pur si simplu Class-ul era din alt film. Finisajele sunt departe de a fi placute ochiului, iar eu fac parte din categoria pescarilor cu simt esthetic. A doua zi am vandut Class-ul. Nu toti mergem la competitii, ca sa me rupem spinarea pentru 5-10 metri in plus pe care-I obtinem cu class-ul. Acelasi lucru s-a intamplat cu senzorii, care pe langa FOX sunt niste jucarii care lumineaza ca pomul de Craciun. Cred ca nu vrei sa intelegi ca nu toti apreciaza look-ul produselo hakuyo, care lasa de dorit, si ca nu conteaza atat de mult metri aia de care te agati atat. Mai sunt unii care atunci cand nu trage crapul isi admira sculele, desfac un cabernet sau un merlot si scot din stergar paharul dedicat pentru vin rosu, adus special de acasa. Berea la pet e din alta Classa. :) Pentru mine nu conteaza cate tone de peste ai sos tu cu MTX 14 si mai nou cu Class, sau cu minciogul ala de la FL. Poti sa faci si mama castingurilor in care sa demonstrezi ca MTX arunca mai mult decat VELOCITY, dar eu sunt mltumit de raportul calitate pret pe care-l ofera Shimano la ora asta. Velocity arata a bijuterii pe langa MTX, iar iar Class-ul arata ca o baba chioara pe langa XS.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

norisss scrie:Velocity arata a bijuterii pe langa MTX, iar iar Class-ul arata ca o baba chioara pe langa XS.
Când ai cumparat senzorii model 2014(pom de iarnă) si un Class, erai matol sau aveai ''orbul găinii'' ?!? :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

florinalin scrie:
Chryys scrie:Singura gresala este ca toate se compara cu hakuyo, zeul preamarit. Nimeni nu ii contesta raportul pret calitate, are locul lui, dar ajungi sa te scarbesti de prea mult hakuyo in toate topicurile. Sarbatori Fericite!

corect...subscriu. Se vorbeste prea mult de hakuyo. Nimeni nu contesta calitatea produselor, dar pana la urma hakuyo are locul lui in piata si niciodata nu se va putea compara cu branduri de renume.
Legat de lansetele hakuyo, pana la urma din tot ce am citit pe aici am tras concluzia ca Dan este foarte deranjat ca a aparut aceasta lanseta Shimano Velocity (promovata la castingul din Turcia si care a avut rezultate remarcabile) si care a cam furat si continua sa fure multi clienti din gama de pret si valoare a lui Mtx14. Am fost posesor de Mtx14 2 sezoane de pescuit. Am fost foarte multumit de lansete, nu am nimic de reprosat. Consider ca am facut un upgrade cand am trecut la shimano Velocity.....si ca mine sunt multi alti pescari. Ma felicit pentru alegerea facuta si nu regret pasul facut. Ma impac foarte bine cu lansetele si consider ca sunt mult peste mtx14.
Folosesc in continuare produse hakuyo (swingere, avertizori, etc) si am sa continui sa folosesc si sa cumpar atat timp cat raportul calitate/pret este ok. Concluzia este ca hakuyo trebuie lasat acolo unde ii este locul si sa nu incercam sa-l ridicam in slavi ca nu e chiar asa. Sarbatori fericite!
Florin, de la tine a plecat toata povestea asta.
De la comentariul tau pe topicul celalalt, in care justificai schimbarea lansetelor tale sub singurul argument pe care il aveai si anume castingul din Turcia.
De asta am fost deranjat. Esti exemplul concret "de victima" al unui marketing mincinos.
Ai luat niste lansete "ca arunca bine" asa cum ai inteles tu din acel concurs. Daca expuneai orice alt criteriu nu interveneam. Castingul a fost in vara, nu am zis nimic de atunci. Casting a facut si Navis in Ungaria copiind "promovarea" mea, chiar am inlesnit participarea alor nostrii si nu am zis nimic, Big Fish face casting la Sibiu, nu am zis nimic, dar cand vad 208m cu lanseta de 3lbs, ma ia capul. Ai aflat acum tocmai din gura reprezentantului Shimano, cum sta treaba intr MTX14 si Velocity la aruncat ( jos palaria in fata lui Cristi pentru asta ).

In lumea asta in care traim, este destul de greu de crezut ce am sa spun.
In viata mea nu m-am gandit la bani. Am stiut ca acolo unde este inteligenta, munca si corectitudine, vin si banii inevitabil.
Ce fac pe acest forum este numai ce simt si nu ma gandesc la afacere. Nu am pozat niciodata in mare gentilom si sa intervin numai cu mesaje "oficiale" cum se practica in zona comertului inalt. Am ramas un simplu pescar pacalit de multe ori inainte sa se apuce sa vanda articole de pescuit, un inginer care s-a certat cu parintii cu 15 ani in urma, cand a decis sa vanda viermi si rame, renuntand la o viata pompoasa , numai pentru a fi aproape de apa, de prins un baboi si de oameni care pe balta devin prieteni adevarati indiferent de pozitia sociala.Asa era atunci. Tot asa sunt si eu acum.

Ca deranjez unii pescari cu insistenta pe anumite lucruri, imi pare rau. Nu stiu de ce nu sunt deranjati si de faptul ca de fiecare data cand deschid Crapmania vad acelasi banner maret care scoate ochii. Eu scriu mult mai putin de atat ca impact vizual. Ma rog... Imi cer scuze inca o data pentru acest "deranj" si asigur ca sunt imens mai multi pescari care apreciaza ce scriu, ca altfel nu eram atat de dus cu pluta , ca sa insist. :wink: Indiferent cat de mult bine vrei sa faci, obligatoriu vor exista si cativa carora la faci rau. General valabil. M-am obisnuit cu asta.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”